homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Nyugati-part fly&drive

USA NYUGATI PART

San Francisco – Monterey - Yosemite Nemzeti Park – Death Valley - Las Vegas,

1. nap: San Francisco érkezés
Esti órákban érkezünk San Franciscoba. Az USA csendes-óceáni kapuja, négy milliós világváros, az ország hatodik legnagyobb települése. Születését az 1849-es aranyláznak köszönheti, ekkoriban a város lélekszáma 10 év alatt 250 főről 80 000-re nőtt! Ma számos világhírű egyetemnek ad otthont (Berkeley, Stanford), no meg a híres Golden Gate hídnak, az egykori börtönszigetnek, az Alcatraznak, jelentős ázsiai közösségnek és ezernyi más látnivalónak. A villamosozást semmiképpen ne hagyjuk ki!
A repülőtéri autófelvétel után, elfoglaljuk szállásunkat. Amennyiben lelki erőnk engedi, érdemes a Fisherman’s Wharf éjszakai pezsgését felkeresni.

2. nap: San Francisco városnézés
A nap folyamán érdemes felkeresni a város legismertebb látnivalóit. A Fisherman’s Wharf hangulatos halászkikötőjét, a Golden Gate hídat, a világ legkanyargósabb utcájaként ismert Lombard Street vagy a Twin Peaks kilátót is. Ajánljuk a népszerű piros kábelvasút kipróbálását, és a Union Square üzleteiben való vásárlást!

3. nap: San Francisco városnézés
Az egész nap a rendelkezésünkre áll, hogy felfedezzük San Francisco előző napból kimaradt élményeit. Legyen szó akár a Lombard Streetről, Alcatrazról, vagy az Oracle Parkról. Esti programként, javasoljuk, hogy egy éjszakai sétahajózás alkalmával vegyünk búcsút San Franciscotól, ahonnan a város felhőkarcolóiban gyönyörködhetünk.

4. nap: Monterey
Egészen az 1848-as aranylázig Monterey volt Kalifornia spanyol gyarmati fővárosa. Az akkor halászkikötőként és kereskedővárosként kialakult karakterét máig őrzi. A városközpontban a régi épületek csoportja alkotja a Monterey State Historic Parkot, melynek megtekintése felér egy időutazással.
A város egyik fő látványossága a Monteres Bay Aquarium, mely az Egyesült Államok legnagyobb akváriuma. 570 faj több, mint 350 000 példányának megcsodálásán keresztül ismerhetjük meg a Monterey-öböl gazdag tengeri élővilágát.

5-6. nap: Yosemite Nemzeti Park
A Kalifoniában elterülő Yosemite Nemzeti Park az Egyesült Államok második nemzeti parkja, amit 1890-ban alapítottak. A 13 km hosszú és 1,5 km széles Yosemite-völgyet egy kb. 700 m vastag jégkorszaki gleccser alakította ki, széles U alakjával egy egyik legtökéletesebb gleccservölgy a világon, amit néhol 900 m magas gránitfalak öveznek.

7. nap: Death Valley
Death Valley vagy, a Halál völgye - mintegy 14000 négyzetkilométeren fekszik Kalifornia és Nevada határán, és ezzel a terjedelemmel meg is szerezte az USA legnagyobb nemzeti parkja címét. Death Valley nem más mint egy hegyekkel körülvett hatalmas természetes kemence, ahol nyáron gyakran emelkedik 50 fok fölé a hőmérséklet, próbára téve minden nemű életet.

8-11. nap: Las Vegasba
A Mojave-sivatagon keresztül vezet utunk Las Vegasba, de mielőtt célba érnénk, érdemes egy rövidebb-hosszabb kitérőt tennünk a Barstow Outletben.
Nevada állam és talán az egész világ szórakoztatóipari központjába. A legális szerencsejátékok és a hozzájuk kapcsolódó felnőtteknek szóló szórakozások széles tárháza miatt érdemelte ki a Bűn Városa nevet a jól nevelt amerikai polgárok szóhasználatában. Az örökké kivilágított, a világűrből is ragyogóan látszó város számos világhírű film színhelye, a kaszinók és a szállodák fényes csillogása rengeteg jelenet hátteréül szolgált már.

A Las Vegas-i utazások kihagyhatatlan élménye a Grand Canyon felfedezése. Út közben érdemes megállni a Colorado-folyóra épült Hoover-gátnál, hogy csodás fotókat készítsünk a lélegzetelállító látványt nyújtó kilátópontoknál
Különleges programmal is kiegészíthetjük élményeinket a Skywalk üvegpadlós kilátójával, vagy egy helikopteres sétarepüléssel a kanyon felett.

Az ár tartalmazza: 
- repülőjegyet illetékkel
- 7 éjszaka szállást 2-3 csillagos szállodában kétágyas szobákban ellátás nélkül 
- Chevrolet Cruze vagy hasonló méretű autót korlátlan kilométer-használattal

Az ár nem tartalmazza:
- üzemanyag költséget, 
- parkolási díjakat
- étkezéseket
- autó leadási díjat

Személyre szabott árajánlatért kérjük, vegye fel a kapcsolatot tanácsadónkkal!

Mit szólnál ehhez?

A 4 leghíresebb hawaii szigetet járhatjuk be a közel két hetes nyaralás alatt, ami után joggal mondhatjuk el, hogy jártunk a földi Paradicsomban.tovább...
Finnország itt van a szomszédban, mégis, oly keveset tudunk róla... A finnek találták ki a feleségcipelést, nem meglepő módon a finn szaunát, és számos történelmi emlékükre méltán lehetnek büszkék! Landolás után ugorj kocsiba, és fedezd fel ezt a páratlan országot Te magad!
Ár: 344.700 Ft/fő/hét csomagártóltovább...
A világ legszebb tengerpartja a Maja Riviéra, ez vitán felül áll. Valószínűtlenül kék tenger és fehér homok. A parti sziklákon ezeréves, romjaikban is fenséges maja emlékek, piramisok. A barátságos városok terein helyi zenészek, a mariachik játszanak. Aggódni felesleges, a gitártok nem gépfegyvert rejt... tovább...