homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Pánczél Zita
+36 1 327 0823

DÉL-AMERIKAI KÖRÚT

Időpont: személyre szabva, a szabad helyek függvényében az utazók kívánsága szerint.

Utazás:
Budapest-Madrid-Santiago de Chile-(Húsvét-sziget)-Santiago de Chile -Puerto Montt // Bariloche-Calafate-(Ushuaia)-Trelew-Buenos Aires-Iguaçu-(Manaus)-Rio de Janeiro-Madrid-Budapest repülővel, menetrend szerinti járatokon, turista osztályon, Puerto Montt és Bariloche között busszal és hajóval. Helyi túrák, kirándulások, transzferek gépkocsival, minibusszal, menetrend szerinti távolsági autóbusszal, hajóval.

A fenti útvonal tetszés szerint bővithető vagy rövidíthető. A zárójelben jelzett kitérőket javasoljuk.

Szállás:
3-4* szállodákban (igény szerint 4-5*-os szállodai elhelyezés is lehetséges felár ellenében), kétágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár fizetése mellett kérhető.

Ellátás: reggeli

Az alábbi utiterv csupán ajánlás, tetszés szerint lehetséges rövidíteni vagy hosszabbítani a túrát, kiválasztani a programokat és szálláskategóriát az egyszerűtől a luxusig. Szállások és programok ára kategóriától, valamint az út hosszától és résztvevők számától függően változhat, ezért kérjük, kérjen személyre szabott kalkulációt!

1. nap
Repülés Budapestről átszállással Santiago de Chilébe

2. nap
Délelőtt érkezés. Városnézés a chilei fővárosban: Moneda-palota, katedrális, óváros, kilátás a San Cristóbal-hegyről.

3. nap
Kirándulás Valparaíso kikötővárosba és Vina del Mar népszerű tengerparti üdülőhelyre, ahol az Archeológiai Múzeum előtt eredeti Húsvét-szigeti kőszobrot láthatunk.

4. nap
Repülés a Húsvét-szigetre (2 éj). Ahu Akivi kőszobrok, Ana Tepahu és Puna Pau műemlékhelyek.

5. nap
Egész napos kirándulás. A hosszúfülű kőszobrok, kőbánya felfedezése (Unesco Világörökség). Piknikebéd, fürdés egy szép, homokos, pálmafás partszakaszon a Csendes-óceánban.

6. nap
Orongo kráter és Tahai romok (kultikus hely). Repülés Santiagóba (1 éj). Vagy: érkezés Magyarországról az első napi programmal.

7. nap
Repülés Puerto Monttba, szállás egy hangulatos kisvárosban.

8. nap
Kirándulás Chiloé-szigetre, ahol színes cölöpházak, fatemplomok láthatók (Unesco Világörökség).

9. nap
8.30-kor utazás az Andok hegyein át Barilochébe, a leghíresebb argentin hegyi üdülővárosba. Utazás busszal és hajóval a tengerszemeken keresztül, határátlépés a hegyekben. Érkezés a kora esti órákban. Útközben több megállás. (vízesés, vulkán, ebéd, stb.)

10. nap
Kirándulás a Bariloche környékbeli hegyekbe a Cerro Lopez, Cerro Campanario, Puerto Pañuelo, Llao Llao-tavi kikötővároskák látványával és Colonia Suizába, melyet a 19. században svájci telepesek alapítottak. Repülés Calafetébe.

11. nap
Egész napos hajózás az Argentino-tavon világoskék, hófehér, szürke jéghegyek közt, Uppsala (a leghosszabb jégár Dél-Amerikában)- és Onelli-gleccserek.

12. nap
Kirándulás a Perito Moreno gleccserhez, mely a világon szinte egyedülállóan, folyamatosan növekszik. Láthatjuk, hallhatjuk, amint hatalmas jégtömbök óriási robajjal szakadnak le a tóba. Este repülés Trelewbe.

13-14. nap
Egész napos kirándulás a Valdez-félszigeten (Unesco Világörökség, fókák, pingvinek). Lehetőség bálnalesre. (eddig minden csoportunk egész közelről látott bálnákat). Este repülés Buenos Airesbe (2 éj) vagy 1 éj hosszabbítás Trelewben. Kirándulás Punta Tombo-hoz, a pingvinkoloniához.

