homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Oláh Veronika
+36 20 454 1529

Nápoly és az Amalfi part

Campania tartomány legelbűvölőbb és leglátogatottabb része Sorrento, a Sorrentói-félsziget és a félsziget déli oldalán elnyúló Amalfi-part. Nehéz kellemesebb idõtöltést elképzelni, mint a tengeri fürdés után leülni egy étterem teraszán, a frissen fogott grillen sütött halhoz a Vezúv lejtőin termelt bort kortyolgatni, majd felmenni valamelyik közeli csúcsra, és a lélegzetelállítóan gyönyörű panorámában gyönyörködni.

Sorrento jól kiépített üdülõhelyétõl a meredek sziklafalba kapaszkodó Positano felé kanyarog az út, alatta pedig Amalfi, a partszakasz legnagyobb városa. Ha erre jártok, kiránduljatok sokat, mert a kilátás felejthetetlen, ezenkívül Dél-Olaszországban megalálható az ókori világ legszebb emlékei közül jónéhány. Persze ne feledkezzetek meg a Vezúvról és Pompejirõl, valamint a színes, kaotikus világvárosról, Nápolyról, amely zajosan és piszkosan nyúlik el a gyönyörû Nápolyi-öböl partján.

A közeli szigetekre, Caprira és az Ischiára is, ide Nápolyból hajóval vagy komppal juthattok el. Ettõl az évtõl fapados és menetrend szerinti repülõjáratokkal is eljuthattok Nápolyba.

SZÁLLÁSOK

Rendezze szerint
Különleges hangulatú szálloda kitűnő helyen!
Különleges hangulatú szálloda kiemelkedő szolgáltatásokkal
Exklúzív szálloda Positano tengerpartján.
Barátságos kis szálloda az elbűvölő Capri szigetén.
A szálloda egy mesés botanikus kertben található, csodás kilátással a tengerre.
Sant' Agnello di Sorrento
Hangulatos szálloda egy sziklaormon, 800 m-re San't Agnello központjától.
Romantikus hangulatú hotel Nápoly központjában.

Utazás

Budapestről Nápolyba az Alitalia menetrend szerinti járataival, római  átszállással lehet eljutni, kb 59.000 Ft/fő-től (illetékkel) vagy a Wizzar közvetlen járataival kb 40.000 Ft/fő-től (illetékkel, csomag- és kártyadíjjal) a szabad helyek függvényében.

Autóbérlés:
93.000 Ft/autó/hét-tõl

Az utazás időtartama

3 óra

Időeltolódás

nincs

Vízum

Olaszországban a legtöbb városban 2012-től idegenforgalmi adót kell fizetni a szállodákban (kb 2-3 €/fő/éj).

Legjobb időszak az utazásra

áprilistól októberig