homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Bajor kastélyok

1. nap: Budapest–Salzkammergut–Salzburg

Reggeli után indulunk útnak Salzburg felé, Ausztria egyik legszebb vidékén, Salzkammerguton át. A negyedik legnagyobb osztrák városban található Közép-Európa legnagyobb, teljesen épségben maradt erőditménye, melyet 1077-ben Gebhardt érsek épittetett. A XI-XIII. század folyamán több védfalat, bástyát toldottak hozzá, mai méretét 1527-ben érte el. A hangulatos utcákon sétálva keressük még fel a lenyűgöző szépségű barokk dómot is, melyet ugyan 767-ben épitettek, de többször is leégett, igy végül 1628. szeptember 25-én szentelték fel. Keressük fel Mozart szülőházát is, ahol láthatjuk az eredeti állapotban megőrzött berendezést, Mozart gyermekkori hegedűjét, koncerthegedűjét, klavikordiumát, az ütőkalapácsos zongorát  és a Mozart család portréit, valamint levelezését is. Szállásunk Salzburgban lesz. (kb 550 km)

2. nap: Salzburg - Füssen

Egy kellemes reggeli után folytatjuk utunkat Bajorországba, de már kb fél órás autózás után álljunk is meg, hogy felkeressük az 1834 méter magasan levő Sasfészket.  Hitler az épületet az 50. születésnapjára kapta Martin Bormanntól, de mivel túl hosszúnak és kockázatosnak találta az idevezető utat, ezért személyesen csak ritkán tartózkodott itt. parkoljunk le a központi parkolóban, ahonnan kb félóránként megy busz a lifthez, amivel a 124 métert emelkedhetünk 41 másodperc alatt. Fogyasszunk el egy kávét vagy egy üditőt az étteremben, ahonnan lélegzet elállitó, 360 fokos panoráma nyilik Berchtesgaden vidékére. Délután keressük fel Ettal városát, ahol a bencés kolostorban sörfőzdét és desztillálóüzemet láthatunk, illetve a kolostortól nem messze van egy sajtgyár is, ahol az üvegen keresztül figyelhetjük a gyártás folyamatát, de vásárolhatunk is a finomságokból. A várostól nem messze található a Lindnerhof kastély, melyet 1874-78. között épittetett II. Lajos, XIV. Lajos tiszteletére a versailles-i palota mintájára. Tükörterme mellett a kertje is csodaszép, érdekesség még, hogy az épületben csak egy hálószoba található benne.  Szállás: Füssenben. (kb 220 km)

3. nap: Neuschwanstein és Hohenschwangau kastélyok

A mai nap a kastélyoké! Füssentől csupán pár percnyi autóútra 2 gyönyörű kastélyt is találhatunk, kezdjük talán az ismertebbel, a Neuschwanstein kastéllyal. A Pöllat szakadék felett található épületet II. Lajos bajor király épittette Richard Wagner tiszteletére 1869-1886 között. A román, mór, gótikus, bizánci és barokk jegyeket keverő berendezés és dekoráció, a termekben megelevenedő germán mondavilág minden látógatót elbűvöl. Pár perces autózásra van a másik kastély, Hohenschwangau. II. Miksa bajor herceg döntött úgy, hogy a XII. századi erőditmény romjaira épitsenek egy kastélyt, mivel innen annyira szép a kilátás. Ebben a várban töltötte a gyermekkorát II. Lajos, ezért döntött úgy, hogy a szemközti szilkára épiti fel saját kastéláyt, a Neuschwanstein-t. Szállás: Füssenben. (kb 20 km)

4. nap: Legoland

Ma szórakozni fogunk egy kicsit, kalózok, lovagok, szafari és rengeteg élmény vár még ránk a kb másfél órányira levő Legoland parkban. A park 8 témára van felosztva, természetesen a lényeg a LEGO! Például a Miniland-ben hires országok, tájak, városok kicsinyitett másaival találkozhatunk, melyhez több mint 25 millió LEGO-t használtak fel. De beülhetünk egy 4D moziba, hullámvasutazhatunk a sárkányon vagy kapaszkodhatunk, kötelet mászhatunk a Kaland parkban. Szállás: München külvárosában (kb 260 km).

