homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Görögország

Mintegy 2500 évvel ezelőtt Görögország volt a nyugati világ központja, ahol az európai civilizáció és a kormányzás demokratikus formája megszületett. A Magyarországnál másfészer nagyobb ország egyike azoknak a közkedvelt országoknak, ahová a magyarok leginkább szeretnek eljutni egy nyári utazás, üdülés végállomásaként.

Görögország főleg szigeteinek köszönheti népszerűségét: 1400 szigetén számtalan gyönyörű strand várja a fürdőzni vágyókat. A nagyobb, népszerű szigetek:  Kréta, Korfu, Kos, Rhodosz és Santorini. A legjelentősebb szigeteknek saját nemzetközi repülőtere van, a többire belföldi járattal vagy hajóval az athéni kikötőből lehet eljutni.

Az ország hosszan elnyúló tengerpartjai mellett számos 2000 méter tengerszint feletti magasságot meghaladó hegycsúcsot is találhatunk. A legmagasabb hegy az Olümposz, ami 2917 méterrel magasodik az Égei Tenger fölé. Legtöbben a görög Istenek lakhelyeként ismerhetik az ókori görög mitológiából. Egy másik közismert és magas hegy a Chalkidiki-félszigeten lévő Athosz hegy és a Kolostor Köztársaság.

Ne feledkezzünk meg a népszerű görög konyháról sem! Egyik nemzeti ételük a sokak által kedvelt, pitába töltött bárány- vagy csirkehús melyhez friss zöldséget válogatnak - ismertebb nevén a gyros. További ismert görög ételek a muszaka, a pasticio, a szuvlaki, a bifteki, a szudzukaki, a kokkinisto, a kritharaki, illetve a gigantes plaki. Elterjedt saláta a tzatziki szósz, amely ehy joghurtból, uborkából, fokhagymából álló, olajjal felkevert mártás. Gyakori reggeli étek a mézes joghurt.

A görög időjárás verhetetlen, történelmi látnivalóit pedig lehetetlen felsorolni.


Meteora
A Meteora-kolostorok a görög szárazföld egyik legkülönlegesebb látványossága. Az óriási sziklacsúcsok tetejére és sajtlyukszerû üregeibe épült kolostorok békés menedéket kínáltak a szerzeteseknek. A legkorábbi kolostorokat összecsukható, eltávolítható létrákon érték el a szerzetesek. Napjainkban sziklákból kialakított lépcsõkön lehet elérni a kolostorokat.

Mükénosz
Mükénosz a legdrágább és a legtöbbet látogatott görög sziget.
Itt a legkifinomultabb az éjszakai élet és vitathatatlanul ez
Görögország meleg fõvárosa. A város varázslatos keveréke az elegáns butikoknak és az álomszerû házaknak,
melyek rikító tornácait bougainvillea és klematisz burkolja.

Szantorini
Szantorinit sokan a leglátványosabb görög szigetnek tartják.
Turisták ezrei érkeznek minden évben, azért hogy megbámulják a tenger feltöltötte kalderát, a világ valószínûleg minden idõk legnagyobb vulkánkitörésének maradványát. Szantorini furcsa hangulata, a Fekete-tenger partja és a magasztos sziklák különleges vonzerõvel bírnak.

Rodosz
A Nyugat Törökország partjai mentén sorban húzódó szigetek sokkal közelebb vannak Kis-Ázsiához, mint a görög szárazföldhöz. Rodosz a legnagyobb a térség szigetei közül és városa a legnagyobb lakott középkori település Európában. A lovagok útját csodálatos középkori épületek szegélyezik, kanyargós utcák és csinosan díszített, fehérre meszelt házak fölött.

SZÁLLÁSOK

Görögország leglátványosabb gyöngyszeme, az Aman szállodalánc európai zászlóshajója. Az Amanzoe 360 fokos, káprázatos panorámája az egész peloponnészoszi tájat és a sziklás tengeröböl látványát nyújtja.
A Daios Cove egy igazi gyöngyszem Kréta szigetén, közvetlenül a türkizkék tenger partján. A teljes kikapcsolódásra invitál, mialatt az állandó készenlétben lévő recepció és concierge a nap 24 órájában segítséget nyújt.
Az Ikos Olivia tágas vendégszobákat és Junior lakosztályokat kínál a vendégeknek, ahonnan a csillogó Égei-tengerre nyílik közvetlen kilátás. A luxus egy- , két hálószobás bungalow lakosztályok a privát udvarukkal és az exkluzív deluxe berendezésükkel a stílus és kényelem tökéletes elegyei.

Időeltolódás

+1 óra

Vízum

Magyar Állampolgárnak nem szükséges

Legjobb időszak az utazásra

májustól októberig

Időjárás

Görögországban tipikus földközi-tengeri éghajlat uralkodik 25°C körüli éves átlaghőmérséklettel.
A nyár párás, főként júliusban és augusztusban a hőmérséklet 35°C körül mozog. 
A legmelegebb régió Görögország déli része, főleg Kréta és a Kükládok - A hőmérséklet itt nyáron akár 40 °C fölé is emelkedhet.
A legtöbb csapadék Görögország északnyugati részén, Korfun esik, jellemzően a téli időszakban.
A tenger hőmérséklete áprilistól novemberig 20-25 °C között ingadozik.

Indul a görög aludni
Mindenki tanult a görög kultúráról, de egészen más szemtől szemben állni a Delphoi jósdával, mint egy fotón látni, egészen más látni, milyenek is a görög mindennapok, és a tenger egy képen sem volt annyira kék, mint valójában. Készíts be egy ABBA-válogatást, és tégy egy fantasztikus időutazást!
Ár: 299.500 Ft/fő/hét csomagártól
Tovább...