homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Szarvas Tímea
+36 1 327 0814

Madeira fly & drive

1. nap: Érkezés Madeirára, a gép leszállása után felveszitek az autót a reptéren, majd a közeli Santa Cruzban levő szállodába mentek. Ha délelőtt érkeztek, akkor fürödhettek egyet a hatalmas medencében, sétálhattok a parton vagy akár egy masszázsra is befizethettek. Ha nem vagytok túl fáradtak, akkor autózzatok el Machico-ban, ahol a sziget összesen 2 homokos strandja közül az egyik található. A vacsorát a hoteltől kb 2-3 perces sétára levő helyi kis éttermek valamelyikében tervezzétek, istenien készitik el a különböző féle halakat! Szállás Santa Cruz-ban.

2. nap: Reggeli után a sziget északi részét fedezhetitek fel, Santana környékén láthatók Madeira legjellegzetesebb épületei, a háromszög alakú házikók. A város központjában, a templom mellett kialakitottak egy skanzent, ahol 3 ilyen házacskát épitettek újjá, igy az eredeti berendezést is megnézhetitek bennük. Innen nem messze van még egy az O Parque Tematico, ahol a sziget történelmét és kultúráját mutatják be. Ha van kedvetek, akkor délután túrázhattok is egyet a gyönyörű hegyek között. Szállás Santa Cruz-ban.

3. nap: Ma Funchal környékére költöztök, ahonnan a sziget nyugati részét tudjátok bejárni, és itt vannak vásárlási és szórakozási lehetőségek is. Útközben keressétek fel Garajau-nál a Krisztus szobrot, a magaslatról fantasztikus kilátás nyilik a szigetre. Ha van kedvetek az óceánban fürdeni, akkor vigyetek fürdőruhát és fürdőcipőt is, mivel a szobor alatt egy kavicsos strand is van, a szigetnek ezen a részén lehet a legjobban sznorkelezni, búvárkodni. A strandra lemehettek kocsival vagy felvonóval is. Szállás: Funchalban.

4. nap: Ezen a napon csináljatok egy szigettúrát. Kezdjétek a Cabo Girao felkeresével, amely a világ második legmagasabb sziklafala (580 m). A csúcson egy kilátó van, ahonnan az üvegpadlón át lenézhettek a mélybe. Ha megszomjaztatok, akkor ezután álljatok meg Ribeira Brava városkában, itt nagyon sok kis helyi étterem, üzlet van, igazi hangulatos portugál utcácskákban sétálhattok. Az út észak, majd nyugat felé folytatódik, irány a hegyeken át a sziget északi része.  A szigetnek ezen az részén vagy az egyetlen sik terület, de utána újra hegyek következnek, majd leautóztok Porto Minizba. Ha visztek fürdőruhát, akkor itt is mártózhattok egyet a tengeri lávamedencékben. Fürdés után a sziget északi partján vezet az út, ahol a táj szinte olyan, mint ha Hawaii-n lennétek. Végül alagutakon át újra Funchalba vezettek. Szállás Funchalban.

5. nap: Hagyjátok a kocsit a szállodában, ma gyalogosan kiránduljatok. Funchalban látogassatok el a piacra, sétáljatok az óvárosban, ha szeretitek a finom borokat, akkor keressétek fel a Blandy’s-t, ahol egy borkóstolót is közbeiktathattok, a felvonóval menjetek fel Monte városrészbe. Itt sétálhattok egyet a botanikus kertben, megnézhetitek az utolsó magyar király, IV. Károly sirját, aki Madeirán halt meg 1922-ben. A templomtól gyertek le tobogan-nal, életre szóló élmény lesz leszánkózni a kis utcákon. Szállás Funchalban.

6. nap: Menjetek el egyet hajókázni, szinte biztos, hogy fogtok delfineket is látni. A fürdőruhát ma se felejtsétek a hotelben, a hajó megáll a Cabo Girao előtt és akár úszhattok is egyet a kristálytiszta vizben. Kb. 2 órás program, igy délutánra még tervezhettek egy sétát is Funchalban, ahol kóstoljátok meg a Poncha-t, ami a sziget egyik kedvelt itala: rum, méz és gyümölcslé keverékéből áll. Szállás: Funchalban.

7. nap: Az utolsó napon napozzatok, pihenjetek egyet a szállodában, este menjetek el vacsorázni vagy egy helyi szórakozóhelyre. Szállás Funchalban.

8. nap: Ha reggel indultok haza, akkor egy korai reggeli után irány a reptér, ha délután, akkor még pihenhettek egy kicsit ezen az elragadó szigeten.

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet illetékkel
- 7 éjszaka szállást középkategóriájú  szállodákban reggelivel, kétágyas szobákban
- A kategóriás gépkocsit korlátlan kilóméter használattal és biztosításokkal
- térképet, útikönyvet

Az ár nem tartalmazza:
- üzemanyag költséget
- parkolási díjakat

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Az árak szabad helyek függvényében érvényesek.

Csomagár/fő kétágyas szobában
2022.03.01-04.30.257 000 Ft
2022.05.01-31.270 400 Ft
2022.06.01-30.287 200 Ft
2022.07.01-08.31.315 500 Ft
2022.09.01-30.287 200 Ft
2022.10.01-31.270 400 Ft
2022.11.01-30.257 000 Ft
Tanácsadónk a témában
Szarvas Tímea
+36 1 327 0814

Mit szólnál ehhez?

Csaknem négyezer kilométer, nyolc államon keresztül Chicagótól a kaliforniai Santa Monicaig: ez "minden utak anyja", a 66-os főút. A harmincas években milliók vágtak neki egy jobb élet reményében - most Te is bejárhatod a legendás útvonal izgalmasabb, nyugati részét Texastól Los Angelesig.
Ára: 605.700 Ft/fő illetékkeltovább...
Három kis ország, három külön világ. Észt nyelvrokonaink hazája inkább skandináv jellegű, Lettországban erősebb az orosz hangulat, megspékelve az egykori Hanza-város Rigával, a mélyen katolikus Litvánia pedig inkább közép-európai kötődésű. Igazi multikulturális utazás vár tehát ránk!
Ár: 233.000,-Ft/fő/hét-tőltovább...
Fedezd fel Spanyolország legszebb homokos strandjait és pezsgő, izgalmas városait, ősi kastélyait, világklasszis borait és ételeit. Ára: 182.900,-Ft/fő-től.tovább...