homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Pöstyéni Marianna
+36 1 327 0818

Luxushajóval a Galapagos-szigeteken

Időpont: személyre szabva, a szabad helyek függvényében az utazók kívánsága szerint.

Utazás:
Bécs – Guayaquil – Baltra – Quito – Bécs útvonalon, menetrend szerinti járatokon, turista osztályon. Helyi túrák, kirándulások, transzferek gépkocsival, minibusszal, hajóval.

Szállás:
4-5*-os szállodákban, Galapagoson luxus kategóriájú hajón (igény szerint alacsonyabb szállás-kategória is kérhető)

Ellátás:
Reggeli, a hajón teljes ellátás. A repülés alatt a légitársaság biztosít ellátást.

Idegenvezetés: 
Kiváló helyi angol idegenvezetők.

Programok: 
A programok tartalmazzák a belépőket a leírás szerint. Ahol szükséges, ott 2 fő esetén is saját, privát idegenvezetőt biztosítunk, ahol a program nem teszi szükségessé, ott más nemzetiségű turistákkal közösen bonyolítjuk a programokat! Utasaink  az út indulása előtt minden részletet tartalmazó forgatókönyvet kapnak kézhez!

Az alábbi útiterv csupán ajánlás, tetszés szerint lehetséges rövidíteni, vagy hosszabbítani a túrát, kiválasztani a programokat és a szálláskategóriát az egyszerűtől a luxusig. A szállások és programok ára kategóriától, valamint az út hosszától, időpontjától és a résztvevők számától függően változhat, ezért kérjük, kérjen személyre szabott kalkulációt.

1. nap
Transzfer egyénileg a bécsi repülőtérre, majd repülés Bécsből egy európai átszállással Guayaquilbe.

2. nap
Érkezés kora hajnalban Quayaquilbe, transzfer a szállodába. A kora reggeli érkezésre tekintettel 2 éjszaka a szállodában, azaz rögtön check-in és pihenés (2 éj).      

3. nap
Reggeli a szállodába, majd transzfer a repülőtérre és repülés Baltra repülőterére, Galapagosra. Érkezés után transzfer a kikötőbe a hajóhoz, majd a kabin elfoglalása. Hajózás Bartolome szigetére. A sziget a pingvinek birodalma, akik a Humbold és a Cromwell áramlatokkal érkeznek meg ide. Remekül úsznak és a tengerben vadásznak. Vacsora és szállás a hajón.

A szigetek létezéséről 450 éve tud az emberiség.  A szigetcsoport az UNESCO Világörökség része, egyedülálló élővilága révén. Az itt élő madarak több mint fele, a növények 32%-a, valamint a rovarok 46%-a egyedül itt fellelhető. Hajótúra a szigetek között teljes ellátással. Látogatás a Darwin Centerbe, ahol óriásteknősöket láthatunk, melyekről a szigetek a nevüket kapták. Séta a tengerparton, ahol kis szerencsével iguánákat és tengeri teknősöket is láthatunk. Az egyedülálló növény- és állatvilág megismerése (fregattmadarak, pingvinek, fókák, gyíkok stb.).

4. nap
Reggeli a hajón, majd hajózás tovább az Urbina-öböl felé az Isabela-sziget felé. Ebéd a hajón, majd tovább Punta Espanosa felé a Fernandina-szigetre. A Fernandina sziget a hüllők birodalma. A világon egyedül itt élnek a tengeri leguánok. Az álcázás remekei, egészen sziklaszerűek. Változó testhőmérsékletüket ügyesen szabályozzák a szárazföldi pihenés, sütkérezés és a tengeri étkezési idő beosztásával, váltogatásával. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap
Reggeli a hajón, majd hajózás tovább Puerto Egas felé (Santiago-sziget). Ebéd a hajón, majd tovább Rábida felé, mely a fókák és a fészkelő pelikánok szigete (Jervis-sziget). Vacsora és szállás a hajón.

6. nap
Reggeli a hajón, majd hajózás tovább a Darwin Központ felé Santa Cruz szigetre. A központban tett látogatás után ebéd a hajón, majd a sziget felföldi része felé vesszük az irányt, ahol többek között egy privát teknősfarm is található. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap
Reggeli a hajón, majd délelőtt pihenés Bachas tengerparti szakaszán, majd transzfer a kikötőbe, repülés Quito városába menetrend szerinti járattal. Érkezéskor transzfer a szállodába. Szállás Quitóban (2 éj).

