homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Norvégia Fly and Drive

1.nap
A délutáni órákban érkezel Oslóba, Norvégia fővárosába. A szállás elfoglalása után fagylaltozva csatangolhatsz a belvárosban, felfedezheted az élénk kulturális és kávéházi életet. Szállás Oslóban.

2.nap
A kötelező látnivalók, mint a királyi palota és a székesegyház mellett világklasszis múzeumok, képtárak és parkok várnak a fővárosban. A kikötőben, az Oslofjord partján ne hagyd ki a rákvacsorát! Szállás Oslóban.

3.nap
Egész napos autózás vár rád, érdemes korán indulni, bár szerencsére a Nap a nyári hónapokban csak néhány órára bújik el a horizont alá. Északnak indulsz, a gyorsforgalmi úton hamar eléred Lillehammert, ahol 1994-ben téli olimpiát rendeztek. Ha kedved tartja, felmászhatsz, a síugró sánc tetejére is! Továbbhaladva emelkedni kezd az út, ritkán lakott fennsíkra érsz, melyet a helyiek fjelleknek neveznek. A települések eltűnnek, a rénszarvasok száma meghaladja az emberekét. Lom középkori fatemplománál mindenképp tarts pihenőt. Kis kitérővel felhajthatsz a Dalsnibba csúcsára, ahol közel 1500 méteres magasságból csodálatos kilátás vár a Geiranger-fjordra. Szállás a Nordfjord partján, Loenben.

4.nap
Az egész napot a környék felfedezésével töltöd. A legnagyobb attrakció a Jostedalsbreen Nemzeti Park jégvilága, egy fenséges, tóba ereszkedő gleccserrel. Ellátogathatsz Geirangerbe is, egy fél napos hajókirándulás erejéig.
Szállás Loenben.

5.nap
Látványos, festői útvonalon haladsz délnek, útközben érdemes betérni az interaktív Norvég Gleccsermúzeumba. Néhány órán belül Norvégia leghosszabb fjordja, a Sognefjord partjára érkezel, Sogndalba.  A környék 600 éves történtét a hatalmas Sogn Folkmuseum épületeiben követheted végig, de ha aktívabb időtöltésre vágysz, bérelhetsz kajakot vagy kenut idegenvezetővel vagy anélkül. Szállás a Sogndalban.

6.nap
Reggeli után a Sognefjordot átszelő kompra hajtasz az autóval. Rövid hajókázás után folytatod utad dél felé, festői tájon keresztül. Délután érkezel Norvégia második legnagyobb városába, Bergenbe.
Szállás Bergenben.

7.nap
Sokak szerint a világ egyik legszebb városa Bergen, melyet hét fjord és hét domb határol. Az Atlanti-óceán partját fekvő egykori Hanza település az ”esernyők városa” büszke cím tulajdonosa. Valóban gyakoriak a záporok, melyek után azonban gyorsan kitisztul az ég, és elképesztő színekben pompázik a város. A történelmi  Bryggen évszádados épületeivel a világörökség része. Szállás Bergenben.

8.nap
A menetrend függvényében egy átszállással érkezel Budapestre.

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet 
- a repülőtéri illetéket
- 7 éjszaka szállást a megadott szállodákban reggelivel, kétágyas szobákban
- A kategóriás gépkocsit korlátlan kilóméter használattal és biztosítással
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet.

Az ár nem tartalmazza:
- üzemanyag költséget
- parkolási díjakat
- kompjegyet a Sognefjordon át
- béruató leadási díját

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Időpontok: személyre szabva, a szabad helyek függvényében az utazók kívánsága szerint.

Egyéni ajánlatot kérjen tanácsadóinktól!

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Mit szólnál ehhez?

Fedezzük fel Európa szárazföldi területének legnyugatibb fővárosát, majd induljunk el dél felé Evora és Beja irányában, hogy túránk végén strandohassunk is pár napot! Ár: 245.300,-Ft/fő/hét-tőltovább...
Fedezd fel Jordánia legszebb helyeit: Jerash-t, Petra és a Wadi Rumot, lebegj a Holt-tengerben és végül búvárkodj egyet a Vörös-tengerben Aqaba partjánál. Ár: 604.200,-Ft/fő/hét-tőltovább...
3 szigetes körutazás az Azori-szigeteken, melyet minden természetkedvelő imádni fog. Ár: 641.400,-Ft/fő/hét-tőltovább...