homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Szicília Fly & Drive

Javasoljuk, hogy a nyári melegre való tekintettel az alábbi autós programot inkább tavaszra, nyár elejére vagy kora őszre tervezzétek. A strandok ilyenkor is alkalmasak napozásra, fürdőzésre, ugyanakkor városnézés közben sokkal kellemesebb a klíma.


1. nap
Dálután érkezünk a napfényes Cataniába. Az autó felvétele után elfoglaljuk a a szállást a belvárosban. Egy igazi capuccino után kezdjünk el megismerkedni a várossal,  vagy ha erőnk engedi, kiránduljunk át Acirealéba. Szállás Cataniában.

2. nap
Vessük bele magunkat az igazi barokk stílusba: Siracusába és Notóba, a legszebb barokk városokba látogatunk el. Sétáljunk egy nagyot a siracusai óvárosban, Ortigiában: nézzünk be a dómba és a dór Apollón-templomba! Érdekesség: a papírusz itt terem meg egyedül a kontinensen Egyiptomon kívül! Utunkat Notó felé folytatjuk, mely Szicília egyik legelbűvölőbb városa. Ki ne hagyjuk a díszes erkélyeket és vízköpőket!
Szállás Cataniában.
Távolságok: Catania - Siracusa: 63 km, Siracusa - Noto: 37 km, Noto - Catania: 88 km.

3. nap
Kirándulás az Etnához, Európa legmagasabb és legaktívabb tűzhányójához. Mivel a vulkán kráterénél jóval hűvösebb van, jól fog esni egy pohárka vörösbor, az Etna lejtőin tetrmett kiváló szőlőből! Egy könnyű ebéd után  a festői fekvésű Taormina felé vesszük az irányt. Ne hagyjuk ki a Csontváry Kosztka Tivadart is megihlető görög színházat, a normann stílusú San Nicoló katedrálist és a Palazzo Corvaia-t. Felfrissülésként kóstoljuk meg a kandírozott gyümölcsökkel ízesített cassata siciliana-t!
Szállás Cataniában.

4. nap
Reggeli után Messinán keresztül Cefalú-ba indulunk. Útközben rövid sétát teszünk Messina óvárosában, megnézzük az óriási óceánjárókat a kikötőben. Cefalú hangulatos tengerparti városa Szicília egyik legszebb normann dómjának ad otthont. Egy finom halvacsora után elfoglaljuk a szállást Palermóban, ahol a következő napokban a bázisunk lesz. 
Távolságok: Catania - Cefalu: 210 km, Cefalu - Palermo: 50 km

5. nap
Délelõtt meglátogatjuk a gyönyörű kerengővel rendelkező dómot Monreale-ban, majd délután Palermóval ismerkedünk. Vacsorázzunk meg a Palermo-tól 14 km-re fekvő hangulatos tengerparti kisvárosban, Mondello egyik kis éttermében!
Szállás Palermóban.

6. nap
Reggeli után a nyugati oldalon felé vesszük az irányt: először a Vénusz szentélyt nézzük meg Ericében, majd a sólepárlót Trapaniban és onnan Marsalába, a híres szicíliai bor városába érkezünk. A napot a hangulatos tengerparti város kikötőjében zárjuk egy kellemes vacsorával.
Szállás Marsalában.
Távolságok: Palermo - Erice: 115 km, Erice - Trapani: 12 km, Trapani - Marsala: 32 km

7. nap
Ha kedvünk tartja, a napot az archeológia múzeum megtekintésével kezdjük Marsalában majd Selinuntéba, Dél-Itália görög kolóniájának legnagyobb városába látogatunk. Ledõlt romjai Szicília legfontosabb ókori emlékei közé tartoznak. Utunkat az UNESCO Világörökség részeként nyilvántartott Templomok Völgye felé vesszük Agrigento-ban, ahol a legszebb a látvány a lemenő nap fényében.
Szállás Agrigentóban.
Távolságok: Marsala - Selinunte: 54 km, Selinunte - Agrigento: 101 km

8. nap
Reggeli után kb. másfél órás autózással jutunk el Piazza Armerinába, ahol a szintén Világörökségi Villa Romana del Casale mozaikjaiban gyönyörködünk. Egy kellemes ebéd után a cataniai repülőtér felé vesszük az irányt, leadjuk a bérautót és szomorúan búcsút veszünk Szicíliától. Rómán keresztül érkezünk Budapestre.
Távolságok: Agrigento - Piazza Armerina: 105 km, Piazza Armerina - Catania: 97 km


Hosszabbítási lehetõség: a tengerparton Taormina környékén.

A fenti útvonal EGYÉNI út, egy ajánlott útiterv, mely bárhogyan módosítható, variálható.

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet illetékkel
- szállást reggelivel 7 éjszakára
- autóbérlést 7 napra (teljeskörű, önrészkiváltó biztosítással)
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet.

A részvételi díj nem tartalmazza: 
- idegenforgalmi adót
- baleset-, betegség-  és poggyászbiztosítást, stornóbiztosítást
- üzemanyagot, parkolási díjakat

Információk az autóbérléshez:
- autótípust nem tudunk garantálni, csak méretet!
- a sofőrnek min. 25 évesnek kell lenni, min. 1 éves jogositvánnyal kell rendelkeznie (21 - 25 éves kor között felárat alkalmaznak)
- másodvezető díj, gyermekülés nincs benne az árban
- az autó vezetőjének saját névre szóló, dombornyomásos bankkártyával kell rendelkeznie, amelyen blokkolni fognak kauciót
- az ár tartalmazza: korlátlan km használat, törés-, lopás biztositás önrésszel (az önrészt az ügyfél utólag kapja vissza), különböző adók
- ha az autót tele tankkal kapják, akkor tele tankkal kell visszavinni, ellenkező esetben felszámolják a benzint + extra díjat is

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Az árak szabad helyek függvényében, kétágyas szobában érvényesek.

Csomagár/fő kétágyas szobában
2022.03.01-04.30.223 700 Ft
2022.05.01-31.232 900 Ft
2022.06.01-30.256 500 Ft
2022.07.01-08.31.285 400 Ft
2022.09.01-30.271 400 Ft
2022.10.01-31.232 900 Ft
2022.11.01-30.206 900 Ft

Mit szólnál ehhez?

Csaknem négyezer kilométer, nyolc államon keresztül Chicagótól a kaliforniai Santa Monicaig: ez "minden utak anyja", a 66-os főút. A harmincas években milliók vágtak neki egy jobb élet reményében - most Te is bejárhatod a legendás útvonal izgalmasabb, nyugati részét Texastól Los Angelesig.
Ára: 605.700 Ft/fő illetékkeltovább...
Varázslatos tengerpartok, katedrálisok, Világörökségi helyszínek, Olaszország legjobb konyhája: vár rád az olasz csizma sarka!
Ára: 242.900 Ft/fő - től. tovább...
Fedezd fel az Azori-szigetek 5 szigetét egy utazás alatt: Sao Miguelt, Terceira-t, Sao Jorge-t, Faial-t és Pico-t. Ár: 631.700,-Ft/fő/hét-tőltovább...