homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Róma és Umbria fly & drive

1. nap:  Érkezés Rómába , transzfer a szállodába. Miután letettük a csomagunkat a hotelben,  sétáljunk egyet a környéken, látogassuk meg például a Trevi kutatat vagy és a Pantheon-t. Este üljünk be egy helyi kis étterembe és kóstoljunk meg egy pizzát vagy egy finom tésztát. Szállás Rómában.

2. nap:  Reggeli után az ókori Róma emlékeit kereshetjük fel. Menjünk először a Palatinus dombra vagy a Forum Romanumhoz, mivel az ott vásárolt belépőjegyek érvényesek a Colosseumba is, itt kisebb sor szokott lenni. A Colosseumnál pedig ezekkel a belépőkkel már egy külön sorba kerülünk, kikerüljük a kigyózó sort. 2010 óta már a hatalmas amfiteátrumának föld alatti része is látogatható, igy szinte minden részét felfedezhetjük az isz. 80-ban átadott hires épületnek. Ha marad még időnként délután, akkor menjünk el a Spanyol lépcsőhöz. A tér a XVII. századtól spanyol felségterületnek számitott, itt volt a Szentszék spanyol nagykövetének rezidenciája. Májustól a lépcsőt teleültetik virágokkal, gyönyörű látványban lehet részünk.  Szállás: Rómában.

3. nap:  Még mindig az Örök városban maradunk, ma a Szent Péter bazilikát és a Vatikáni múzeumot kereshetjük fel. 1989-ig a bazilika volt a világ legnagyobb keresztény temploma, alapterülete kb 15.000 nm, kb 60.000 embert képes befogadni.  A Vatikáni múzeum a világ 10 leggazdagabb gyűjteménye között van, tulajdonképpen 14 múzeumot foglal magába, itt található a hires Sixtus-képolna is, melyet Michelangelo 1508-1512 között festett. Este keressünk egy helyi kis tavernát és vacsorázzunk még egyet ebben a gyönyörű városban. Szállás: Rómában.

4. nap: Reggeli után a szálloda közelében levő autókölcsönzőben felvesszük autónkat és észak felé vesszük az irányt. Következő célpontunk Orvieto lesz. A város egy vulkáni tufa alkotta ormon helyezkedik el, a hegy oldala szinten függőlegesen emelkedik a várost védő kőfalakig. Gótikus dómja a legszebbek között van Olaszországban. Menjünk fel  a Mór toronyba, innen az egész várost és környékét is beláthatjuk. Az  város alatt alatt alagútrendszer van (Orvieto Sotterranea), melyet még az etruszkok ástak ki és elsősorban élelmiszer tárolására használtak. A járatok egy részét galambháznak használták, a madár még ma is Orvieto egyik ételkülönlegessége. Szállás: Orvieto környékén. Kb 130 km.

5. nap: Még mindig észak felé tartunk, a Trasimeno tó felé. Perugia, Umbria tartomány fővárosa  a tizenkét etruszk város egyik volt, itt található az ország legnevezetesebb etruszk emléke, az ie. VI. századból származó hatalmas boltives kapu. De nemcsak a történelmi látnivalók miatt érdemes felkeresni a várost, hiszen Perugia-t a sokan nevezik a csokoládé városának is, mivel itt készitik az ismert Baci csokit is. Októberben szokták megrendezni az Eurochocolate fesztivált, de bármikor megkóstolhatjuk ezeket a finomságokat. Szállás: Perugia-ban.  Kb 75 km.

6. nap: Maradjunk még a környéken, kiránduljunk valamelyik környező városba. Assisi-ben a felkereshetjük a ferences kolostort a Szent Ferenc templommal, vagy Gubbio városának igazi középkori városnegyedég, de nincs messze a szomszédos Toszkána tartományban levő Arezzo városa sem. Este autózzunk fel Castiglione del Lago városába, ami a tó feletti hegyre épült. Üljünk be egy étterembe, ahonnan a tóra láthatunk és kérjünk egy helyi specialitást, pl. vaddisznópörköltet. Szállás: Perugia-ban. 

7. nap: Ma Umbria egy kis gyöngyszemét fedezhetjük fel: a turisták által még nem annyira ismert Spello városkáját. Egy kis, hangulatos városka, ahol az utcák, sikátorok tele vannak szebbnél szebb virágokkal. Séta közben üljünk le egy kávézóban és  igyunk egy finom olasz kávét. Egy igazán különleges városka, ne hagyjuk ki!  Spoleto  kb 30 km-re délre található Spello-tól. Itt egy XII. században épült dómot,  egy XIV. századi erődőt (melyet a Ponte delle Torni köt össze a szemközti heggyel és persze tipikus olaszos lépcsős, sikátoros utcácskákat fedezhetünk fel. Szállás: Perugia-ban.

8. nap: reggelizzünk még egyet, majd induljunk el a római reptér felé, ahol leadjuk autónkat és indulunk haza. Kb 170 km.

A fenti útvonal EGYÉNI út, egy ajánlott útiterv, mely bárhogyan módosítható, variálható.

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet illetékkel
-
szállást reggelivel 7 éjszakára 3*-os szállodákban
-
autóbérlést 7 napra (teljeskörű, önrészkiváltó biztosítással)

A részvételi díj nem tartalmazza: 
- idegenforgalmi adót
- baleset-, betegség-  és poggyászbiztosítást, stornóbiztosítást
- üzemanyagot, parkolási díjakat
- feladható csomagok diját

Információk az autóbérléshez:
- autótípust nem tudunk garantálni, csak méretet!
- a sofőrnek min. 25 évesnek kell lenni, min. 1 éves jogositvánnyal kell rendelkeznie (21 - 25 éves kor között felárat alkalmaznak)
- az autó vezetőjének saját névre szóló, dombornyomásos bankkártyával kell rendelkeznie, amelyen blokkolni fognak kauciót
- az ár tartalmazza: korlátlan km használat, törés-, lopás biztositás önrésszel (az önrészt az ügyfél utólag kapja vissza), különböző adók
- ha az autót tele tankkal kapják, akkor tele tankkal kell visszavinni, ellenkező esetben felszámolják a benzint + extra díjat is

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Az árak szabad helyek függvényében, kétágyas szobában érvényesek.

Csomagár/fő kétágyas szobában
2022.03.01-04.30.199 500 Ft
2022.05.01-31.223 500 Ft
2022.06.01-30.232 000 Ft
2022.07.01-08.31.223 500 Ft
2022.09.01-30.232 000 Ft
2022.10.01-31.223 500 Ft
2022.11.01-30.199 500 Ft
Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
327 0814

Mit szólnál ehhez?

Nekem ne mondja senki, hogy a levegőnek nem más az illata Rómától délre! Dehogynem! Ha meg akarod ismerni az igazi Olaszországot, feltétlenül el kell utaznod Nápolyba! Vár a Vezúv, Pompei, a romantikus Capri, valamint a káprázatos panoráma a Sorrentói-félsziget kanyargós parti útjairól! tovább...
Az Arany Állam, az amerikai álom és a Vadnyugat egy helyen! Lélegzetelállító metropoliszok és elképesztő természeti csodák - és még nem is beszéltünk a kormányzói palotában székelő Terminátorról!
Ár: 599.400 Ft/fő illetékkeltovább...
A legendás Artúr király szülőföldjét, a Délnyugat-Angliában található Cornwall, Devon és Somerset megyéket járhatod be ezen az úton. Meglepően szép és változatos vidék, nem csak anglománoknak! Ára: 274.500,-Ft/fő-től.tovább...