homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Baltikum fly & drive

1.nap
Érkezés Tallinnba a délutáni órákban. A Finn-Öböl partján levő Tallinn Észak-Európa legrégebbi fővárosa, óvárosa 1997 óta a világörökség része. Szállás: Tallinnban.

2.nap
A viszonylag kis fővárost gyalog is könnyű felfedezni (kb 415.000 fő a lakosság száma), a látnivalók többsége a központban van. A Városház tér a Baltikum legszebb eredeti állapotában megmaradt gótikus emléke, ezen kívül a tengerészeti múzeumot, a XV. századi kereskedőházakat, a Szent Olaf templomot látogathatjuk még meg a hanzavárosban. A város feletti sziklán található a Toompea, a Livóniai lovagrend 1229-ben épített lovagvára. A várkastély épületében működik ma az Észt parlament, de itt található még a Tallini Dóm és az Alexander Nyevszkij ortodox katedrális is.

3.nap
Reggeli után a Tallinntól kb. 15 km-re nyugatra található Rocca Al Mare skanzent látogathajtuk meg, majd ha van kedvünk és időnk, akkor Pirita-t is felkereshetjük, ahol egy botanikus kert és a tengerpart vár ránk. Az estét megint Tallinnban töltjük.

4. nap
Ma elhagyjuk az észt fővárost, és kelet felé indulunk a Peipsi tó felé. Első megállónk a Lahemaa Nemzeti Park lesz: az öblök földje. Az észt part legtagoltabb részén 4 öböl van: Kolga, Hara, Eru és Kasmu. A parkban van Észtország egyetlen szabadtéri geológiai múzeuma, ahol a jégkorszak idején a jég által Skandináviából idekerült vándorköveket és a jég alakította tájat csodálhatjunk meg. Ontika közelében pedig az ország legmagasabb vízesése vár ránk. Ha van kedvünk, akkor délután elautózhatunk az észtek egyetlen ortodox apácakolostorához, mely az orosz határ közelében, a tengerpart és a Peipsi tó között található (Maetaguse). A kolostor tipikus keleties épületegyüttes: fallal körülvett területen találjuk az Istenanya Elszenderedése székesegyházat, a Szent Simeon és Szent Anna prófétaasszonyról nevezett templomot, illetve az apácák faházait és egyéb épületeket hangulatos kertek, virágágyások között. A kolostorba nem lehet bemenni, de a székesegyház istentisztelet idején látogatható (este 6 és 8 óra között). Szállásunk Tartu-ban lesz. (Tallin - Tartu kb. 300 km)

5.nap
Tartu Észtország második legnagyobb városa, itt van az ország legrégebbi egyeteme is. Érdemes megnézni a János templomot, melyben egyedülállóan sok terrakotta szobor látható. Van még egy múzeum is, ahol numizmatikai és helytörténi gyűjtemény vár az érdeklődőkre. Rövid városnézésünk után dél felé vesszük az irányt. Útközben Hellenurme-ben egy 125 éves vízimalmot kereshetünk fel, vagy Ronga-ban egy szép templomot. Utunk a festői szépségű Gauja Nemzeti Parkon át vezet tovább. A parkban a természeti látnivalók mellett felkereshetjük Turaida várát, ahol a vármúzeumban a livek történelmével ismerkedhetünk meg. Estére már Rigába érünk, itt lesz a szállásunk is. (Tartu - Riga kb. 250 km)

6.nap
A mai nap Lettoszág fővárosának, Rigának felfedezésével telik. A Riga és a Daugava folyó torkolatánál már a II. században is volt település, de a város alapítását a keresztes lovagok érkezésétől számítják, akik 1201-ben építettek itt várat. Az 1200-as évek végétől a város a Hanza Szövetség tagja lett, igy a Baltikum legjelentősebb kereskedelmi központjává vált. Az évszazadok alatt többször is orosz uralom alatt volt Lettország, majd 1990-ben lett független állam. A legfontosabb látnivaló az óváros, mely 1997-ben a Világörökség része lett. Az 1200-as évekből származó rigai dómban a világ egyik legnagyobb mechanikus orgonája látható. Felkereshetjük még a Szent János templomot (szintén az 1200-as években épült), a Lőportornyot, a Riga Történeti és Hajózási múzeumot és egy autómúzeumot is, ahol Sztálin és Brezsnyev autóját láthatjuk. A nyüzsgő főváros macskaköves utcáival és szecessziós épületeivel Európa egyik legérdekesebb városa. A vacsorát mindenképpen a Lido nevű étteremben költsük el, autentikus balti környezetben, balti ételekkel. Érdemes megkóstolni a Riga Balzsamot, a lett Unicomot. Szállásunk ismét Rigában lesz.

