homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Andalúzia Fly & Drive

1. nap
A délutáni órákban landol gépünk a malagai reptér aszfaltján. Az autó felvétele után Torremolinosba, a szállodába hajtunk, ahol a következő napokban a "főhadiszállásunk" lesz.

2.nap
Egész Andalúzia legkülönlegesebb fekvésű vidéke Ronda. A 200 méter magas, meredek falak közötti párkányon épült város egyáltalán nem szolgált rá nevére. Tegyük félre tériszonyunkat, amikor az óvárosból az újváros irányába pillantunk, s közben a mélybe nézünk! Aki pedig irtózik a mélységtől, annak sem kell csalatkoznia: arab fürdő, királyi palota, s bikaviadal aréna várja.

3.nap
Granada az a város, ahol az arabok megpróbálták létrehozni a "földi paradicsomot". Hogy sikerült-e nekik? Aki az Alhambra palotáinak kifinomult díszítésű termeit, tökéletes harmóniát sugárzó parkjait, látványában is hűsítő medencéit végigcsodálja, bizonyára választ kap kérdésére. Az Alhambra sajátos mennyezete egy arab költő szerint megannyi méh építette lépre emlékeztet, amelyek méze a kövek közé besurranó, majd kisurranó napfény. A belváros igazi mediterrán hangulata pedig napnyugta után a legteljesebb, kitűnő éttermeivel és éjszaka is nyitva tartó üzleteivel.

4.nap
Torremolinosból alig másfél órás autókázást követően érünk az Európát Afrikától elválasztó tengerszoroshoz. A stratégiai fontosságú helyen, ahol a legenda szerint Héraklész jelölte ki a világ végét, egy darabka Anglia fogad. Egyesült Európa ide, integráció oda, Gibraltár a mai napig brit gyarmat, angol-spanyol keveréknyelvvel, angol fonttal, bal oldali közlekedéssel. Európában egyedül itt, a Gibraltári-sziklán élnek szabadon majmok, akikkel "közelebbi ismeretséget" köthetünk.

5.nap
Az embert próbáló tengerparti hőség elől kitűnő "menekülési útvonal" az Andalúzia fölé magasodó Sierra Nevada hegyei között megbúvó Alpujarras vidéke. A mórok utolsó menedékének számító terület Spanyolország egyedi arculatú vidéke. A hegyoldalba épült, vakítóan fehérre meszelt házakból épült falucskák alsó és felső vége között akár 100-200 méteres szintkülönbség is lehet! A szűk, árnyékos utcákon sétálva gyönyörködhetünk a színpompás virágokkal telezsúfolt erkélyekben, szomjunkat pedig helyi muskotályos borral csillapíthatjuk.

6.nap
Kasztanyetta, bikaviadal, flamenco: Andalúzia fővárosának, Sevillának, sajátos lüktetése, misztikuma van: Sevilla operaváros (Carmen, Don Juan, Figaro) Sevilla diákváros (itt működik a régió legnagyobb egyeteme), Sevilla gyermekváros (Expo-vidámpark): e nagyszerű és életvidám metropolisz meglátogatása kötelező! Nem is térünk vissza Malagába, a szállás Sevillában lesz.

7.nap
Kényelmes, két órás autózással jutunk el Sevillából Cordobába, ahol az éjszakát is töltjük majd. Az iszlám világ egyik legnagyobb műemléke Európában? Igen, méghozzá Córdobában! A Nagymecset (Mezquita) monumentálisan magasodik a látogató fölé ezeréves méltóságában. Nem kevesebb, mint 856 vörös-sárga boltív tartja az épületet! A város további különlegessége az arab kalifák és spanyol uralkodók egykori székhelye az Alcazár, ahol annak idején Kolumbusz győzködte a királyt a Föld gömbölyű voltáról… Ne hagyjuk ki az ősi zsidó negyedet sem, ahol a szűk utcácskákban kitűnő tapasbárokra lelhetünk!

8.nap
Reggeli után a kocsiba pattanva visszatérünk Malagába. Gépkocsi leadása a reptéren, hazautazás a délutáni órákban Malagából.


Praktikus tanácsok
Beutazási feltételek:
Spanyolországba érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal léphetünk be, de javasoljuk az előbbit.
Pénznem: Euró
Közlekedés: Spanyolországban jobb oldalon halad a közlekedés, a nemzetközi szabályok érvényesek
Üzemanyag: A 95-ös ólommentes benzin ára 1 euró körül mozog.

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet illetékkel
- 7 éjszaka szállást  (5 éjszaka Torremolinos, 1-1 éjszaka Sevilla ill. Córdoba) 3 csillagos hotelben reggelivel kétágyas szobában
- Citroen C 2-es méretű autót hét napra korlátlan kilométerhasználattal, biztosítással.
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet

Az ár nem tartalmazza:
- üzemanyag
- parkolási díj
- reptéri illeték (kb 24.000,-Ft/fő)

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és hotel foglalásra, felár ellenében.

Az árak szabad helyek függvényében, kétágyas szobában érvényesek.

Csomagár/fő kétágyas szobában
2022.03.01-04.30.207 800 Ft
2022.05.01-31.219 200 Ft
2022.06.01-30.230 800 Ft
2022.07.01-08.31.322 900 Ft
2022.09.01-30.265 900 Ft
2022.10.01-31.230 800 Ft
2022.11.01-30.207 800 Ft
Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Mit szólnál ehhez?

Ha szereted a természetet, lovaglást, túrázást, hőlégballonozást, akkor irány Arizona, hiszen itt mindenféle aktiv sportolási lehetőséget megtalálsz. A végén pedig Las Vegasban, a szerencsejátékok fellegvárában játszhatod el a maradék pénzed.
Ára: 567.800 Ft/fő-tőltovább...
A történelem viharai nem kímélték Franciaország eme szegletét: a vikingektől a németekig sok katona bakancsa taposta a normann és breton kisvárosok főutcáját. A lenyűgöző kulturális és történelmi emlékek mellett elképesztő természeti látnivalók és világklasszis gasztronómia vár!
Ár: 209.300,-Ft/fő/hét-tőltovább...
3 szigetes körutazás az Azori-szigeteken, melyet minden természetkedvelő imádni fog. Ár: 534.500,-Ft/fő/hét-tőltovább...