homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Portugália északi része - bor és kultúra

1. nap
Megérkezés Portoba, szálloda elfoglalása. Délután sétálhatunk egyet a városban, este pedig egy finom portugál vacsorát fogyaszthatunk el valamelyik kellemes étteremben. Szállás: Portoban.

2. nap
Ezt a napot még Portoban töltjük. A Duoro partján épült város hatalmas katedrálisa és kitűnő borai mellett a Világörökség részét képező sikátoros kikötői negyedéért is érdemes felkeresni. A borok kóstolgatása közben próbáljuk ki a lágy portugál krémsajtot, a monte-t! Az ország legmagasabb tornyából, a Clerigos-ból 76 méter magasból nézhetünk szét Portóra. A látványnak 225 lépcsőfok az ára, de megéri! Szállás: Portoban.

3. nap
Reggeli után nyugat felé indulunk Braga felé. Az ország 4. legnagyobb városa, melyet a Portugál Rómának is hivnak, olyan sok templommal rendelkezik. Legnagyobb látváyossága a várostól kb 5 km-re keletre levő Bom Jesus de Monte katolikus zarándokhely, ahová több mint 500 lépcső vezet fel és csodálatos kilátás nyilik a környező vidékre. Délután utunkat Guimaraes felé folytatjuk. A várost Vimara Peres gróf alapitotta, majd a mórok kiűzése után itt jött létre az Első Portugál Grófság, igy a település Portugália első fővárosa lett, ezért a portugálok Bölcsővárosnak is nevezik. Guimaraes óvárosa a Világörökség része, hangulatos, kanyargós utcácskák, picike terek várják az idelátogatókat. Szállás: Guimaraes-től kb 6 km-re. (kb 55 km)

4-5. nap
Ezt a 2 napot portugália leghiresebb borvidékén, a Douro folyó völgyében töltjük. Ez a vidék a világ legkorábban kijelölt borvidékeinek az egyike, 1756-ban alapitották meg,  amikor Pombal márki a Douro felső folyásánál termelt bor minőségének biztosítására kidolgoztatta a világ első részletes bortörvényét. A völgyben megtermelt bort egy év „házi” érlelés után hagyományosan gályákon úsztatták le a folyó alsó, hajózható szakaszán a torkolatig, hogy Vila Nova de Gaja pincéiben érleljék tovább. A hagyományos módon, teraszosan művelt szőlőknek köszönhetően a borvidéket 2001-ben a kulturális Világörökség részévé nyilvánították. Érdemes egy autómentes napot hagyni arra, hogy a Douro folyón hajókázzanak, hiszen igy nemcsak a gyönyörű tájat nézhetik meg, hanem a hajón megkóstolhatják a hires borokat is. Szállás: Peso de Regua-tól kb 15 km-re. (kb 110 km)

6. nap
A borvidék után ma Coimbra-ba, az egyetemi városba vezet utunk. A város a nevét a római Conimbriga településról kapta, melynek romjait  a várostól 17 km-re délre találhatjuk meg (ez az ország legnagyobb római kori ásatási területe). A barokk egyetemi könyvtáron kívül érdemes még felkeresnünk a régi (Se Velha) és az új (Se Nova) katedrálist is, illetve sétáljunk egyet a hangulatos óvárosban. A Szent Kereszt templomot és kolostort a 12. században Hóditó Alfonz király alapitotta, itt találhatjuk meg az ország első két királyának sirját, de keressük még fel a gótikus Szent Klára kolostort a Mondrago folyó bal partján, ahol a város védőszentjánek sirját láthatjuk. A városon kívül levő Portugal dos Pequenitos parkban Portugália legfontosabb műemlékeinek kicsinyitett másai láthatóak. Szállás: kb 10 km-re Coimbra-tól. (kb 165 km)

7. nap
Reggeli után dél felé indulunk, a Nabao folyó két partján fekvő Tomarba, a templomos lovagok székhelyére. Ebben a városban felkereshetjük a Krisztus-rendi kolostort (Convento de Cristo), mely eredetileg a templomosok kolostorának épült a XII. században, ma pedig az Unesco kulturális világörökségének része (szánjunk hosszabb időt a látogatásra, mert a sok látnivaló mellett a várba feljutás a meredek úton sem annyira egyszerű) vagy Portugália legrégebbi – 1430-ban épült – zsinagógáját. Sétáljunk egyet a Rua Serpa Pinto bevásárlóutcán, mely a gótikus stilusú, baptista Sao Joao templomhoz vezet, vagy ebédeljünk egyet a városka olcsó, de kiváló éttermeinek egyikében. Szállás: kb 10 km-re Comibra-tól, ahol az előző esti szállás volt. (kb 85 km)

8. nap
Reggeli után hazautazás vagy meghosszabbithatjuk a nyaralást egy kellemes tengerparti pihenéssel.

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet illetékkel
- 7 éjszaka szállást a megadott szállodákban reggelivel, kétágyas szobákban
- A kategóriás gépkocsit korlátlan kilóméter használattal és biztosítással
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet.

Az ár nem tartalmazza:
- üzemanyag költséget
- parkolási díjakat

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Az árak szabad helyek függvényében érvényesek, kétágyas szobában.

Csomagár/fő kétágyas szobában
2022.03.01-04.30.201 900 Ft
2022.05.01-31.215 900 Ft
2022.06.01-30.230 500 Ft
2022.07.01-08.31.258 300 Ft
2022.09.01-30.230 500 Ft
2022.10.01-31.215 900 Ft
2022.11.01-30.201 900 Ft
Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Mit szólnál ehhez?

Finnország itt van a szomszédban, mégis, oly keveset tudunk róla... A finnek találták ki a feleségcipelést, nem meglepő módon a finn szaunát, és számos történelmi emlékükre méltán lehetnek büszkék! Landolás után ugorj kocsiba, és fedezd fel ezt a páratlan országot Te magad!
Ár: 287.200 Ft/fő/hét csomagártóltovább...
Izlandra egész évben utazhatunk, (a Golf-áramlat hatására) télen a sziget nem annyira hideg, mint gondolnánk. Nyáron viszont nem lesz melegünk, mivel kb. 15-17 C-ra számíthatunk! A nyári hónapokban a sötétség max. napi 2-3 órás, télen ellenben egész nap csak pár világos órára számíthatunk! Ár: 465.500,-Ft/fő/hét-től tovább...
Ha egész Szicíliát szeretnéd bejárni, indulj útnak tavasszal vagy ősszel, amikor még elviselhető a meleg, de már nyitva vannak a strandok! Ára: 206.900 Ft/fő - tőltovább...