homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Oláh Veronika
+36 20 454 1529

Szarvas Timi
+36 20 454 1534

HÍrek, ÉrdekessÉgek

Kubai orvosság

Kubai orvosságA kultúra bölcsőjében, Európában még halvány fogalmunk sem volt arról, hogy mi fán - illetve bokron- terem a szivar, amikor a "primitív" karib-szigeteki őslakosok már több, mint ezer éve pöfékeltek. Tovább

Kuba

„Ez a legszebb táj, amit emberi szem valaha látott”– mondta Kolumbusz, amikor a sziget partjára lépett. Az azúrkék tenger ölelte Kubába utazó előbb-utóbb érzékeli, hogy itt megállt az idő, a jelen és múlt sajátosan keveredik. Egyszerre van jelen a koloniális kor báróinak gazdagsága, az 1950-es évek Amerikája, a hírhedt maffiavezér, Al Capone legendája, a dolce vita életérzése és a szocializmus. Mindezt fűszerezi a híres kubai rum, a salsa, és a szivar. A kubai szivar több, mint a természet ajándéka. A "Havanna" az egyik utolsó, kézi erővel gyártott termék a világon. Az ismerkedést legjobb Havannával kezdeni. Nappal felderítheted a város nevezetességeit. Feltétlenül nézd meg a Capitoliumot és sétálj el az Assisi Szent Ferenc térre is, amely Havanna első piactere. Ne feledkezz meg Hemingway kedvenc törzshelyeiről sem: az Ambos Mundos hotelről, ahol az "Akiért a harang szól" című híres regénye született, vagy kedvenc bárjairól, a Bodeguita del Medióról és a Floriditáról, ahonnan a világhírű kubai koktélok, a mojito és a daiquiri hódító útjukra indultak. Este látogass el Kuba leghíresebb éjszakai mulatójába, a Tropicanába, ahol karibi revüműsor vár, vagy menj a Jazz Caféba, ahol a legjobb kubai dzsessz-zenészek játszanak. A Casa de la Musicaban pedig tradicionális kubai ritmusra  járhatod a salsa-t, merengue-t. A havannai fáradalmaidat kipihenheted Varaderón, a gyönyörű tengerparti üdülőhelyen. Itt csaknem 25 km hosszú, fehérhomokos tengerpart, azúrkéken csillogó, tiszta vizű tenger vár a remek szolgáltatást nyújtó all inclusive hotelek egész sorával. Lehetőséged nyílik kerékpározásra, lovaglásra, golfozásra, szörfözésre, kajakozásra, ha egész napos programra vágynál, akkor jöhet a hajókirándulás, a delfinekkel való fürdés, a dzsipszafari vagy a tengeri kalandtúra jet-skivel.

SZÁLLÁSOK

Rendezze szerint
Az arab stílusban épült szálloda a granadai Alhambra oroszlános udvar stílusjegyeit hordozza-boltívekkel, mozaikokkal, oszlopokkal tarkítva azt.
Ára: 129.500Ft /fő/3 éj-től
A Havanna óvárosának egyik tipikus kubai kis utcácskájában lévő családias szálloda hangulatával és konyhája fenséges ízeivel bűvöli el vendégeit.
Ár: 129.560 Ft/fő/3 éj-től
Havanna óvárosában található szálloda, szemben a Parque Central és a Capitolium épületével.
Ára: 160.600 Ft/fő/3 éj-től
Havanna óvárosában található szálloda, csodálatos kilátással a Capitoliumra.
Ára: 246.300 Ft/fő/3 éj-től
A hotel állandó programmal várja vendégeit, kirándulásokat szervez természetvédelmi területekre is.
Ára: 630.300 Ft/fő/hét-től
Elegáns, karibi stílusban épült, a Sol Mélia szállodalánc vezetése alatt. Családok, és vizisportokat kedvelőknek ideális szálloda.
Ára: 650.000 Ft/fő/héttől
Az új építésű hotel közvetlenül a tengerparton fekszik. A városközpont 20 percnyire, a varaderoi reptér 40 percnyire található.
Ára: 661.500 Ft/fő/hét-től
A kedvelt szálloda közvetlenül Cayo Santa Maria csodaszép tengerpartján helyezkedik el. Varadero nemzetközi repülőtér kb. 330 km. nemzeti repülőtér Las Brujas kb. 10 km.
Ára: 702.600 Ft/fő/hét-től
Varadero finom fehérhomokos tengerpart helyezkedik el. Varadero központja kb. 10 perc, varadero nemzetközi repülőtere kb. 35 perc autóval.
Ára: 704.400 Ft/fő/hét-től
Közvetlen a fehérhomokos parton található a félkör alakú szálloda.
Ára: 710.900 Ft/fő/hét-től
Elegáns lakosztályok, modern berendezés, vonzó gasztronómiai kínálat, számtalan aktív és pihentető szolgáltatás várja a pihenni vágyókat.
Ára: 714.000 Ft/fő/héttől
Varadero tengerpartjának egyik paradicsomi pontján található, Kuba egyetlen golfpályája mellett. Ajánljuk a golfozást kedvelőknek, konferenciára, nászútra.
Ára: 717.500 Ft/fő/héttől
Egy korallsziget ad otthont a Mélia Cayo Coco szállodának, melyet egy 17 km-es út köt össze a szárazfölddel.
Ára: 731.900 Ft/fő/héttől
Varadero egyik legszebb tengerparti részén található szálloda. Városközpont kb. 3 km, Varadero repülőtere kb. 30 km.
Ára: 814.100 Ft/fő/héttől
Az egyik legelegánsabb szálloda Varaderon. Élvezze a gazdag büféasztalokat, a szórakoztató programokat, és a széleskörű vizisport lehetőségeket!
Ára: 853.500 Ft/fő/héttől
5 csillagos luxusszálloda közvetlenül Cayo Santa Maria sziget csodálatos, finom fehérhomokos álompartján helyezkedik el.
Ára: 931.500 Ft/fő/héttől

Utazás

Havannába az Air France menetrend szerint járataival, párizsi átszállással, míg Holguínba frankfurti átszállással, a Lufthansa/Condor légitársaság járataival juthatnak el.

Az utazás időtartama

16 óra 30 perc

Időeltolódás

-6 óra

Vízum

Szükséges magyar állampolgárok részére, a turistakártya ára 11.000 Ft/fő (irodánkban megvásárolható). Ezen kívül kötelező a baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás megkötése is.

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás

Legjobb időszak az utazásra

novembertől májusig

Időjárás

Kuba éghajlata trópusi, egész évben 22-28°C között mozog az átlaghőmérséklet és a páratartalom is magas, kb. 80%. Időjárása nedves és száraz évszakokra osztható. Novembertől májusig száraz és meleg napok jellemzőek, míg júniustól októberig esősebb, forróbb napok jellemzőek, ekkor az átlaghőmérséklet 33 C˚. A hurrikánok gyakorisága július és október között valószínűbb.

Kuba - Pinar del Rio
Töltsön el egy nagyszerű napot Kuba egyik legszebb táján, kolibrik között. Tekintsen meg egy dohánytermelőt és egy kis falut majd fogyasszon el egy helyi ebédet.
Tovább...

City Tour Havanna
Havannai városnézés magyar nyelvű idegenvezetéssel
Tovább...

Kuba - Hemingway nyomában
Egy különleges ember húsz éve egyetlen napba préselve. Felkeressük kedvenc helyeit és kedvenc italait.
Tovább...