homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

66-os út Fly and Drive

1. nap
Este érkezel Dallasba, Texas állam legnagyobb városába. A reptérről a bérautóval a szállodába hajtasz.
Szállás: Dallas.

2. nap
A nap nagy részét Dallasban töltöd: a Kennedy-gyilkosság rejtélyeit kutathatod az emlékközpontban, átrándulhatsz a szomszédos Fort Worth-be „cowboy” hangulatért, de meglátogathatod a Ewingokat is a Southfork Ranch-on.  Az éhséged egy pompás texasi BBQ-val csillapítod, majd átautózol Oklahoma City-be, ahol az éjszakát töltöd.
Táv: 350 km / 3.5 óra
Szállás: Oklahoma City.

3. nap
Kezdd a napot a Cattlemen’s-nél egy fejedelmi reggelivel: steak tojással – ettől lesz energiád, ami nem is árt, hiszen itt térsz rá a legendás 66-osra. Oklahoma City-től nyugatra, két múzeum is emléket állít a legendás útnak (Clinton, Elk City). Hamarosan elhagyod az államot és visszatérsz Texasba. Amarilloban éjszakázol, napnyugta előtt ne hagyd ki a szürreális Cadillac Ranch-ot! Vacsora helyi specialitásokkal a  Coyote-ban vagy BigTexan-ban.
Táv: 430 km / 4 óra
Szállás: Amarillo

4. nap
Tovább folytatod utadat napnyugatra. Eléred Adrian-t, amely pont félúton fekszik Chicago és Los Angeles között. Nem sokkal később Új-Mexikóba érkezel, ahol kitérőt tehetsz észak felé, s meglátogathatod Santa Fe-t, vagy tarthatsz egyenesen Albuquerque-be. Csodáld meg a hangulatos óvárost, s a környéket madártávlatból: a közeli Sandia csúcsra felvonózva eléd terül az egész Rio Grande-völgy. Estére a Frontier-ben fergeteges Burrito és Enchilada vár.
Táv: 460 km / 4.5 óra
Szállás: Albuquerque 

5.nap 
A pueblo indiánok vadászmezőire érsz. Szerencsére ma már nem kell skalpolástól tartani a fehét embernek: a Navahó és a Zuni törzs tagjai barátságosak, és büszkén mutatják be több száz éves civilizációjuk emlékeit. A Chaco Canyon indán kultúrája a világörökség része.
Táv: 230 km / 2 óra
Szállás: Gallup 

6. nap
Néhány mérföld csak, és elhagyod Új-Mexikót, Arizonába érkezel. Ez a nap is a természeti csodák felfedezésével telik: színes sivatagban és megkövült erdőben sétálsz, óriási meteorkráter peremén ámuldozol.
Táv: 360 km / 3.5 óra
Szállás: Williams

7. nap 
A világ egyik leghíresebb folyóvölgyének megtekintése vár ma rád. A Grand Canyon, a Colorado folyó meredek szurdokvölgye 350 km hosszú, s 1800 méterig mélyül…A lélegzetelállító látványt a magaslati kilátóhelyekről élvezheted.
Táv: 200 km / 3 óra
Szállás: Williams

8. nap
Kis kitérőt teszel, letérsz a 66-os útról, Kingamnnél észak felé fordulsz és Nevadába tartsz.A természet lenyűgöző erődemonstrációja után megtapasztalhatod, hogy az ember alkotásai is lehetnek monumentálisak. A Colorado folyó vizének felduzzasztásával 1936-ban emelték a 221 méteres Hoover gátat, amely mögött egy Balaton nagyságú mesterséges tó keletkezett. A folyó erejét villamos energiává alakító erőmű kapacitása felér a paksi atomerőműjével! A gát megtekintése után a világ kaszinó-fővárosába, Las Vegas-ba indulsz. Az éjszakát már itt töltöd.
Táv: 370 km / 4 óra
Szállás: Las Vegas 

9. nap 
Las Vegas a szerencsejáték nemzetközi központja: Nevada azon kevés szövetségi állam közé tartozik, ahol legálisan űzhető a póker, a rulett, és a Black Jack. A sivatag közepén épült város kaszinóinak fénylő reklámtáblái messze világítanak. Las Vegasban a szerencsjátékok mellett fontos sportesemények is teret kapnak: a Caesar’s Palace-ban rendezik a profi bokszolók világbajnoki címmérkőzéseit. No és aki még nem esett túl rajta: Las Vegasban az esküvői szertartások könnyen és gyorsan lebonyolíthatók!
Szállás: Las Vegas

