homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Kocsis Éva
+36 20 454 1536

Szarvas Tímea
+36 20 454 1534

Thaiföld

Hivatalosan Bangkok utcáin nem sétálhatnak elefántok. Ám az év bizonyos időszakában (általában a rizs betakarítása után) gyakori látvány Thaiföld fővárosában a kóborló óriás, amelyre a helyiek ügyet sem vetnek... A Thai Királyság, egykori nevén Sziám, régóta az utazók kedvence. S hogy mivel szolgált rá erre az ország? Thaiföld elbűvölő: elvarázsol a helyiek szüntelen mosolygása, a csodaszép tengerpartok, az ősi emlékek, paloták, ízek, illatok.

A 70 milliós Thaiföld a gyakori politikai válságok ellenére egy jómódú, fejlett országgá vált. A főváros Bangkok, ez a sokmilliós metropolisz csak éppen annyira kaotikus, amennyire még elviselhető. Csodái megszámlálhatatlanok: paloták, szentélyek, masszázs-szalonok, éttermek, s piacok, piacok, piacok…

S ha a tízmilliós város szakadatlan pörgése elfárasztott, irány dél, az Andamán-tenger partvidéke, a legek földje: a leghosszabb strandok, a legpuhább homok, a legmagasabb sziklatornyok, amelyek a legkékebb vízből emelkednek ki. Phuket és a környező terület, Krabi, Phi Phi és Koh Samui a legnépszerűbb nyaralódesztinációk az országban. Kitűnő szállodák, parti bárok és éttermek várják itt a pihenni vágyókat, amelyekben megkóstolhatod a világhíres thai konyha remekeit.

PROGRAMOK

Thaiföld - Ayutthaya - Bang Pa InThaiföld - Ayutthaya - Bang Pa In
Látogasson el velünk Thaiföld előző fővárosának romjaihoz és tekintse meg a közelében lévő templomokat .


Thaiföld - Erawan - AyutthayaThaiföld - Erawan - Ayutthaya
Annak aki mindent látni szeretne Thaiföldből, ezt az utat hiba lenne kihagyni. A két napos túra alatt reggel egy igazi folyó mellett ébredünk majd bejárjuk a dzsungelt.


Thaiföld - Khmer vadregénytúraThaiföld - Khmer vadregénytúra
A vadregényes környezet kedvelőinek itt a helye! Tartson velünk a két napos túrára ahol megismerheti a khmer birodalmat.


Thaiföld - Amphawa Úszó PiacThaiföld - Amphawa Úszó Piac
Hétvégi egész napos programunkon részt vehet egy igazi Thai úszó piacon ami még megőrizte egyedi báját.


Thaiföld - Kwai mesetúra Thaiföld - Kwai mesetúra
Két nap alatt bejárjuk a Kwai folyó mentét, a mellette lévő emlékhelyeket és a meseszép Erawan vízesést.


Utazás

A fővárosba, Bangkokba A Finnair járataival helsinki-i átszállással juthatunk. Phuketre Dohán keresztül repülhetünk, a Qatar Airways járataival. Koh Samuira a KLM légitársasággal utazhatunk, amszterdami és bangkoki átszállással.

Az utazás időtartama

13 óra

Időeltolódás

+5 óra

Vízum

30 napos tartózkodásig nem vízumköteles magyar állampolgárok részére.

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás.

Legjobb időszak az utazásra

novembertől márciusig

Időjárás

Thaiföld éghajlata trópusi. Az évi átlaghőmérséklet 28 fok, a monszun májustól novemberig tart heves esőzésekkel és magas pératartalommal. A száraz és kellemesen meleg téli hónapokat a rendkívül forró és csapadékban szegényebb március és április követi.