homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Pöstyéni Marianna
+36 1 327 0818

Körutazás és pihenés Sri Lankán

Indulási időpontok:
Október – Április között tetszőleges időpontban a szabad férőhelyek függvényében.

Utazás:
Budapest – Colombo- Budapest útvonalon, menetrend szerinti járatokon, turista osztályon. Helyi túrák, kirándulások, transzferek gépkocsival, minibusszal, hajóval.

Szállás:
4*-os vagy 5*-os szállodákban (választás szerint)

Ellátás:
Reggeli. A repülés alatt a légitársaság biztosít ellátást.

Idegenvezetés: 
Kiváló helyi angol idegenvezetők.

Programok: 
A programok tartalmazzák a belépőket a leírás szerint. Ahol szükséges, ott 2 fő esetén is saját, privát idegenvezetőt biztosítunk, ahol a program nem teszi szükségessé, ott más nemzetiségű turistákkal közösen bonyolítjuk a programokat! Utasaink  az út indulása előtt minden részletet tartalmazó forgatókönyvet kapnak kézhez!

Az alábbi útiterv csupán ajánlás, tetszés szerint lehetséges rövidíteni, vagy hosszabbítani a túrát, kiválasztani a programokat és a szálláskategóriát az egyszerűtől a luxusig. A szállások és programok ára kategóriától, valamint az út hosszától, időpontjától és a résztvevők számától függően változhat, ezért kérjük, kérjen személyre szabott kalkulációt.

1. nap
Repülés Budapestről vagy Bécsből a menetrend függvényében Colombóba.

2. nap
Érkezés Colombóba a menetrend függvényében a kora reggeli órákban, transzfer a szállodába. Check-in a szállodába, majd délután városnézés az alábbi látnivalókkal: 100 éves óratorony, Pettah bazár, hindu és buddhista templomok, a nemzetközi Kongresszusi Központ. A program után transzfer a szállodába. Szállás Colomboban (1 éj).  

3. nap
Reggeli a szállodában, majd utazás Kandalama, Habarana felé. Útközben Kelaniya Raja Maha Viharaya megtekintése. Kelaniya egyben a tradicionális Sinhala edények központja. Utazás tovább Dambullába, az ie. 1. században Walagambahu- király által épített sziklabarlangok megtekintése (UNESCO Világörökség).  Az élményt fokozza a fennmaradt sziklarajzok és festmények látványa, melyek Buddha életének legjelentősebb pillanatait örökítik meg, illetve egy 14 méter magas Buddha szobor. Szállás a választott szállodában Dambullában (3 éj).

4. nap
Reggeli után városnézés Anuradhapurában, a sziget első fővárosába: Sri Maha Bodhi (a világ legidősebb fája, mely UNESCO Világörökség), Brazen Palace, Ruwanweliseya, Samadhi Buddha szobor, Isurumuniya sziklatemplom. Érkezés vissza a szállodába az esti órákban.

5. nap
Reggeli a szállodában, majd utazás Sigiriyába. Itt egy közel 200 méter magas, sziklára épült királyi erőd idézi a múltat, mely telis tele van a hatalomról, árulásról és szerelemről szóló történetekkel, legendákkal. Utazás tovább Polonnaruwába, a sziget 2. fővárosába (UNESCO Világörökség), a királyi palota,  a Gal Viharaya, Shiva-templom,a  Lankathilake, a Watadage, a Galpotha, a Kiri Vehera megtekintése, majd utazás vissza a szállodába.

6. nap
Reggeli után utazás Kandybe. Útközben számos, a szigeten honos fűszernövénnyel ismerkedhetnek meg egy főzőbemutató során. Délután városnézés Kandyben. A város a sziget királyainak utolsó utolsó fővárosa volt (UNESCO Világörökség). A városban számtalan legenda, régi hagyományok, tradíciók lelhetők fel ma is! Utazás a tó körül, majd a város, a bazár és helyi kézműves termékek megismerése. Majd egy kulturális show-műsor megtekintése.  Szállás Kandyben (1 éj) a választott szállodában.

7. nap
Reggeli a szállodában, majd látogatás a Peradeniya Botanikus kertben, majd a Pinnawela elefánt árvaház megtekintése következik, melyet 1975-ben alapítottak. A program után utazás Hikkaduwába (2 éj). Este pihenés.

8. nap
Reggeli a szállodában, majd egész nap pihenés a tengerparton.

9. nap
Reggeli a szállodában, majd egész nap pihenés a tengerparton.

10. nap
Kora reggel transzfer a repülőtérre, majd repülés Budapestre.

Tudnivalók:
- Feszültség általában 220V, a csatlakozó hárompontos.
- Megfelelő szintű higiénia, A csapvíz nem fogyasztható.
- Időjárás: novembertől-márciusig száraz évszak, áprilistól októberig több csapadék.
- Egész évben 27-30 ºC, a víz hőmérséklete 27 ºC.  
- Élelmiszer (húsfélék, zöldség) bevitele szigorúan tilos!  
- USD-t és EUR-t érdemes hozni, abból is inkább sok kis címletet. Más valuta váltása nehézkesebb, rosszabb aránnyal is váltják.
- Tájékoztató árfolyam: 1 USD= 114 rúpia, 1 EUR= 140 rúpia
- A közbiztonság jó.  

Részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyeket
- transzfereket
- szállást
- megadott ellátást
- kiváló helyi angol idegenvezetőt a programok alatt

Magyar nyelvű csoportkísérő egyéni utazóknak felár ellenében kérhető, incentive csoport esetén 10 fő felett biztosítunk.

Részvételi díj nem tartalmazza:
- illetékeket
- biztosításokak (baleset-betegség és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást)
- személyes jellegű kiadásokat (poggyász, telefon, borravalók)

 Egyéb tudnivalók:
- A fenti árak a legalacsonyabb turista díjtételre lettek kalkulálva, ezért az árak változhatnak a szabad férőhelyek függvényében!
- A légitársaságok fenntartják a jogot a a menetrend és az árak módosítására!
- A repülőtéri illeték mértéke változhat!
- Az árakat 250 USD/HUF és 280 EUR/HUF árfolyamig garantáljuk!

Tanácsadónk a témában
Pöstyéni Marianna
+36 1 327 0818

Mit szólnál ehhez?

A Dél-Amerika nyugati partjaitól ezer km-re fekvő szigetcsoport Földünk legérdekesebb természeti látnivalója. Az itt élő, máshol fel nem lelhető speciális fajok miatt a Világörökség része. Az Ecuadorhoz tartozó 19 sziget mindegyike kicsit más jellegű: az egyiken inkább hüllőket, míg másokon inkább tengeri emlősöket és madarakat figyelhetünk meg. tovább...
Havannai városnézés magyar nyelvű idegenvezetésseltovább...
Az Azori-szigetek mind a 9 vulkanikus szigete önálló karakterrel rendelkezik. Rövid bemutatásukkal segítünk Önöknek a szigetek megismerésében. tovább...