10. nap
 A Mojave-sivatagon autózol keresztül, immár Kaliforniában. Barstownál visszatérsz a 66-os nyomvonalára, ahol újabb emlékeket találsz „minden utak anyjáról” a helyi múzeumban . Am közelben fekvő Calico, a mára szellemvárossá vált egykori virágzó település is megéri a látogatást, mielőtt Santa Monica-nál  eléred a Csendes-óceánt.
Táv: 480 km / 5 óra
Szállás: Santa Monica, Los Angeles

11. nap
Los Angeles nem is egy város, az Angyalok Városa, egy mítosz. Ha létezik a világon olyan metropolisz, amely a „világváros” elnevezést megérdemli, akkor ez az. Nincs olyan nép a világon, amely ebben a multikulturális városban ne találna helyet magának. Los Angeles talán leghíresebb városrésze, Hollywood, a filmvilág fővárosa. A sztárok villáit a Sunset Boulvard-on találjuk, ők a Beverly Hills-i Rodeo Drive-on, a világ egyik legdrágább bevásárló utcáján shoppingolnak. Kicsit délebbre, Santa Monica finom homokos partján, a Venice Beach-en találhatók az „izompacsirták”, görkorcsolyázók, és a jövő sztárjai, akiket még senki sem ismer. A híres Boardwalk-on a fürdőző élet összekeveredik a művészettel, a strandokkal és a falatozókkal. A Los Angeles-ieket életvidámságát az sem zavarja, hogy a világ egyik legveszélyesebb földrengés-zónájában élnek, a Szent András törésvonal mentén… 
Szállás: Santa Monica, Los Angeles

12. nap
Bérautó leadása a reptéren, hazautazás a menetrend függvényében. Éjszaka a repülőgépen, érkezés másnap.

Praktikus tanácsok
Beutazási feltételek: Az Amerikai Egyesült Államokba érvényes útlevéllel és vízummal léphet be magyar állampolgár. Vízumügyintézés (ESTA) irodánkban gyorsan, kényelmesen, akár egy nap alatt!
Pénznem: Dollár
Közlekedés: Az USA-ban jobb oldalon halad a közlekedés, s a nemzetközi szabályok érvényesek, sebességkorlátozások és távolságok mérföldes rendszerben jelzettek.
Üzemanyag: Európai mércével alacsony áron, 1 USD / liter áron kapható az ólommentes (unleaded gasoline) 95-ös benzin. A benzinkutaknál gallonban számolnak, 1 gallon 3,8 liternek felel meg.
Útdíjak: Az USA útjai kitűnő minőségűek, az úthálózat sűrű. Az autópályák általában ingyenesek, van azonban néhány fizetős szakasz.

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet illetékkel
- 11 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában kétágyas klímával, TV-vel, telefonnal felszerelt szobákban reggelivel (kivéve Las Vegast)
- Opel Astra méretű autót korlátlan kilométer-használattal, biztosítással 11 napra
- részletes, jól használható autóss térképet és ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet

Az ár nem tartalmazza: 
- üzemanyag költséget,
- parkolási díjakat,
- bérautó leadási dját (650 USD)

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

A táblázatban megadott csomagárak minimum két fő együttes utazása esetén érvényesek.

Csomagár/fő kétágyas szobában
2020.03.01-04.30.484 500 Ft
2020.05.01-31.515 700 Ft
2020.06.01-30.543 300 Ft
2020.07.01-08.31.582 200 Ft
2020.09.01-30.543 300 Ft
2020.10.01-31.515 700 Ft
2020.11.01-30.484 500 Ft
Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Mit szólnál ehhez?

Hajdan volt arab kalifák palotái, apró, festői falvak, flamenco, fiesta, bikaviadalok no és persze végtelen, napos tengerpart: ez Andalúzia, az utolsó mór sóhajok földje. Látogass el a vidékre, amely Velazquezt és Picasso-t adta a világnak! Ár: 166.200,-Ft/fő/hét-tőltovább...
A történelem viharai nem kímélték Franciaország eme szegletét: a vikingektől a németekig sok katona bakancsa taposta a normann és breton kisvárosok főutcáját. A lenyűgöző kulturális és történelmi emlékek mellett elképesztő természeti látnivalók és világklasszis gasztronómia vár!
Ár: 167.300,-Ft/fő/hét-tőltovább...
Ha valahol minden sarkon van egy kastély, az Franciaország. Ha valahol minden domb mögött szőlészt bújik meg, az Franciaország. Ugorj kocsiba, és fedezd fel te magad a Loire völgyének borkülönlegességeit, és ámulj a szebbnél szebb kastélyokat, palotákat!
Ára: Már 208.500 Ft/fő/8 nap csomagártóltovább...