homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Kelet-Szicília Fly & Drive

Javasoljuk, hogy a nyári melegre való tekintettel az alábbi autós programot inkább tavaszra, nyár elejére vagy kora őszre tervezzétek: a strandok ilyenkor is alkalmasak napozásra, fürdőzésre, ugyanakkor városnézés közben sokkal kellemesebb a klíma.

1. nap
Kora délután vagy este érkezünk meg a napfényes Cataniába egy római átszállást követően. Az autó felvétele után a hangulatos taorminai szálláshelyünk felé vesszük az irányt.

2. nap

A következő napot Taormina felfedezére szánjuk. Ne hagyjuk ki a görög színházat, a csodálatos rózsaablakairól híres  San Nicoló normann katedrálist és a Palazzo Corvaia-t! Csodájuk meg a lenyűgöző a panorámát a Botanikus kertből! Szállásunk továbbra is Taorminában lesz.

3. nap
Kirándulás az Etnához - Európa legmagasabb és legaktívabb tűzhányójához. Ha kedvünk tartja, kóstoljuk meg az Etna lejtőin termett szőlőből készült gyümölcsös vörösborokat! egy kellemes ebéd után Siracusa felé vesszük az irányt és itt is lesz a szállásunk. 
Távolságok: Taormina - Etna: 78 km, Etna - Siracusa: 99 km.

4. nap
Ez a nap a barokk stílus jegyében telik: Siracusa és Noto felfedezésével. A két kisvárost a legszebb barokk városok között tartják számon. Sétáljunk egy nagyot a siracusai óvárosban, Ortigiában: nézzünk be a dómba és a dór Apollón-templomba! Érdekesség: a papírusz itt terem meg egyiptomon kívül egyedül a kontinensen! Utunkat Notó felé folytatjuk, mely Szicília egyik legelbűvölőbb városa. Ki ne hagyjuk a díszes erkélyeket és vízköpőket! Szállásunk ma is Siracusában. 
Távolságok: Siracusa - Noto 37 km.

5. nap
A mai nap a kerámiáról szól: először a Villa Romana del Casale csodálatos mozaikjait nézzük meg Piazza Armerinában, majd a kerámiáiról és majolikáiról híres Caltagirone-be látogatunk el. Ha szerencsénk van a főtéren láthatunk egy koncertet, vagy akár egy helyi boxmeccset is. Szállás Siracusában. 
Távolságok: Siracusa - Piazza Armerina: 147 km, Piazza Armerina - Caltagirone: 34 km

6. nap
Reggeli után Catania felé vesszük az irányt, a reptéren leadjuk a bérautót és Rómán keresztül hazarepülünk.
Távolságok: Caltagirone - Catania: 67 km.


A fenti útvonal EGYÉNI út, egy ajánlott útiterv, mely bárhogyan módosítható, variálható.

A részvételi díj tartalmazza:
-
repülőjegyet illetékkel
- szállást reggelivel 2 éjszakára Taorminában és 3 éjszakára Siracusában 4*-os szállodákban
- autóbérlést 5 napra (teljeskörű önrészkiváltó biztosítással)
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet.

A részvételi díj nem tartalmazza:
- idegenforgalmi adót
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, sztornóbiztosítást
- üzemanyagot, parkolási díjakat

Információk az autóbérléshez:
- autótípust nem tudunk garantálni, csak méretet!
- a sofőrnek min. 25 évesnek kell lenni, min. 1 éves jogositvánnyal kell rendelkeznie (21 - 25 éves kor között felárat alkalmaznak)
- másodvezető díj, gyermekülés a helyszínen fizetendő
- az autó vezetőjének saját névre szóló, dombornyomásos bankkártyával kell rendelkeznie, amelyen blokkolni fognak kauciót (kb 700 EUR)
- az ár tartalmazza: korlátlan km használat, törés-, lopás biztositás önrésszel (az önrészt az ügyfél utólag kapja vissza), különböző adók
- ha az autót tele tankkal kapjátok, akkor tele tankkal kell visszavinni, ellenkező esetben felszámolják a benzint + extra díjat is!

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, valamint közvetlen repülőjárattal történő utazásra is, felár ellenében.

Egyéni ajánlatot kérjen tanácsadóinktól!

 

Csomagár/fő kétágyas szobában
2022.03.01-04.30.260 800 Ft
2022.05.01-06.15.277 300 Ft
2022.06.16-08.31.319 500 Ft
2022.09.01-30.286 700 Ft
2022.10.01-31.266 800 Ft
2022.11.01-30.260 800 Ft
Tanácsadónk a témában
Kalanovics Attila
+36 1 327 08 21

Mit szólnál ehhez?

Elegáns tengerparti városkák, modern marinák, pazar éttermek, kellemes klíma, finom homokos plázsok, szépséges tájak, híres borok és sajtok, friss tengeri ételek és közepesen erős szél - ez Dél-Franciaország, ahol a természeti szépség keveredik az evilági csillogással.
Ár: 220.900 Ft/fő/5 nap csomagártóltovább...
Keress fel csodás angol kastélyokat, várakat, Shakespeare szülővárosát, Stonehenge-t és csodáld meg a csendes vidéki angliai tájat. Ár: 217.750 Ft/fő/hét-től tovább...
Az ötödik kontinens teljesen más világ. Mintha egy másik bolygón járnál, mások a növények, mások az állatok, mások az illatok. Kicsit hosszú az út, de hidd el, megéri. Csak Te, az autó és a kenguruk! tovább...