homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Pánczél Zita
+36 20 454 1523

Peru

Dél-Amerika egyik legérdekesebb, kulturális szempontból talán legkülönlegesebb országát tárjuk elétek. A magyar utazónak Peruról szinte biztosan a Machu Picchu jut először eszébe, mely valóban egy különleges, spirituális ősi inka szent hely, az „inkák elveszett városa”. Emellett az inka kultúránál olyan több ezer évvel korábbi kultúrák lenyűgöző erődjeivel, piramisaival, templomaival találkozhatunk az országban, mint a Chavín, Paracasi, Nazca, Moche, Tiahuanaco, Sicán, Chachopoya, Chancay és Chimu Birodalom építészeti remekei.

De Peru még ennél is jóval változatosabb: a Csendes-óceán partvidékén végighúzódó száraz sivatagoktól a párás amazóniai esőerdőkig, a világ legmagasabb hajózható tavától egészen a legnagyobb trópusi hegyvonulatig változatos tájjal és éghajlattal büszkélkedhet.

Honlapunkon sokféle utat ajánlunk nektek. Kínálatunkban szerepelnek olyan utak melyek az országot önmagában mutatják be (Tartalmas körutazás Peruban, Aktívan Peruban, Luxustúra Peruban). Emellett találtok olyan utakat is, ahol más országokkal (Bolíviával, Kolumbiával, Ecuadorrral, Venezuelával) kombinálva tekinthetitek meg Peru szépségeit. Azoknak is kínálunk utakat, akik egy perui kulturális túrát egy kis tengerparti pihenéssel szeretnének kombinálni. Nekik szól Peru-Brazília programunk.

Minden utunk saját szervezésű és az időpont tekintetében rugalmas, azaz ti választjátok meg, mikor szeretnétek indulni.

PROGRAMOK

3 napos őserdei program Cuzco-ból 3 napos őserdei program Cuzco-ból
Egy kiváló programlehetőség azon utasainknak, akik szeretik a különleges állatvilágot, azon belül is a madárvilágot. Cuzco után könnyedén beilleszthető program, hiszen közvetlen járattal el lehet érni a Tambopata folyót, hogy ott aztán 2 éjszakát egy hangulatos lodge-ban eltöltve ismerkedjenek az élővilággal. A Tambopata Természetvédelmi Rezervátum több mint 600 madárfaj, 200 halfaj és 160 hüllőfaj és 1200 különböző pillangófaj lakhelye. Az őserdei szálláshelyről csónakkal és gyalog fedezzük fel a területet helyi angol idegenvezetőnk segítségével. Az őserdei szállások nagyon színvonalasak és kiváló étkezést biztosítanak az ott tartózkodás alatt.


4 napos őserdei program Cuzco-ból4 napos őserdei program Cuzco-ból
Amennyiben kényelmesen szeretné felfedezni az Andok élővilágát, időt adva magának arra, hogy a külvilágot teljesen kizárja, ezt a programot ajánljuk Önnek.


Utazás

Budapestről egy európai átszállással a KLM menetrend szerinti járataival, vagy Brazílián keresztül a TAP, az Air France vagy az Alitalia járataival. Bécsből egy átszállással az Iberia járataival is utazhatunk.

Az utazás időtartama

Az európai átszállási ponttól 12 óra 45 perc.

Időeltolódás

-7 óra

Vízum

Peru vízummentes a magyar állampolgárok számára! Az ország elhagyásakor kilépési illetéket kell fizetni (kb. 31 USD/fő).

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás. Az őserdőbe maláriatabletta javasolt!

Legjobb időszak az utazásra

Nyaralásra a szeptember-május közötti időszak javasolt, míg aktívabb időtöltésre, kirándulásra a nyári hónapokat ajánljuk.

Időjárás

Peru nagy kiterjedésű ország. változatos klímával. A legkedvezőbb időszak az utazásra a szeptember - május közötti időszak, mely ugyan kicsit csapadékosabb, de egyben melegebb is. Június-szeptember közötti időszakban, a száraz évszakban hűvösebb van, ilyenkor elsősorban az aktív kirándulást kedvelőknek javasoljuk Peru látogatását.