5. nap: Nördlingen, hajózás a Starnberg-i tavon

Reggeli után nyugat felé indulunk, Nördlingenbe. A 24000 lakosú város egy valamikori kráterben található, kör alakú városfala teljesen épségben megmaradt. A Krátermúzeumban bemutatják a kb 15 millió éve becsapódott, kb 1 km nagyságú meteorit darabjait, de akár Holdról származó kőzetet is láthatunk. Délután hajókázzunk egyet a Starnberg-i tavon, nézzük meg a tóparti villlákat, Berg kastélyát, a tuzingi várat és Possenhofen kastélyát, ami Sisi gyermekkorának kedvelt helyszine volt. Vacsorázzunk egyet a Marina Lake étteremben (Bernried am Starnberger See), kóstoljuk meg a tóból frissen fogott sügért vagy prisztrángot spenótágyon, nem fogunk benne csalódni! Szállás: München külvárosában (kb 280 km)

6. nap: München

Ma a bajor fővárost, Münchent fedezzük fel. A legtöbb látnivaló a város központjában található, igy kényelmesen sétálgatva nézelődhetünk. A főtér még a XII. században épült, majd újabb és újabb épületek települtek a térre, például az 1867-1908. között épült új városháza, ahol 11, 12 és nyáron 17 órakor is megszólal a harangjáték. A Múzeumnegyedben mindenki talál magának megfelelőt: van itt 3 képtár is, illetve a világ legnagyobb tudományos és technikai múzeuma, ahol a fizikától a légiközlekedésig, a telekommunikációtól az órákig bármely tudományág vivmányait megismerhetjük. Az Olympiaparkban pedig liftezzünk fel a 290 méter magas Olimpiai Toronyba, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk. Ha még nem unjuk a kastélyokat, akkor pedig látogassunk el a külvárosba, ahol a barokk Nymphenburg palotát kereshetjük fel, a Marstallmuseum-ban pedig az egykori bajor uralkodók kocsijait, szánjait láthatjuk. Szállás: München külvárosában. (kb 20 km)

7. nap: Linz

Reggeli után elindulunk hazafelé, Ausztria harmadik legnagyobb városa, Linz felé. A város 2009-ben Európa kulturális fővárosa volt, nagyon sok városfejlesztés előzte meg ezt az évet. A város központjában levő Hauptplatz 220 méter hosszú és 60 méter széles, Európa egyik legnagyobb terének számit. Reneszánsz és barokk stilusú épületek övezik, de itt van az 1659-ben épült városháza és az 1669-1678. között épült barokk Alter dóm is. Szállás: Linzben. (kb 240 km)

8. nap: Budapest

Nem kell túl korán kelnünk, hiszen már csak egy kb 4 és fél órás út áll előttünk Budapestig. Ha esetleg még van kedvünk nézelődni, akkor ugorjunk be Melkbe megnézni a Duna felett fekvő barokk stilusú bencés apátságot vagy a közelben fekvő schallaburgi reneszánsz kastélyt. Érkezés Budapestre a délutáni órákban.(kb 440 km)

Az ár tartalmazza:
- 7 éjszaka szállást a megadott szállodákban reggelivel, kétágyas szobákban
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet

Az ár nem tartalmazza:
- üzemanyag költséget
- parkolási díjakat
- belépőket

Lehetőség van színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Időpontok: személyre szabva, a szabad helyek függvényében az utazók kívánsága szerint.

Egyéni ajánlatot kérjen tanácsadóinktól!

Csomagár/fő
2020.03.01-04.30.108 600 Ft
2020.05.01-06.15.112 300 Ft
2020.06.16-08.31.129 600 Ft
2020.09.01-30.112 300 Ft
2020.10.01-31.108 600 Ft
2020.11.01-30.98 600 Ft
Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Mit szólnál ehhez?

Szelíd lankákon futó szőlősorok, ciprusok, olajfaligetek. Dombtetőn álló ezeréves városok, mindegyikük egy-egy valódi ékszerdoboz, melyet ha kinyitsz, számtalan kincs tárul eléd. Ez mindannyiunk szerelme, Toszkána.
Ára: 112.400 Ft/fő - től. tovább...
Varázslatos tengerpartok, katedrálisok, Világörökségi helyszínek, Olaszország legjobb konyhája: vár rád az olasz csizma sarka!
Ára: 194.300 Ft/fő - től. tovább...
Három kis ország, három külön világ. Észt nyelvrokonaink hazája inkább skandináv jellegű, Lettországban erősebb az orosz hangulat, megspékelve az egykori Hanza-város Rigával, a mélyen katolikus Litvánia pedig inkább közép-európai kötődésű. Igazi multikulturális utazás vár tehát ránk!
Ár: 186.400,-Ft/fő/hét-tőltovább...