homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Oláh Veronika
+36 1 327 0829

HÍrek, ÉrdekessÉgek

A LEGVONZÓBB VÖRÖS

A LEGVONZÓBB VÖRÖSHozzáértők szerint a sangiovese nevű szőlő csak Toszkána szívében képes azt a szuper-minőséget produkálni, amiből jó bort lehet készíteni. Amikor megszavazták az évszázad 12 legszebb borát, az egyetlen olasz egy Brunello volt... Tovább

Toszkánában Toszkán babot!

Toszkánában Toszkán babot!Nem mindig az a jó, ami drága, bonyolult és sokáig tart elkészíteni, hanem az is lehet fantasztikus, ami megmaradt, újrahasznosított és olcsó. A Toszkán dombok között vagy 40 különböző babfajta terem meg... Tovább

Hiszed vagy nem?

Hiszed vagy nem?Gaeta, a bájos olasz kisváros hátborzongató titkot rejt. Egy hitetlen török kővé vált egy barlangban, ami ma is látogatható! Tovább

Olaszország

A csizma alakú országot az Adriai-tenger, a Földközi-tenger, Franciaország, Svájc, Ausztria és Szlovénia határolja, s háromezer éves történelmével, kultúrájával, hagyományos ételeivel és homokos strandjaival igazi turistaparadicsom. Az ország része Szicília, Szardínia és 70 kisebb sziget is. Olaszország egyik különlegessége, hogy három aktív vulkánja van: a Vezúv Nápoly közelében, az Etna Szicíliában és a Stromboli. Északi határa mentén az Alpok láncai húzódnak, az Appenninek pedig az Alpoktól Szicíliáig az egész félszigeten végignyúlik.

Észak - Olaszország éghajlata kontinentális, a tél hideg és ködös, a nyár forró. A hegyekben hosszú, havas, hideg tél jellemző. Közép-Olaszországban egyfajta tengeri klíma uralkodik, itt a tél viszonylag enyhe, a nyár sem túl forró. A sirocco nevezetű szél Afrikából nagy meleget fúj a déli területekre, meghosszabbítva ezzel a forró nyári napok számát.

Olaszország templomaiba fedetlen vállal és rövidnadrágban, illetve rövid szoknyában tilos bemenni, javasolt kendőt, kardigánt magunkkal vinni.

Az északi és déli területeken más-más étkezési szokások figyelhetők meg: a déliek a fűszeres, az északiak inkább a gazdag, krémes étkeket részesítik előnyben. Az ételek egész Olaszországban érvényes rendje szerint az előétel, az antipasto után a primo és a secondo piatto, vagyis az első és a második fogás, majd a desszert, a dolce következik. Az olasz konyha specialitásai a különféle tészták (spaghetti, maccheroni, pizza, lasagne, tortellini), valamint a halak. Az étkezés mindennapos kísérője a bor, azonban szokás az asztalnál ásványvizet is fogyasztani.



PROGRAMOK

Szicília Fly & DriveSzicília Fly & Drive
Ha egész Szicíliát szeretnéd bejárni, indulj útnak tavasszal vagy ősszel, amikor még elviselhető a meleg, de már nyitva vannak a strandok! Ára: 163.600 Ft/fő - től


Firenze - Parkok, Kertek, KilátókFirenze - Parkok, Kertek, Kilátók
Sétánk során olyan parkokat járhatunk be ahol előttünk királyok jártak. Gyönyörködjünk a csodálatos kilátásban amit a dombok tárnak elénk.


Ferrari túra Milánó - 4 naposFerrari túra Milánó - 4 napos
4 napos Ferrari túra Milánóban és környékén, ebéddel, saját túravezetővel és az általad választott csodaautóval.


Firenze és az Uffizi képtárFirenze és az Uffizi képtár
Egy napos kirándulás Firenze legfőbb látnivalóihoz. Betekintést nyerünk az Uffizi képtár legféltettebb kincsei közé.


Róma és Umbria fly & driveRóma és Umbria fly & drive
Fedezd fel Rómát, majd indulj el az ország még kevésbé felfedezett vidékére, Umbriába. Azoknak ajánljuk ezt az utat, akik már Olaszország több részét felfedezték és szeretnének egy kicsit távolabb lenni a turisták által legkedveltebb városoktól. Ár: 134.500,-Ft/fő/hét + 29.000,-Ft illetéktől


Utazás

Autóval vagy repülővel (Velence, Milánó, Genova, Firenze, Róma, Nápoly, Bari, Lamezia Terme, Catania, Palermo, Cagliari vagy Olbia repülőterére). További lehetőség: nemzetközi autóbusszal vagy vonattal.

Az utazás időtartama

uticéltól függően 1,5 - 3 óra átszállással együtt

Időeltolódás

nincs

Legjobb időszak az utazásra

áprilistól októberig