7.nap
Reggelink után dél felé indulunk el, Bauska városa irányába, ahol felkereshetjük a Rundalei kastélyt, Lettország egyik legszebb barokk kastélyát. A lett-litván határ átlépése után Siauliai városa felé indulunk. A város mellett található a Keresztek Dombja, melyet fából és fémből készült keresztek tízezrei, százezrei borítanak. A kereszteket a cári, később a kommunista önkény áldozatainak emlékére állitották, majd az 1940-es szovjet megszállás a helynek korábbinál is nagyobb jelentőséget adott. Vallási és nemzeti kegyhely lett, ide vitte kis fa- vagy fémkeresztjét minden litván, akinek hozzátartozóit elhurcolták, aki szenvedő szeretteiért imádkozott. Utunkat Vilnius, Litvánia fővárosa felé folytatjuk, ahol az óváros a világörökség része. Itt lesz utolsó éjszakai szállásunk . (Riga - Vilnius kb. 295km)

8.nap
Egy nyugodt reggeli után még van egy kis időnk a városban, járatunk kora délután indul Vilniusból Budapestre.

Információk az autóbérléshez
- autótípust nem tudunk garantálni, csak méretet!
- az autó vezetőjének min. 20 évesnek kell lenni, min. 1 éves jogosítvánnyal kell rendelkezni
- az autóvezetőnek saját névre szóló, dombornyomásos bankkártyával kell rendelkeznie, amelyen blokkolni fognak kauciót
- az árban benne van: korlátlan km használat, törés-, lopás biztositás önrészkiváltó biztositással (az önrész visszatérítését kár esetén hazaérkezés után tudjuk intézni), adók
- ha az autót tele tankkal kapják, akkor tele tankkal kell visszavinni, ellenkező esetben felszámolják a benzint + extra díjat is.

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet illetékkel
- szállást 7 éjszakára, 3*-os szállodában reggelivel, kétágyas szobában.
- autóbérlést 7 napra korlátlan kilométer használattal, biztosítással
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet

Az ár nem tartalmazza:
- üzemanyagot,
- parkolási díjakat
- a béruató leadási díját (kb. 180EUR)

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Időpontok: személyre szabva, a szabad helyek függvényében az utazók kívánsága szerint.

Egyéni ajánlatot kérjen tanácsadóinktól!

Csomagár/fő
2022.03.01-04.30.248 300 Ft
2022.05.01-06.15.259 500 Ft
2022.06.16-08.31.295 400 Ft
2022.09.01-10.15.267 700 Ft
2022.10.16-11.30.233 000 Ft
Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Mit szólnál ehhez?

Ha szereted a természetet, lovaglást, túrázást, hőlégballonozást, akkor irány Arizona, hiszen itt mindenféle aktiv sportolási lehetőséget megtalálsz. A végén pedig Las Vegasban, a szerencsejátékok fellegvárában játszhatod el a maradék pénzed.
Ára: 567.800 Ft/fő-tőltovább...
Az Arany Állam, az amerikai álom és a Vadnyugat egy helyen! Lélegzetelállító metropoliszok és elképesztő természeti csodák - és még nem is beszéltünk a kormányzói palotában székelő Terminátorról!
Ár: 599.400 Ft/fő illetékkeltovább...
Szicíliai minitúra azoknak, akik szívesen barangolnak tavasszal vagy ősszel az olasz csizma talpa alatt.
Ára: 260.800 Ft/fő - től. tovább...