homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 20 454 1520

Szarvas Timi
+36 20 454 1534

Balti államok és Skandinávia

A három kis állam - Észtország, Lettország és Litvánia - a Balti-tenger keleti mellékén terül el. Hasonló természeti adottságokkal és közös törénelmi gyökerekkel rendelkeznek. A második világháborúban a Szovjetúnió bekebelezte az országokat, de 1991-ben kivívták függetlenségüket, és hamarosan az Európai Únió gyorsan fejlődő tagállamai lettek. Régi középkori kereskedővárosok emléke keveredik némi oroszos hangulattal Rigában, júniusi fehér éjszakákon bóklászhatunk az észt partvidék szigetvilágában, a litvániai Keresztek Hegyén pedig megcsodálhatjuk a világ talán legnagyobb feszületgyűjteményét. Svédországban piros faházak, végtelen erdőségek, harapnivalóan friss levegő és izgalmas városok várnak rád. Európa negyedik legnagyobb országa természeti szépségével és kultúrájával mindenkit magával ragad. A jól kiépített és kitünő minőségű úthálózatnak köszönhetően itt élménnyé válik a vezetés, és ha végjárjuk az alábbi útvonalat, megismerhetjük e csodálatos ország valamennyi arcát.

PROGRAMOK

Svédország Fly & DriveSvédország Fly & Drive
Piros faházak, végtelen erdőségek, harapni valóan friss levegő és izgalmas városok várnak rád Svédországban. Ár: 307.900 Ft/fő/hét csomagártól


Baltikum fly & driveBaltikum fly & drive
Három kis ország, három külön világ. Észt nyelvrokonaink hazája inkább skandináv jellegű, Lettországban erősebb az orosz hangulat, megspékelve az egykori Hanza-város Rigával, a mélyen katolikus Litvánia pedig inkább közép-európai kötődésű. Igazi multikulturális utazás vár tehát ránk!
Ár: 279.600,-Ft/fő/hét-től


Ezer Tó Fly & DriveEzer Tó Fly & Drive
Finnország itt van a szomszédban, mégis, oly keveset tudunk róla... A finnek találták ki a feleségcipelést, nem meglepő módon a finn szaunát, és számos történelmi emlékükre méltán lehetnek büszkék! Landolás után ugorj kocsiba, és fedezd fel ezt a páratlan országot Te magad!
Ár: 344.700 Ft/fő/hét csomagártól


Norvégia Fly and DriveNorvégia Fly and Drive
Nemcsak kontinensünk, de talán az egész világ egyik legmegkapóbb vidéke Norvégia. A zord természeti erők olyan csodákat hoztak létre, melyek mesébe illőek. Fjordok és trollok vidéke ez, gleccserek, türkizkék tavak, havas hegycsúcsok és misztikus templomok világa.
Ár: 359.400 Ft/fő/hét csomagártól


Utazás

Skandinávia nagyvárosaiba Budapestről közvetlen járatokkal juthatunk el. A Baltikumba számos légitársaság járatával eljuthatunk, kényelmes csatlakozásokkal.

Az utazás időtartama

3 óra

Időeltolódás

nincs

Vízum

Magyar álampolgároknak nem szükséges.

Egészségügyi előírás

Kötelező védőoltás nincs.

Legjobb időszak az utazásra

májustól szeptemberig

Időjárás

Észak-Európában a tél hosszú és hideg, a nappalok rövidek. A téli táj szépsége mellett nagy vonzerő a nyáron nem látható sarki fény is. Májustól enyhül az idő, a nyári hónapokan pedig nem ritka a 25-28 fok sem. A Nap ekkor csak néhány órára bukik a horizont alá.