homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Azori-szigetek, 5 sziget 10 éjszaka

1. nap: Érkezés Sao Miguel szigetére, bérautó felvétele, majd irány a szálloda: Royal Garden**** (3 éjszaka).

2-3. nap: Szabad program a sziget felfedezésére. Ez a szigetcsoport legnagyobb tagja, 62 km hosszú és 16 kms széles, kb 130.000 lakosa van. A fővárosban, Ponta Delgadaban szűk, macskaköves utcák, hangulatos parkok várnak rank. Keressük fel  a városházát, a városkaput, a Sao Sebastio főtemplomot és a Sao Bras erődöt az egyik napon. A szigeten vannak még a Sete Cidades kristálytiszta krátertavai, melyeket csodás szubtrópikus növényzet ölel körül.Autózzunk a sziget kis Falvai között, kóstoljuk meg a friss sajtot és a helyben sütött kenyeret! Mosteiros-nál fürödhetünk egyet a vulkanikus eredetű fekete homokos sziklaparton levő természetes úszómedencékben, persze csak ha nem zavar minket, hogy a viz hőmérséklete nem nevezető éppen melegnek. Furnas nevű településnél a gejzireket használják főzésre, itt készitik a cozido-t, egy zöldséges pörköltet.      

4. nap: Reggeli a szállodában, majd a reptérre vezetnek, ahol leadják a kocsit és elrepülnek Terceira-ra. Amikor a gép leszállt, akkor újra autót vesznek fel, amivel a hotelbe tudnak elmenni. 2 éjszaka a Hotel Do Caracol****-ban.

5. nap: Szabad program Terceira-n. A szigetet eredetileg Jézus Krisztus szigetnek hivták, később keresztelték át Terceira-ra, mivel ez volt a 3. sziget ahol megálltak felfedezők. A főváros, Angra do Herosimo az UNESCo világörökség része, fedezzük fel reneszánsz központját. A XV. századi Sao Francisco kolostorban a város múltjáról nézhetünk meg egy kiállitást, keressük fel a Praia da Vitoria kikötőt, ahonnan a várost védték a francia és az angol kalózok támadásától. Ha május és október között látogatunk a szigetre, akkor akár bikaviadalon is részt behetünk, melyknek nagy hagyománya van a szigeten. 

6. nap: Reggeli a szállodábann, majd a reptérre mennek, ahol leadják a kocsit és elrepülnek Sao Jorge szigetére. Itt újra kocsiba pattannak és a szállásra vezetnek: Sao Jorge Garden*** (2 éj).

7. nap: Szabad program Sao Jorge-n. Ez a sziget a túrázók kedvence lehet. Jellemzőek rá a lapos tengerparti területek (Fajas), melyeket a tengerbe folyó lava vagy a leomló sziklapart alakitott ki. A sziget belsejben kellemes éghajlat uralkodik, itt megterem a banán, a bab, a kávé és a narancs is. Faja de Caldeira a szörfösök kedvens partszakasza, de a Búvárok is különlegességre számithatnak, hiszen megnézhetik a viz alatt levő vulkáni csúcsot (Morro de Lemos) is.

8. nap: Reggeli után a kikötőbe mennek, leadják a kocsit, majd komppal átmennek Faial szigetére. (kb 2 órás út). A kikötőben újabb kocsit vesznek fel, szállás a Faial Resort Hotelben**** lesz (4 éj)

9. nap: Szabad program Faial-n. A főváros, Horta fontos szerepet játszott, mivel a XVIII. században ez a kikötő látta el élelemmel az Atlanti-Óceánt átszelő hajókat. Keressük fel a Peter Café Sport-ot, ami a tengerészek találkozóhelye volt és még ma is őrzi ezt a hirnevét. Strandolhatunk is egy kicsit, több szürke homokos partszakasz is vár rank. Vagy menjünk el egy bálnalesre, hiszen az Azori-szigetek az óriásemlősök téli-nyári vándorlási útvonalába esnek. Május és szeptember között láthatóak a szigeteknél, ezután indulnak a Zöld-Foki szigetek felé. A bálnák mellett láthatunk még delfineket is, ők sokszor igencsak közel merészkedek a hajókhoz is.

10. nap: Reggel leadják a kocsit a kikötőnél, majd egy 30 perces kompúttal irány Madalena/Pico. Kikötéskor újra kocsit vesznek fel, amivel bejárhatják a szigetet. Este ismét leadják a kocsit a ikötőben és visszamennek komppal Horta-ra a szállodába. A kikötőből van transzfer a szállodába.

11. nap: Hazautazás a délutáni órákban lisszaboni átszállással.

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet illetékkel 
- 10 éjszaka szállást a megadott szállodákban reggelivel, kétágyas szobákban
- A kategóriás gépkocsit korlátlan kilóméter használattal és biztosítással

Az ár nem tartalmazza:
- üzemanyag költséget
- parkolási díjakat

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó foglalásra, felár ellenében.

Az árak szabad helyek függvényében érvényesek, kétágyas szobában.

Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Mit szólnál ehhez?

Jellegzetes népviseletének, nemzeti italának, tájainak és hagyományainak köszönhetően Skócia egyetlen más országgal sem téveszthető össze. Varázslatos, érintetlen természet, gazdag történelmi emlékek várják itt az utazót. Találkoznál a Loch Ness-i szörnnyel? Ár: 328.500 Ft/fő/hét-től tovább...
Az örökké meleg Floridában mindenki jól érzi magát! Karibi hangulat, a világ legjobb témaparkjai, a híres Miami Beach. Ha szerencsés vagy, még egy űrrepülőt is láthatsz elhúzni a kocsid fölött! tovább...
Nekem ne mondja senki, hogy a levegőnek nem más az illata Rómától délre! Dehogynem! Ha meg akarod ismerni az igazi Olaszországot, feltétlenül el kell utaznod Nápolyba! Vár a Vezúv, Pompei, a romantikus Capri, valamint a káprázatos panoráma a Sorrentói-félsziget kanyargós parti útjairól! tovább...