15. nap
Városnézés Buenos Airesben, Dél-Amerika Párizsában: Parlament, La Recoleta-temető, Rózsaszín-palota, Obeliszk, Evita Peron síremléke, La Boca negyed. Délután hazarepülés vagy vacsorás tangóest.

16-17. nap
Repülés az Iguaçu-vízeséshez (2 éj). A hatalmas vízeséssorozat bejárása a brazil oldalon. Délután kirándulás Paraguay-ba, az Itaipu vizierőműhöz. Másnap a vízesés argentín oldalának megtekintése. Csónaktúra a vízesések közvetlen közelébe. Figyelem! Csak fürdőruhában!

18. nap
Repülés Rio de Janeiróba (4 éj) vagy haza vagy Manausba. Szállás elfoglalása, Rióban strandolás, este szamba-show vacsorával.

19. nap
Hazaérkezés, vagy egész napos városnézés Rióban: Sambodrom, Maracana-stadion, katedrális, drótkötélpályán a Cukorsüveg- hegyre. vagy: kirándulás a dzsungelben ill. a Rio Negron.

20. nap
Utazás Manausból Rióba. Délután kirándulás fogaskerekűvel a Corcovado-hegyre, ahonnan a Megváltó Krisztus szobrától lenyűgöző kilátás nyílik a városra. Fürdés, pihenés a világhírű Copacabanán.

21. nap
Fürdés, pihenés. Egész napos hajókirándulási lehetőség trópusi szigetekre.

22. nap
Fürdés, pihenés. Délután hazarepülés vagy hosszabbítási lehetőség Rióban.

23. nap
Érkezés Budapestre.

Tudnivalók:
- Feszültség általában 220V, dugalj európai vagy USA szabvány. Világadapter javasolt.
- Brazília és Húsvét-sziget kivételével általában európai szintű higiénia
- Időjárás szélsőséges. Puerto Monttól Calafatéig 5-12C fok, igen szeles, Brazília 26-32C fok, máshol a kettő között. Ennek megfelelő réteges öltözködés, nyári és téli ruhák csomagolása javasolt.
- Élelmiszer (húsfélék, zöldség) bevitele szigorúan tilos!  
- USD-t érdemes hozni, abból is inkább sok kis címletet és csak 1990 utáni (nagyfejes) kiadást. Más valuta váltása nehézkesebb, rosszabb aránnyal is váltják.
- Tájékoztató árfolyam: 1 USD=500 chilei peso=3 argentin peso =1,5 brazil reál=21 uruguayi peso.
- A közbiztonság a nagyvárosokban gyengébb. Piacokon, tömegben, Buenos Airesben és Rio de Janeiroban komoly lopásveszély.

Részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyeket
- transzfereket
- szállást
- megadott ellátást

Magyar nyelvű csoportkísérő egyéni utazóknak felár ellenében kérhető, incentive csoport esetén 10 fő felett biztosítunk.

Részvételi díj nem tartalmazza:
- illetékeket
- biztosításokak (baleset-betegség és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást)
- személyes jellegű kiadásokat

Egyéni ajánlatot kérjen tanácsadóinktól!

Tanácsadónk a témában
Pánczél Zita
+36 1 327 0823

Mit szólnál ehhez?

Mickey, Micimackó, 101 kiskutya, Pocahontas, Herkules, WALL-E, Némó és még hosszú a lista, és most mindenkivel találkozhatsz egy három napos kiruccanás alkalmával a franciaországi DisneyLand-ben! Ne hagyd ki, nézd meg három napos programunkat!tovább...
Ezt az utat azonkak ajánljuk, akik Buenos Aires nyüzsgő, latinos hangulata mellett kíváncsiak a csodálatos Iguassu-vízesésre, majd szeretnének pihenni egy nagyot Rio de Janeiroban. tovább...
Az Azori-szigetek mind a 9 vulkanikus szigete önálló karakterrel rendelkezik. Rövid bemutatásukkal segítünk Önöknek a szigetek megismerésében. tovább...