homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Macedónia Fly and Drive

1.nap
Bécsből a közvetlen gép másfél óra alatt Szkopjéba repít (természtesen Budapestől is indulhatsz bécsi átszállással), ahol a világhódító Nagy Sándor nevét viselő reptéren belehuppansz a bérautódba. Negyed óra alatt bent vagy a városban, kora este már a főtéren korzózol.
Szállás: Szkopje

2. nap.
A török kor és a jugoszláv időszak egyaránt mély nyomokat hagyott a városban, érdekes egyveleggé formálva azt. Bazározhatsz, megnézheted a fellegvárat, Teréz anya emlékházát, vagy a szemközti hegyen álló Millenium Keresztet, mely a világon a legnagyobb (legalábbis a makedónok szerint…) Ha friss levegőre vágysz, keresd fel a Matka-tavat, ahol hatalmas sziklafalak között csónakázhatsz.
Szállás: Szkopje

3. nap
Kényelmes reggeli indulást követően Ohrid felé autózol. Érdmese kis kitérővel felkeresni a Mavrovo Nemzeti Parkot, ahova nyáron hűsölni, télen síelni járnak a makedónok. Ne hagyd ki a Keresztelő Szent János kolostort, ahol egy egészen elképesztő ikonosztázt láthatsz több száz (!) miniatűr faragvánnyal.
Szállás Ohrid 

4.nap  
Ohrid, ez a 60 ezer lakosú kisváros a hasonló nevű tó partján kétségkívül az ország ékköve. Hangulatos óvárosa macskaköves utcáival, középkori bizánci templomokkal, ódon épületeivel nem véletlenül a világörökség része. Egész napod a város felfedezésével töltöd.
Szállás Ohrid. 

5. nap
A környék is tele van szebbnél szebb helyekkel. Leautózhatsz az albán határhoz, a Szveti Neum kolostorhoz, s közben kipróbálhatod az apró, homokos strandokat, vagy felkapaszkodhatsz  a Galicsica Nemzeti Parkba, ahonnan gyönyörű kilátás fogad.
Szállás Ohridban.

6.nap
A kimerítő országjárás után rád fér egy kis lazítás a tóparton. A makedónok isteni grilleket készítenek, amihez remek borokat ajánlanak a remek éttermekben.
Szállás Ohridban.

7.nap
Korán indulsz, vadregényes, változatos tájon 1 óra alatt érkezel Bitolába. Szusszanhatsz egyet a belvárosban, ahol hatalmas török mecsetek és gyönyörű régi polgárházak várnak. A várostól 2 km-re pompás ókori mozaikokban gyönyörködhetsz, Heraclea romjainál. Bitolából gyorsforgalmi úton 2 óra alatt a reptérre érsz, s a délutáni géppel hazarepülsz.

Információk az autóbérléshez:
- autótípust nem tudunk garantálni, csak méretet! 
- az autóvezetőnek min. 25 évesnek kell lennie, és min. 1 éves jogosítvánnyal kell rendelkeznie
- az autóvezetőnek a saját nevére szóló, dombornyomásos bankkártyával kell rendelkeznie amelyen blokkolni fognak kauciót
- az árban benne van: korlátlan km használat, törés-, lopás biztosítás önrészkiváltó biztosítással (kár esetén az önrész visszatérítését hazaérkezés után tudjuk intézni), adók
- ha az autót tele tankkal kapják, akkor tele tankkal kell visszavinni, ellenkező esetben felszámolják a benzint + extra díjat is

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet,
- 6 éjszaka szállást a megadott szállodákban reggelivel, kétágyas szobákban
- "A" kategóriás gépkocsit korlátlan kilóméter használattal és biztosítással
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet.

Az ár nem tartalmazza:
- a repülőtéri illetéket
- üzemanyag költséget,
- parkolási díjakat

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Időpontok: személyre szabva, a szabad helyek függvényében az utazók kívánsága szerint.

Egyéni ajánlatot kérjen tanácsadóinktól!

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Mit szólnál ehhez?

Szicíliai minitúra azoknak, akik szívesen barangolnak tavasszal vagy ősszel az olasz csizma talpa alatt.
Ára: 176.700 Ft/fő - től. tovább...
A történelem viharai nem kímélték Franciaország eme szegletét: a vikingektől a németekig sok katona bakancsa taposta a normann és breton kisvárosok főutcáját. A lenyűgöző kulturális és történelmi emlékek mellett elképesztő természeti látnivalók és világklasszis gasztronómia vár!
Ár: 142.500,-Ft/fő/hét + 19.000,-Ft illetéktőltovább...
A legendás Artúr király szülőföldjét, a Délnyugat-Angliában található Cornwall, Devon és Somerset megyéket járhatod be ezen az úton. Meglepően szép és változatos vidék, nem csak anglománoknak!tovább...