homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 20 454 1534

Aruba

Kristálytiszta tenger, fehér, finomhomokos tengerpart, gyönyörű idő...
Van, akinek már ennyi információ is elegendő ahhoz, hogy felkeltsük az érdeklődését e rendkívüli sziget iránt.

Azonban ha megemlítjük a bőséges sportolási-, és egyéb szórakozási lehetőségeket - mint például: vitorlázás, búvárkodás, halászat, szafari túra, és egy exkluzív mélytengeri merülés a II. világháborúban elsüllyedt német teherszállító hajóhoz - biztosan többen döntenek úgy, hogy felfedezik Arubát!

Aruba a Karib-térség déli részén fekszik, Venezuelától mindössze 20 km-re. Az úgynevezett ABC-szigetek tagja, Bonaire és Curacao szomszédságában. Területe:193 km2, lakossága hozzávetőleg 102 000 főre tehető. Mindez 40 különböző nemzetiség keveredéséből alakult ki indián, afrikai és európai gyökerekkel. Fejlődését a szigeten található aranynak, valamint aloe-termesztésnek köszönheti, azonban ma már a gazdaság fő pillérét a turizmus adja.


Aruba a napsütéstől szikrázó finom, fehérhomokos tengerpartokat kedvelők mennyországa, hiszen gyönyörű strandjai, valamint a türkizkék tenger az egész szigetet körbeölelik. A sziget többnyire lapos felületű, folyói, nagyobb hegységei nincsenek. Legmagasabb pontja a Jamanota, 188 m-es magasságával.

A legnépszerűbb idény az ország életében a januártól-márciusig tartó karneváli időszak, amikor az utcákat ellepik a színpompás jelmezben felvonuló helyiek - ilyenkor mindenhol a ritmusos latin zene lüktetése hallható.

SZÁLLÁSOK

Rendezze szerint
A Divi Aruba Resort a sziget egyik legkiválóbb all inclusive szállodája. Tengerpartján a víz lassan mélyül, így gyerekes családoknak is meleg szívvel ajánljuk.
Ár: 1.080.000 Ft/fő/héttől
Oranjestad központjában található szálloda, a vendégek a szemközti privát szigeten strandolhatnak.
Ár: 655.700 Ft/fő/héttől
Családias hangulatú, kedves szálloda, amit egy parti út választ csak el a fehérhomokos parttól. Odafigyelő, barátságos személyzet várja az ide érkezőket.
Ár: 696.500 Ft/fő/héttől
Aruba legszebb tengerpartján az Eagle Beachen található butikszálloda összesen 70, óceánra vagy kertre néző szobával.
Ár: 776.000 Ft/fő/héttől
Minden igényt kielégítő szálloda, ahol figyelmes és kedves személyzet teszi teljessé a pihenést. Nemdohányzó szálloda, és csak 18 éves kor feletti vendégeket fogad!
Ár: 854.200 Ft/fő/héttől
Közvetlenül a finomhomokos Druif Beach mellett található, all inclusive szálloda. Lassan mélyülő partja miatt gyerekes családoknak is ajánljuk.
Ár: 1.052.500 Ft/fő/héttől
A számos sportolási és szórakozási lehetőséget nyújtó Palm Beach-en találjuk ez a minden igényt kielégítő all inclusive szállodát.
Ár: 1.150.500 Ft/fő/héttől

Utazás

A KLM járatival, amszterdami átszállással.

Az utazás időtartama

kb 16 és fél óra

Időeltolódás

-6 óra

Vízum

Nem szükséges magyar állampolgárok részére.

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás.

Legjobb időszak az utazásra

egész évben

Időjárás

Klímáját tekintve tropikus, többnyire 28 C˚mos hőmérséklettel. Ritkán enyhe ingadozás fordulhat elő, főként az Atlanti-óceán felől érkező passzát szelek-, vagy az ősszel lehulló, kevés csapadék miatt.

Fakultativ kirándulások Aruba szigetén
Ha a nyaralás alatt szeretnél néhány kirándulást is beiktatni, akkor válassz különleges vizes programok vagy egy szigettúra között.
Tovább...