homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Skócia Fly and Drive

1.nap
A délutáni órákban érkezünk meg a pezsgő skót nagyvárosba, Edinburghba.
A reptéren a bérautó felvétele után a szállásra hajtunk. Szállás Edinburghban. 

2.nap
Edinburgh
egyedülálló a skót városok között. Multikulturális, kozmopolita város, ahol izgalmasan ötvöződik a modern és a tradicionális. Világszínvonalú múzeumok, bámulatos emlékművek, ősi épületek között kóborol az utazó. Szállás Edinburghban.

3.nap
Reggeli után Elhagyjuk Edinburgh-t, s Aberdeeen felé indulunk. Első megállónk Glamis Castle, egy pazar várkastély, amely inkább a francia, Loire-völgyi palotákat idézi számtalan, csúcsos tornyával, fényűző berendezésével. Mielőtt elérnénk Aberdeent, rátérünk a Dee folyó völgyéban haladó mellékútra. A Grampian-hegységban kanyargó úton fenséges tájak és lazacoktól hemzsegő folyók, ezer színben pompázó erdők mentén haladunk. Szállás Aberdeenben.

4.nap
Az egész nap a skót nemzeti ital, a whisky jegyében telik. A Grampian-hegység lábánál vezet a híres „whisky-ösvény”, a Speyside Malt Whisky Trail. Az út során hét szeszfőzdét és egy kádárműhelyt lehet bejárni, utóbbiban készülnek a nedű tárolására alkalmas tölgyfahordók. A belépőjegy általában kiváltható egy üveg whisky megvásárlásával.
Szállás Invernessben.

5.nap
Inverness-től Fort William-ig húzódó bő száz kilométeres útszakasz a káprázatos völgyi csatornarendszeren, a Great Glen-en halad keresztül. Utunk érinti a híres Loch Ness-i tavat, festői vízeséseket, elragadó apró falvakat. Akár hiszünk a Loch Ness-i szörny létezésében, akár nem, a gleccsertó és a partján magasodó, romjaiban is fenséges Urquhart vára látványa fantasztikus. Nessie a 40 km hosszú és 200 méter mély tóból igen ritkán dugja ki a fejét, bár az esélyek a helyi whisky fogyasztásával egyenes arányban nőnek…
Szállás Fort Williamban. 

6.nap
Fort Williamtől dél felé visz utunk, vad, sziklás tájakon haladva ereszkedünk le a felföldről Stirling városáig. Stirling maga az élő történelem. Stratégiai fekvésének köszönhetően sok nagy csatát látott város. Meredek sziklafalon álló méltóságteljes erődítményét állítólag maga a legendás Arthur király foglalta el a szászoktól. Stirlingből 40 perc alatt érjük el Glasgow-t, ahol 2 éjszakát fogunk eltölteni. 

7 .nap
Glasgow, Skócia legnagyobb városa hatalmas változáson esett át az elmúlt évtizedben. Viktoriánus stílusú hangulatos épületei kitűnő bárokat, príma éttermeket rejtenek. Újjáépültek a parti sétányok, múzeumok galériák nyíltak az utazók legnagyobb örömére. A város hírneves szülöttje az építész-formatervező Charles Mackintosh, kinek utánozhatatlan stílusa meghatározza a város arculatát. Térj be a Williow-ba, az egyetlen fennmaradt teaházba, mely Mackintosh tervei szerint épült.

8.nap
A reggeli után, az edinburghi reptérre hajtunk (70 km, 50perc) , s elhagyjuk Skóciát.

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet 
- repülőtéri illetéket
- 7 éjszaka szállást a megadott szállodákban reggelivel, kétágyas szobákban, 
- A kategóriás gépkocsit korlátlan kilóméter használattal és biztosítással
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet.

Az ár nem tartalmazza:
- üzemanyag költséget 
- parkolási díjakat

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Időpontok: személyre szabva, a szabad helyek függvényében az utazók kívánsága szerint.

Egyéni ajánlatot kérjen tanácsadóinktól!

 

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Mit szólnál ehhez?

Fedezd fel Jordánia legszebb helyeit: Jerash-t, Petra és a Wadi Rumot, lebegj a Holt-tengerben és végül búvárkodj egyet a Vörös-tengerben Aqaba partjánál. Ár: 604.200,-Ft/fő/hét-tőltovább...
San Francisco – Monterey - Yosemite Nemzeti Park – Death Valley - Las Vegas. Ára: 830.700,-Ft/fő-tőltovább...
Ha valahol minden sarkon van egy kastély, az Franciaország. Ha valahol minden domb mögött szőlészt bújik meg, az Franciaország. Ugorj kocsiba, és fedezd fel te magad a Loire völgyének borkülönlegességeit, és ámulj a szebbnél szebb kastélyokat, palotákat!
Ára: Már 312.900 Ft/fő/8 nap csomagártóltovább...