homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Pánczél Zita
+36 1 327 0822

Brazília

Szerintünk kétféle ember létezik. Az egyik, aki rajong Brazíliáért és bármikor útnak indulna, hogy felfedezze újra és újra, a másik aki pedig még nem ismeri. Szeretnénk, ha Önök is – velünk együtt – az első csoportba tartoznának! Ezért tárjuk Önök elé Brazília szépségeit! Reméljük ajánlataink között mindenki talál kedvére valót. Az is, aki azért utazik el, hogy a Copacabana tengerpartján ejtőzzön és az is, aki emellett vállalkozik egy különleges őserdei kalandra, vagy szeretné megismerni Brazília koloniális városait. Válasszanak bátran ajánlataink közül, s egyet mindenképp ígérhetünk: mindenhol önfeledt jókedv fogadja majd Önöket!

Brazília Dél-Amerika legnépesebb és legnagyobb kiterjedésű országa, mely a kontinens szinte összes országával határos. Északi-déli kiterjedése több, mint 4300 km, 7400 km-es tengerparti szakasszal érintkezik az Atlanti-óceánnal. Északon a Guayanai-felföld, déli részén a Brazil-felföld, míg középső részén az Amazonas-medencéje húzódik. Maga az Amazonas a világ legbővizűbb folyama, s egyben a legnagyobb, jórészt járhatatlan trópusi őserdő birtokosa.

Az egykori portugál gyarmat a 16. században vörös színű festékanyagáért keresett brazilfáról kapta a nevét. Brazília bányászati nagyhatalom, szerény kőolaj-és kőszénkészletei mellett a vízierőművek kapnak jelentősebb szerepet az áramellátásban (pl. Itaipu-vízierőmű). Emellett jelentős bevétele származik a mezőgazdasági termelésből: az ültetvényeken kakaót, gyapotot, kávét és cukornádat termelnek.

Ez az az ország, ahova többször is érdemes visszatérni, hiszen mindig ad valami újat, különlegeset. Rio de Janeiro lakói, a cariocá-k lazaságukkal, örök jókedvükkel és gyönyörű fehér homokos tengerpartjaikkal bűvölik el az idelátogatót. Ha a naplemente a Cukorsüveg-hegy közelében ér minket, a Guanabara-öböl látványa örökre belénk ég. Ez a város valóban Dél-Amerika legszebb városa. Itt mindkét nem megtalálja, amit keres: formás, aprócska fürdőruhára vetkőzött lányok pihennek a parton, miközben tőlük pár méterre a parton olyan fociban gyönyörködhetünk, amiről mi csak álmodunk!

De nem érdemes leragadni Riónál. Hiszen az ország számtalan természeti szépséget is rejt. A Parana-folyón lezúduló, 275 önálló vízesésből álló Iguassu a világ legszebbje! Aki bátor és kalandvágyó, annak érdemes egy remek motorcsónaktúrán részt vennie, mely beviszi a vízesések alá is. Az adrenalin-emelkedés garantált!

Emellett érdemes megemlítenünk, hogy Brazília rendelkezik a Föld legváltozatosabb élővilágával. Aki igazi őserdei túrákon szeretne részt venni és testközelből megismerkedni az óriás tukánnal, a vízidisznóval, a tapírral, vagy szeretne folyamidelfint, esetleg piranhát látni, annak több lehetősége is van. Az Amazonas-parti városkából, Manaus kiindulva számos szebbnél-szebb őserdei lodge érhető el, emellett kínálatunkban szerepel egy különleges 16 fős kishajó, mellyel szintén felfedezhető az Amazonas-élővilága.

Aki még az Amazonas-vidékénél is érintetlenebb tájra vágyik, azt az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított Pantanalra irányítjuk. A Pantanal a világ legnagyobb mocsaras területe. Ebben a speciális mikroklímában több mint 650 madárfaj, 80 emlősfaj, 260 hal és 50 hüllőfaj él. Különlegessége, hogy itt látható jaguár.

S ha még mindig maradt idejük, akkor látogassanak el velünk az afrobrazil kultúra fellegvárába Salvador de Bahiába, ahol biztosan megtanulják a capoeira alapjait, vagy gyönyörködjenek Belo Horizonte és Ouro Preto barokk templomaiban. 

Zárásként azt is érdemes tudniuk, hogy Natal, Fortaleza és Recife tengerpartjai is vetekszenek az ismertebb riói strandokkal!

PROGRAMOK

Latin életérzés: Argentína-Brazília körutazás
Ezt az utat azonkak ajánljuk, akik Buenos Aires nyüzsgő, latinos hangulata mellett kíváncsiak a csodálatos Iguassu-vízesésre, majd szeretnének pihenni egy nagyot Rio de Janeiroban.


Utazás

Budapestről a TAP, a KLM és Air France, a Lufthansa menetrend szerinti járatain egy európai átszállással. Megállási lehetőség Lisszabonban.

Az utazás időtartama

Az európai átszállási ponttól 9 óra 45 perc- 10 óra 30 perc

Időeltolódás

-3 óra

Vízum

Magyar állampolgárok részére nem szükséges! Az ország elhagyásakor kilépési illetéket kell fizetni (kb. USD 39/fő).

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás. Az őserdőbe maláriatabletta javasolt

Legjobb időszak az utazásra

Októbertől – áprilisig

Időjárás

A legmelegebb hónap a január, a leghidegebb az augusztus. A Pantanal és az Amazonas-vidékén egész évben 30 fok feletti hőmérséklet van, magas páratartalommal. Riótól északra Natal, Recife és Fortaleza vidékein kiegyenlítettebb a hőmérséklet: a levegő 30 fok körül van, az óceán víze sosem megy 27 fok alá. Rövid eső a javasolt időszakban előfordulhat!