homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

ÉRDEKESSÉGEK, HÍREK

Ne várj arra, ami nincs!

Hol vannak már azok az idők amikor igazi charterjárattal el lehetett jutni Budapestről valami egzotikus uticélra vakációzni...? Tovább megyünk: bécsi indulással is egyre kevesebb lehetősége van ilyesmire annak, aki télen szeretné a hasát süttetni valami pálmafás tengerparton. 

Eljött annak az ideje, hogy mi is megtanuljuk, amit már tőlünk nyugatabbra rég művelnek: gondolkozzunk időben, készüljünk stresszmentesen az utazásra és így biztosan jól járunk. 
 
A hagyományos légitársaságok felismerték, hogy a magyar piacban lévő potenciált ki kell elégíteniük, ezért bámulatos menetrendekkel és árakon juthatunk el gyakorlatilag bárhová a karib térségtől kezdve a mesés Ázsiáig
Nem kell éjszaka vagy hajnalban indulni, nem veszik el egy teljes nap a nyaralásból a rettenetes charter menetrendek miatt. Tudunk éjszaka utazni, így kipihenten érkezhetünk - máris jobban kezdődik a nyaralás.
 
Ha időben – 2-4 hónappal indulás előtt - foglalunk és kihasználjuk a társaságok által kínált promóciókat, átlagosan 50-80 000 Ft/fő összeggel is kevesebb lehet egy repülőjegy ára, mint az utolsó percben. A légitársaságok nem „akcióznak”, a szabad helyeket nem olcsóbban, hanem egyre drágábban értékesítik a maximális haszon elérése érdekében.
 
Arról nem is beszélve, hogy egy átszállás nem csak macerás, de üdítő is lehet, főleg ha arra gondolunk, hogy a légitársaságok megengedik az ingyenes stopovert - azaz megállást - az átszállóponton. Így rögtön két legyet üthetünk egy csapásra: elindulunk a Maldív-szigetekre és közben megállunk pár napra Dubaiban  vagy Abu Dhabiban, de folytathatnánk a felsorolást Bangkokkal és Thaifölddel, Singapore-ral és Balival... Ha ilyen messzire utazunk és közben megismerhetünk egy másik kultúrát is, ráadásul a szállás extra költségén kívül más nem járul hozzá... Nem rossz ötlet, ugye? 
 
Ráadásul a barátokkal, családdal és nem utolsó sorban a munkahellyel is egyeztetni kell a szabadság időpontját, a nagy nyaralás előtt -  amit valljuk be: 2-3 hónappal indulás előtt sokkal nyugodtabban és kényelmesebben meg lehet tenni, mint 2-3 nappal előtte. 
 
És hogy még milyen előnye van annak, ha időben gondoskodunk a nyaralásunk előkészítéséről? A szállodák 90-45 nappal indulás előtti foglalások esetén 15-20% kedvezményt is adhatnak a szobák árából. Ha a repülőjegynél megtakarított összeget ehhez hozzáadjuk, akár 100-120 ezer Ft fejenkénti megtakarítás is keletkezhet. Jelentős összeget spórolhatunk a családi kasszának, amit izgalmas kirándulásokra vagy egy komplett nyári ruhatárra költhetünk indulás előtt. 
 
Végső soron ebben a történetben sokkal több jó dolog van, mint rossz. Igaz? Foglalj most!