homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 20 454 1534

Curaçao

Hogy mi teszi Curaçao szigetét ennyire egyedivé? Káprázatos tengerpartok, lenyűgöző építészeti remekművek, fantasztikus tengeri élővilág és még sok más, például a méltán híres tengerkék likőr, amely a szigetről kapta a nevét. Csodálatos módon Curaçao kiesik a hurrikánok útjából, így minden évszakban bátran látogatható, ez az oka annak is, hogy búvárkodásra kiválóak vizei. Az egész évben átlagosan 25 fokos tengervíz olyannyira kristálytiszta, hogy 30 méterre is leláthatunk, több, mint 400 féle tengeri élőlényt tárva szemünk elé, beleértve a rájákat, cápákat, teknősöket és 57 féle káprázatos, színes korallt. A curaçaoi nyaralás alkalmával feltétlenül látogassátok meg Willemstad fővárost, melynek több, mint hétszáz, 17. és 18. századi, igazi holland stílusú lakóháza ma az UNESCO világörökség részét képezi! Apró Amszterdam a paradicsomban, vidám karibi színekbe öltöztetve!

Curaçao a Karib-tenger déli részén, Venezuela partjaitól északra fekvő sziget. Fővárosa Willemstad. Korallzátonyai miatt a búvárok paradicsoma, míg egzotikus partjai a pihenni, kikapcsolódni vágyókat csalogatják. Az ország történelmi háttere miatt a lakosság összetétele igen sokszínű: a portugál, holland, ázsiai, és afro-karib nációk keveredése végett egyedülálló etnikai háttérrel rendelkezik. Az ország gazdasági fellendülése a sóbányászattal és egyéb ásványkincsek kitermelésével hozható összefüggésbe, míg napjainkban inkább a turizmus és az olajfinomítás a jelentősebbek. A sziget növény- és állatvilága is említésre méltó: az egzotikus madaraktól kezdve a különleges hüllőkön át (gyíkok, kígyók), igen sok faj képviselteti magát. A 450 féle növényfajtáról (gyümölcsösök, kaktuszok, bozótosok) nem is beszélve...
És még nem említettük a sziget további vonzerőit, mint például a fehérhomokos tengerpartokat, az egyéb sportolási tevékenységeket (búvárkodás, snorkeling) vagy akár a művészeti galériák megtekintéseit, spa lehetőségeket, amelyek szintén a lelkes turisták érdeklődésére várnak! Ne hagyják figyelmen kívül Curaçao rendkívüli attrakciót sem, mint például a karneválok forgatagát, a nemzeti parkokat, barlangokat, amelyek szintén maradandó emlékekkel szolgálnak bárkinek!

SZÁLLÁSOK

Rendezze szerint
Santa Barbara Plantation
Exkluziv luxusszálloda közvetlenül a fehérhomokos Spanish Water strandon.
Ára: 835.100 Ft/fő/héttől
A hotel a Curaçao Underwater Park mellett van, ahol akár delfinekkel is úszhatunk. A vendégek ingyenes belépőt kapnak a szomszédos Sea Aquarium-ba, és a Dolphin Acadamy-be.
Ára: 889.000 Ft/fő/héttől
Közvetlen parti, jó ár-értékarányú, koliniális stilusú szálloda, melyet főleg pároknak ajánlunk.
Ár: 900.200 Ft/fő/héttől
Nemrégen nyitott, modern butikszálloda a fehérhomokos Jan Thiel strandon.
Ára: 958.000 Ft/fő/héttől
St. Willibrordus
Domboldalban levő szálloda 3 és 4 szobás villákkal, saját búvárbázissal.
Ár: 1.109.300 Ft/fő/héttől
A szálloda all inclusive ellátása miatt kedvelt az utasok körében. Willemstadtól kb 5 km-re található, nem messze a Sea Aquariumtól.
Ára: 1.224.300 Ft/fő/héttől

Utazás

A KLM menetrend szerinti járataivel, amszterdami átszállással.

Az utazás időtartama

kb. 13 óra

Időeltolódás

-6 óra

Vízum

Nem szükséges magyar állampolgárok részére

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás.

Legjobb időszak az utazásra

egész évben

Időjárás

Klímáját tekintve trópusi, többnyire 28 C˚-os hőmérséklettel. Ritkán enyhe ingadozás fordulhat elő, főként az Atlanti-óceán felől érkező passzát szelek, vagy az ősszel lehulló, kevés csapadék miatt.