homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Kocsis Éva
+36 1 327 0816
Szarvas Tímea
+36 1 327 0814

Thaiföld

Hivatalosan Bangkok utcáin nem sétálhatnak elefántok. Ám az év bizonyos időszakában (általában a rizs betakarítása után) gyakori látvány Thaiföld fővárosában a kóborló óriás, amelyre a helyiek ügyet sem vetnek... A Thai Királyság, egykori nevén Sziám, régóta az utazók kedvence. S hogy mivel szolgált rá erre az ország? Thaiföld elbűvölő: el fog bűvölni az emberek szüntelen mosolygása, a csodaszép tengerpartok, az ősi emlékek, paloták, ízek, illatok.

A 70 milliós Thaiföld a gyakori politikai válságok ellenére egy jómódú, fejlett országgá vált. A főváros, Bangkok, sokmilliós metropolisz, csak éppen annyira kaotikus, amennyire még elviselhető, csodái megszámlálhatatlanok: paloták, szentélyek, masszázs-szalonok, éttermek, s piacok, piacok, piacok…

S ha a tízmilliós város szakadatlan pörgése elfárasztott, irány dél, az Andamán-tenger partvidéke, a legek földje: a leghosszabb strandok, a legpuhább homok, a legmagasabb sziklatornyok, amelyek a legkékebb vízből emelkednek ki. Phuket és a környező terület, Krabi és Phi Phi, Koh Samui a legnépszerűbb nyaralódesztinációk az országban. Kitűnő szállodák, parti bárok és éttermek várják itt a pihenni vágyókat, amelyekben megkóstolhatod a világhíres thai konyha remekeit.

Utazás

A fővárosba, Bangkokba A Finnair járataival Helsinki átszállással juthatunk. Phuketre Dohán keresztül repülhetünk, a Qatar Airways járataival. Koh Samuira a KLM légitársasággal utazhatunk, amszterdami és bangkoki átszállással.

Az utazás időtartama

13 óra

Időeltolódás

+5 óra

Vízum

Nem vízumköteles magyar állampolgárok részére.

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás

Legjobb időszak az utazásra

November - Március

Időjárás

Thaiföld éghajlata trópusi. Az évi átlaghőmérséklet 28 fok, a monszun májustól novemberig tart heves esőzésekkel és magas pératartalommal. A száraz és kellemesen meleg téli hónapokat a rendkívül forró és csapadékban szegényebb március és április követi.