homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Bor, konyak, kastélyok - Fly & Drive

1. nap - A bordeaux-i megérkezést követően a bérautó felvétele után elfoglalod a szállást és nyakadba veszed a várost. Bordeaux forgalmas kikötőváros, környékén körül kétezer éve termesztenek szőlőt és készítenek borokat. Elegáns, 18. században épült belvárosa világörökség. Este egy finom fehér borral koccintasz a megérkezésre.
Szállás: Bordeaux

2. nap - A számtalan kulturális emlék mellett érdemes kiautózni a tengerpartra és Arcachon mellett megmászni Európa legnagyobb homokdűnéjét. A közelben vásárolhatsz a termelőktől friss osztrigát, egy kis pezsgővel leöblítve.
Szállás: Bordeaux

3. nap - A Dordogne folyót követve autózol kelet felé. A bordeaux-i borvidék kapujában található Saint-Emilion kisvárosa a világörökség része. Itt a dombokra telepített szőlők egészen a középkori városfalakig nyúlnak, a hangulatos macskaköves utcákon egymást érik a finom borokat árusító üzletek és habkönnyű mandulás puszedlit kínáló pékségek. A Dordogne-vidék Franciaország egyik legfestőibb tája. Fallal övezett városkái (Domme, Beynac-et-cazenac) egyszerűen elbűvölőek. A közelben található az őskori barlangrajzairól híres, világörökség részét gépező Lascaux-i barlang is, amely bár nem látogatható, a szomszédos múzeumban megcsodálhatod a hiteles másolatokat.
Szállás: Sarlat, táv 210 km

4. nap - Észak felé fordulsz, és a tengerparti La Rochelle városába autózol. Útközben bájos kisvárosokat érintesz. (Saintes, Cognac, Angouleme, legalább az egyikben érdemes megpihenni). Kis kitérővel felkeresheted Les Sables d’Olonne kikötőjét, ahonnan a híres vitorlásverseny, a Vendée Globe mezőnye indul. La Rochelle halászati  központ, óvárosát árkádokkal szegélyezett festői szépségű utcácskák és terek hálózzák be. A belvárosban elfogyasztott kellemes tenger gyümölcsei ebéd után rövid utazás után Ré szigetére (Ile de Ré) érkezel.
Szállás: Ré sziget , táv 330 km

5. nap - A 32 km hosszú és helyenként csak 60 m széles szigeten szelíd, régimódi, lassú tempójú az élet és rendkívül barátságosak az emberek. Látogass meg egy piacot, sétálj a tengerparton, rendelj osztrigát és egy palack bort: élvezd az élet apró örömeit.
Szállás: Ré sziget

6. nap - Elhagyod a tengerpartot, és útnak indulsz a Loire-völgy irányába. Belépőként Villandry reneszánsz kastélyát és kertjét csodálhatod meg. A régió szívében, Tours városában töltesz két éjszakát. Középkori óvárosa a katedrálissal és favázas házikóival felér egy időutazással. A rengeteg élményt egy finom sajttál mellett könnyebb feldolgozni.
Szállás: Tours, táv 280 km

7. nap - Az egész napod a Loire-völgy felfedezésével töltöd. Kihagyhatatlan Chambord, Amboise és Chenonceaux, de elautózhatsz Saumur érintésével egészen Angers városáig.
Szállás: Tours, táv 90-260 km

8. nap - A reggeli órákban még megállhatsz Blois városában, ahol lesz időd egy kis szuvenír vásárlásra, majd Párizsba vezetsz, ahonnan egy délutáni géppel visszarepülsz Budapestre.
Táv: 260 km

Részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet
- reptéri illetéket
- 7 éjszaka szállást reggelivel 3*-os hotelekben
- bérautót (Ford Fiesta vagy hasonló) korlátlan kilométer használattal, biztosításokkal
- ajándék hasznos, magyar nyelvű útikönyvet 

Részvételi díj nem tartalmazza:
- üzemanyagköltségeket, parkolási díjakat, útdíjakat
- belépőket
- lemondási és betegség/baleset/poggyász biztosítást
- idegenforgalmi adót (kb. 1.50 EUR/fő/éj)

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalására, felár ellenében.

Időpontok: személyre szabva, a szabad helyek függvényében az utazók kívánsága szerint.

Egyéni ajánlatot kérj tanácsadóinktól!

Mit szólnál ehhez?

Hajdan volt arab kalifák palotái, apró, festői falvak, flamenco, fiesta, bikaviadalok no és persze végtelen, napos tengerpart: ez Andalúzia, az utolsó mór sóhajok földje. Látogass el a vidékre, amely Velazquezt és Picasso-t adta a világnak! Ár: 249.400,-Ft/fő/hét-tőltovább...
Orlando parkjaiban kalandozhatsz akár 3 napon keresztül, majd Florida nyugati részén pihenheted ki magad, a fehérhomokos fövenyen.
Ára: 649.000 Ft/fő/hét-tőltovább...
Az ötödik kontinens teljesen más világ. Mintha egy másik bolygón járnál, mások a növények, mások az állatok, mások az illatok. Kicsit hosszú az út, de hidd el, megéri. Csak Te, az autó és a kenguruk! tovább...