homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Kasztília és Madrid

1. nap
Megérkezés Madridba, majd az autó felvétele után továbbutazás Toledo-ba (kb 90 km a reptértől). Szállás Toledo-ban.

2. nap
Toledo Spanyolország egyik legszebb városa, egy ideig Kasztília fővárosa is volt. Hangulatos szűk utcácskákkal, gyönyörű katedrálissal, több kis templommal és persze rengeteg üzlettel, bárral várja azokat a látogatókat, akik szinte a középkorban szeretnék magukat érezni. Szállás Toledo-ban.

3. nap
Reggeli után Avila középkori, 1131 m magasan épült városa felé vesszük az irányt (kb 180-200 km). A világörökség részének nyilvánított várost egy 88 tornyos várfal veszi körül. Katedrálisát az 1100-as évek közepén kezdték építeni, de csak a XIV. századra lett kész, így román és gótikus elemeket is felfedezhetünk rajta. Avila után Salamanca-ba utazunk tovább, melynek óvárosa szintén a kulturális világörökség része. A városban található Spanyolország legrégebbi egyeteme (1218-ban alapitották), hatalmas főtere (Plaza Mayor) 2005-ben megkapta az Európa Főtere címet is. A Casa de las Conchas egy kagylómintával díszített palota, ami a legjobban reprezentálja a katolikus királyok ideje alatt jellemző építészetet (az épületet 350 kőkagylóval diszítették). Szállás Salamanca-ban.

4. nap
Reggeli után, ha van kedvünk, nézelődhetünk még a városban, majd továbbutazunk Segovia-ba (kb 165 km). Segovia Alcazar-ja az egyik legszebb kasztíliai vár (remek kilátással a környező vidékre), a város másik látványossága a II. századi római kori, 818 m hosszú vízvezeték. Az 1600-as évekből származó városháza és a főtér környékén levő paloták szintén megérnek egy sétát. Katedrális ebben a városban is van, és éttermekből, bárokból sem lesz hiány! Szállás Segovia-ban.

5. nap
Reggeli után Madridba autózhatunk (kb 90-100 km), ahol a bérautót leadjuk, mivel a kb. 5 milliós városban nemcsak közlekedni, de parkolni is nehéz. Útközben érdemes egy kitérőt tenni San Lorenzo El Escorial felé, ahol II. Fülöp épittetett a XVI. században egy kastélyt egy általa lerombolt kolostor helyén. A palotában 1860 helyiség, 4 saroktorony, 86 lépcsőház, egy hatalmas lovagterem és egy 10 m átmérőjű Panteon is van (ahol 26 utalkodó nyugszik). E kis kitérő után folytathatjuk utunkat Madrid felé, ahol a szállás elfoglalása után a délutánt a vibráló város felfedezésével tölthetjük. Esténként mintha minden városban lakó a Sol-on vagy a Plaza Mayoron gyülekezne, olyan sokan vannak az utcákon. Ha elfáradtunk, vacsorázni a kis utcák bármelyik éttermében tudunk, ahol finomabbnál finomabb tapas-okat ehetünk, természetesen egy jó sör vagy bor kíséretében. Szállás Madridban.

6. nap
Ez a nap szintén Madrid felfedezésével telik. A múzeumokat kedvelők több lehetőségből is választhatnak: Prado (a világ egy leghíresebb szépművészeti múzeuma), Thyssen-Bornemisza múzeum (impresszionista, expresszionista, illetve XIX. Század második feléből származó festmények), Zsófia Királyné múzeum (elsősorban XX. Századi művek gyűjteménye). Akik nem szeretnének múzeumokba menni, azoknak is kellemes élményeket nyújt a város: a hatalmas Retiro parkban pihenhetnek, megtekinthetik a Palacio Real-t (Királyi Palota), sőt még egy egyiptomi templomot (Templo de Debod) is felkereshetnek! Szállás Madridban.

7. nap
A repülő menetrendjétől függően hazautazás Budapestre, vagy akár egy tengerparti pihenéssel is meghosszabbithatjuk ezt a kulturális utat!

Az árak tartalmazzák:
- repülőjegyet illetékkel
- szállásokat 6 éjszakára a program szeint reggelivel (középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban)
- autóbérlést 4 napra
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet

Az árak nem tartalmazzák:
- sztornóbiztositást
- betegség-, baleset-, poggyász biztositást
- parkolási dijakat, belépőket

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra és/vagy hosszabbításra, felár ellenében.

Az árak szabad helyek függvényében érvényesek, kétágyas szobában.

Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Mit szólnál ehhez?

Ez alatt az út alatt kipipálhatjuk az összes legismertebb észak-keleti parti várost, ahol a vártnál is sokkal több látványosság és program vár minket. Mozgalmas utazás lesz, ahonnét rengeteg élménnyel gazdagodva térhetünk haza.
Ára: 738.600 Ft/fő-tőltovább...
A turisták által még kevéssé felfedezett, csupán másfél órás repülőútra fekvő kis balkáni ország meglepően sokszínű.Ősi római szentélyek, színházak, festői tavak partján álló középkori templomok, csipkés hegyek és végtelenbe vesző szőlősorok – ez mind-mind Macedónia. Ha az országjárás elfárasztott,lazíts a „macedón tenger” partján, az Ohridi-tónál!tovább...
A mindig zöld Írország egész évben várja a látogatókat. Kevéssé ismert, hogy mennyire enyhe az ír tél, akár 15 fokos, kellemes januári napsütésben is autózhatunk és csodálhatjuk a szépségesen zord kastélyokat és a magával ragadó békés ír tájat. Ár: 280.200 Ft/fő/hét-tőltovább...