homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Oláh Veronika
+36 20 454 1529

HÍrek, ÉrdekessÉgek

Hiszed vagy nem?

Hiszed vagy nem?Gaeta, a bájos olasz kisváros hátborzongató titkot rejt. Egy hitetlen török kővé vált egy barlangban, ami ma is látogatható! Tovább

Róma és az ulissei riviéra

Több kilométeres, igen kedvelt homokos strandját egy misztikus tengeri barlang, az egykori Grotta Tiberio zárja le. Továbbhaladva Lazio tartomány legszebb és legváltozatosabb tengerparti részén, sziklák és fövenyes szegélyek, alagutak és hangulatos útszakaszok váltogatják egymást. Az utunk során érintett strandok igen népszerűek, mind a helyi lakosok, mind a turisták között, mert ideális fekvésük miatt a strandolás és a pihenés egyszerűen köthető össze rövidebb-hosszabb kirándulásokkal. A közelben számtalan látnivaló található: Rómától egészen a Sorrentoi-félszigetig; Sorrento, Positano, Amalfi, Pozzuoli, a Solfatara és a Vezúv vulkánja, Pompei és Herculaneum, Procida, Ischia, Capri és Nápoly.

A fárasztó autóvezetés alternatívái a direkt repülőjáratok Rómába vagy Nápolyba. Ha érkezés után bérelnek autót, könnyedén bejárhatják Lazio tartományt, ráadásul mindkét fent említett nagyvárost meglátogathatják.

SZÁLLÁSOK

Gaeta óvárosától 5 perces autóútra, a hasonló nevű öbölben álló szálloda.
Az Operaház közelében fekvő szálloda, nem csak zenerajongóknak!
Az Örök Város szívében, a látnivalók közvetlen közelében található hotel.
Történelmet és újdonságot ötvöző szálloda kilátással a Colosseumra!
A szálloda a központban található, néhány lépésre a homokos tengerparttól és 400 m-re a hangulatos történelmi óvárostól.

Utazás

Menetrend szerinti vagy fapados járatokkal Rómába vagy Nápolyba. Menetrend szerinti járat esetén is van lehetőség arra, hogy Rómába érkezzenek és Nápolyból induljanak.

Róma
Menetrend szerinti közvetlen Alitalia járattal, kb 39.000 Ft/fő-től (illetékkel) a szabad helyek függvényében, vagy fapados járatokkal (Wizzair Fiumicinio reptérre, vagy Ryanair Ciampino reptérre) - kb 40.000 Ft/fő-től a szabad helyek függvényében.)

Nápoly
Menetrend szerinti Alitalia járattal, római átszállással kb 59.000 Ft/fő-től (illetékkel) a szabad helyek függvényében vagy közvetlen Wizzair járattal kb. 40.000 Ft/fő-től a szabad helyek függvényében.

Autóbérlés: 93.000 Ft/autó/hét-től.

Az utazás időtartama

5

Időeltolódás

nincs

Vízum

Olaszországban a legtöbb városban 2012-től idegenforgalmi adót kell fizetni a szállodákban (kb 2-3 €/fő/éj).

Legjobb időszak az utazásra

márciustól novemberig