homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Lisszabon és Portugália déli része

1. nap
Megérkezés Lisszabonba, szálloda elfoglalása, ismerkedés a Tejo folyó hatalmas tölcsértorkolatánál elterülő milliós portugál fővárossal. Szállás Lisszabonban.

2. nap
Az egész nap a luzitán főváros felfedezésével telik. Az 1755-ös katasztrofális földrengés és szökőár pusztítása ellenére – amely a város nagy részét porig rombolta – Lisszabon rendkívül gazdag csodás műemlékekben. A régi középkori hangulatot élhetjük át az Alfama nevű városnegyedben. Szűk utcáiban pinceszerű kocsmák és egzotikus fűszerboltok között csilingelő villamos kanyarog. A szomszédos negyed teljesen más világ fogad. A földrengés után újjáépített Baixa nagy tereivel, szabályos utcahálózatával egy modern város képét idézi. A számtalan kávézó egyikének teraszáról kitűnően megfigyelhetjük Baixa hangulatát. Egy gyönyörű kovácsoltvas neogótikus lift repít fel minket Lisszabon Bairro Alto kerületébe. A toronylift tetején lévő kávézóból csodás kilátás nyílik a városra. Érdemes ide visszatérni este, s valamelyik kitűnő bárban fadó-t, melankolikus portugál zenét hallgatni. Szállás Lisszabonban.

3. nap
A Lisszabon környéki partvidéklátnivalói alig egy órás autózással elérhető a fővrosból: Cabo de Roca, a kontinens legnyugatibb pontja, Sintra, Cascais. Ez a táj kis területe ellenére meglepően sokszínű. Cascais és Estoril elegáns utcái a francia riviérát idézik, míg a Cabo de Roca foknál a 120 m magas sziklafalakat ostromló óceán erejében gyönyörködhetünk. Nem árt egy széldzsekit magunkkal vinni, az óceán felőli áramlások nagyon erősek! A sziklafalak aljába kis ösvények vezetnek, ahol viszont csendes, homokos fövenyen birkózhatunk a hullámokkal. Szállás Lisszabonban.

4. nap
Reggeli után nyugat felé indulunk, ahol Évorat ejtjük útba. A fallal körülvett város a portugál építészet egyik gyöngyszeme. Már a római korból is találhatunk itt vízvezetékeket, hidakat. Igazán festői környezetben, olíva ligetek, szőlőültetvények között magasodik. A bájos városkában több, mint 20 templom és kolostor, köztük egy hátborzongató kápolna, melyet emberi csontokból és koponyákból építettek fel. Csak erős idegzetűeknek! Rendhagyóak az utcanevek is: sétálhatunk például a Borotválatlan ember utcájában. Szállás Évorában. (Kb 140 km)

5. nap
Alentejo tartomány szivében autózunk ma, ahol olivaültetvényeket, napraforgómezőket és borvidékeket láthatunk útközben. Beja városkának hangulatos főterén ebédelhetünk egyet, majd felkereshetjük a mór várat, a Santiago Maior templomot, illetve a Convento de Nossa Senhora da Conceiçao-t. De felkaptathatunk a Menagem toronyba is, ahonnan szuper a kilátás a környékre. A város Julius Caeser tett meg Lusitania központjává Pax Julia néven, majd a vizigótok foglalták el, de jelen voltak itt a mórok is, mielőtt a portugáloké lett a terület. Szállás Beja-ban. (Kb 80 km)

6-7. nap
Utunkat dél felé folytatjuk, hogy elérjük Portugália legdélebbi részét, az Algarve-t. Gyönyörű homokos öblök hatalmas sziklák között, egy kis napsütés és pihenés vár ránk a következő 2 napban. Ha azonban nem szeretnénk egész nap a tengerparton pihenni, akkor kirándulhatunk a Szent Vince fokhoz (Európa délnyugati csücske), felkereshetjük Sagres városában az erődöt, vagy kirándulhatunk a hegyek között, ahol jellegzetes a hófehér házak gyönyörűen “csipkézett” kéményeikkel a berber és mór időket idézik. Ha sportolni szeretnénk, akkor sem fogunk csalódni: teniszezhetünk, kerékpározhatunk, lovaglhatunk, golfozhatunk, élményparkba is ellátogathatunk. Szállás Albufeira vagy Vilamoura környékén. (Kb 180 km)

8. nap
Reggeli után hazautazás Faro-ból lisszaboni átszállással, vagy hosszabbithatjuk is nyaralást további tengerparti pihenéssel.

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet 
- 7 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban reggelivel, kétágyas szobákban
- A kategóriás gépkocsit korlátlan kilóméter használattal és biztosításokkal
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet

Az ár nem tartalmazza:
- a repülőtéri illetéket (kb 32.000,-Ft)
- üzemanyag költséget
- parkolási díjakat

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Az árak szabad helyek függvényében érvényesek.

Csomagár/fő kétágyas szobában
2019.03.01-05.14.128 700 Ft
2019.05.15-06.15.142 900 Ft
2019.06.16-08.31.183 800 Ft
2019.09.01-30.159 900 Ft
2019.10.01-11.30.138 900 Ft
Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Mit szólnál ehhez?

Fedezd fel Rómát, majd indulj el az ország még kevésbé felfedezett vidékére, Umbriába. Azoknak ajánljuk ezt az utat, akik már Olaszország több részét felfedezték és szeretnének egy kicsit távolabb lenni a turisták által legkedveltebb városoktól. Ár: 134.500,-Ft/fő/hét + 29.000,-Ft illetéktőltovább...
Ha valahol minden sarkon van egy kastély, az Franciaország. Ha valahol minden domb mögött szőlészt bújik meg, az Franciaország. Ugorj kocsiba, és fedezd fel te magad a Loire völgyének borkülönlegességeit, és ámulj a szebbnél szebb kastélyokat, palotákat!
Ára: Már 229.000 Ft/fő/8 nap csomagártóltovább...
Piros faházak, végtelen erdőségek, harapni valóan friss levegő és izgalmas városok várnak rád Svédországban. Ár: 179.000 Ft/fő/hét csomagártóltovább...