homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 20 454 1534

Kocsis Éva
+36 20 454 1536

Jamaika

Édes illatok, káprázatos naplementék, fűszeres ízek. Ezek juthatnak elsőként eszünkbe, ha erre az egzotikus országra gondolunk. Azonban Jamaika sokkal többet jelent,mint egy nyaralás egy gyönyörű tengerparton! Az energikus, ritmusos reggae-zene,az elbűvölő környezet, a gazdag kultúra szerte a világban elterjedt. Nem véletlen, hogy évente több,mint 1 millió turista érkezik erre a szigetre... Jamaika a harmadik legnagyobb sziget a karib tengeren, minden idelátogató megtalálja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget: több száz kilométer hosszú fehérhomokos strandok, színes kultúrális örökség és felfedezésre váró, lélegzetelállító erdők várják a turistákat. Ne feledkezzünk meg természetesen a hajnalba nyúló, átmulatott éjszakákról, a lüktető reggae ritmusáról és fantasztikusan fűszeres, híres jamaicai rumról sem! A napozás és bulizás közepette semmiképp ne felejtsék el: megmászni a Dunns River vízesést és meglátogatni a reggae bölcsőjét, Bob Marley szülőházát a hegyekben!

Jamaica egy - a Nagy-Antillák szigetcsoporthoz tartozó 240 km hosszú és 80 km széles- szigetország,  mely a Karib-térség harmadik legnagyobb szigete, a trópusi övben, Kubától délre fekszik. A sziget neve az őslakos taíno indiánok 'xaymaca' szavából származik, aminek jelentése 'a források szigete'. Felfedezése után spanyol birtok volt, majd az angolok kezére került.
Az ország felszínét meredek mészkőfennsík uralja. Növényzete és állatvilága egyaránt változatos: Jamaika több mint 250 madárfaj otthona. Számtalan ritka faj található területén, mint pl. a mango kolibri, a narancssárga quit vagy a doktormadár. Az ország lakossága meglehetősen kevert. Jamaika őslakóit, az arauak indiánokat az első spanyol telepesek irtották ki, és afrikai rabszolgákat hoztak be a föld megművelésére. A mai lakosok az egykori rabszolgák leszármazottai, akik rendkívüli mértékben keveredtek más népekkel. Jamaica az amerikai szubkontinens harmadik legnépesebb, tisztán angol anyanyelvű országa az Egyesült Államok és Kanada után.

SZÁLLÁSOK

Rendezze szerint
Közvetlenül a gyönyörű homokos tengerparton található all inclusive szálloda. A reptér kb. 90 perc.
Ár: 771.400 Ft/fő/héttől
A Hyatt Ziva családosoknak, pároknak, mig a Hyatt Zilara pároknak ideális közvetlen parti, all inclusive szálloda a repülőtértől csupán 15 percnyire.
Ár: 1.134.700 Ft/fő/héttől
Családbarát szálloda kiváló szolgáltatásokkal, viziparkkal, nem messze Montego Bay-től.
Ár: 1.256.500 Ft/fő/héttől
Családbarát szálloda közvetlenül egy szép, homokos strandon, főleg a csendesebb nyaralásra vágyó utasoknak ajánljuk.
Ár: 1.262.700 Ft/fő/héttől
Csak 18 éves kor feletti vendégeket fogadó, rengeteg sportolási lehetőséggel rendelkező all inclusive szálloda a 7 Miles strandon.
Ár: 1.308.300 Ft/fő/héttől
Az elbűvölő, all inclusive szálloda Negrilben található, csak egy út választja el a finom, fehérhomokos, 1 km hosszú strandtól. A hotel csak 18 éves kor feletti vendégeket fogad.
Ár: 1.574.300 Ft/fő/héttől
Montego Bayben, közvetlenül a homokos tengerparton fekvő 5*-os, all inclusive szálloda. A hotel csak 18 éves kor feletti vendégeket fogad!
Ár: 1.890.300 Ft/fő/héttől
Csak 18 éves kor feletti vendégeket fogadó all inclusive szálloda közvetlenül az egyik legszebb strandszakaszon.
Ár: 1.901.900 Ft/fő/héttől

Utazás

Lufthansa és Eurowings járatokkal, düsseldorfi átszállással.

Az utazás időtartama

kb. 19 óra

Időeltolódás

-7 óra

Vízum

Magyar állampolgárok részére 30 napos tartózkodásig nem szükséges.

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás.

Legjobb időszak az utazásra

novembertől májusig

Időjárás

Éghajlata trópusi, egész évben azonos hőmérséklettel, ez körülbelül 26-32 C˚. Június - október vége között van a hurrikánok időszaka, a legtöbb hurrikán augusztus - október között fordul elő.

Fakultativ kirándulások Jamaikán
Fedezd fel Jamaika hegyes-völgyes tájait különböző izgalmas kirándulások során.
Tovább...

Fedezd fel Jamaika szépségeit autóval
Autózd körbe a szigetet, fedezd fel Jamaika csodálatos tájait és keresd fel a Bob Marley múzeumot!
Tovább...