8. nap
Reggeli a szállodában, majd fakultatív egész napos kirándulás Mindo köderdejébe. Egész napos kirándulás keretében utazás a Pichincha-vulkán nyugati oldalára, mely a madármegfigyelők paradicsoma. Több mint 400 madárfaj, számos orchideafaj, pillangók, vízesések figyelhetők meg a hegymászás alatt (mely könnyű túra). A programban ebéd szerepel, s a helyszínen (felár ellenében) lehetőség van kajakozásra és raftingre is. Az ár nem tartalmazza az italokat (alkoholos és nem alkoholos). A program után transzfer vissza a szállodába.

9. nap
Reggeli a szállodában, majd egész napos program Otavaloban. Utazás észak felé Calderon városában, ahol a helyi kenyérfigurákat készítik, majd miközben a hósipkás hegyekben gyönyörködhetünk, Guachala városánál érjük el az Egyenlítő vonalát. Átlépünk a Föld északi féltekére, majd mielőtt elérnénk Otavalo városát, rövid megálló a San Pablo-tónál. Otavalo Dél-Amerika legismertebb és legnagyobb indián piaca, mely több mint 4000 éve a helyiek cserekereskedelmének színtere. Miközben csodálatos kézműves termékeket választunk, bepillantást nyerhetünk a helyi indiánok életébe. Ezután ellátogatunk Cotacachi városába, mely bőrből készült termékeiről híres. Ebéd után a Peguche melletti vízesések megtekintése következik. Érkezés vissza Quitoba a kora délutáni órákban.

10. nap
Reggeli a szállodában, majd a panoráma városnézés keretében látogatás az Egyenlítő vonalánál. A félnapos program keretében rövid panoráma városnézés Quitoban, majd látogatás az Egyenlítő vonalához. A program nem tartalmaz belépőket a városnézés alatt. Délután transzfer a repülőtérre, repülés egy európai átszállással Bécsbe. 

11. nap
Érkezés kora este Bécsbe.

Tudnivalók:
- Feszültség általában 220V, dugalj európai vagy USA szabvány. Világadapter javasolt.
- Európai szintű higiénia. A csapvíz nem fogyasztható.
- Időjárás:Ecuador: területenként változó, 20-32 ºC fok.
- Élelmiszer (húsfélék, zöldség) bevitele szigorúan tilos!  
- USD-t érdemes hozni, abból is inkább sok kis címletet és csak 1990 utáni (nagyfejes) kiadást. Más valuta váltása nehézkesebb, rosszabb aránnyal is váltják.

Részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyeket
- transzfereket
- szállást
- megadott ellátást
- kiváló helyi angol idegenvezetőt a programok alatt

Magyar nyelvű csoportkísérő egyéni utazóknak felár ellenében kérhető, incentive csoport esetén 10 fő felett biztosítunk.

Részvételi díj nem tartalmazza:
- illetékeket
- biztosításokat (baleset-betegség- és poggyászbiztosítást, sztornóbiztosítást)
- a galapagosi belépési illetéket és a búvárkodás költségeit

Egyéb tudnivalók:
- A légitársaságok fenntartják a jogot a a menetrend és az árak módosítására!
- A repülőtéri illeték mértéke változhat!

Egyéni ajánlatot kérjen tanácsadóinktól!

Tanácsadónk a témában
Pöstyéni Marianna
+36 1 327 0818

Mit szólnál ehhez?

Az Indiai-óceánról mindenkinek a végtelen, hófehér homokos tengerpartok jutnak eszébe. Sri Lanka azonban jóval többet tud ennél. A buddhizmus csodás emlékei mellett buja növényzet, kellemes klíma, kiváló teák és barátságos emberek várják az ide látogatókat. tovább...
Ezt az utat azonkak ajánljuk, akik Buenos Aires nyüzsgő, latinos hangulata mellett kíváncsiak a csodálatos Iguassu-vízesésre, majd szeretnének pihenni egy nagyot Rio de Janeiroban. tovább...
Mickey, Micimackó, 101 kiskutya, Pocahontas, Herkules, WALL-E, Némó és még hosszú a lista, és most mindenkivel találkozhatsz egy három napos kiruccanás alkalmával a franciaországi DisneyLand-ben! Ne hagyd ki, nézd meg három napos programunkat!tovább...