homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Szarvas Tímea
+36 1 327 0814

Az Azori szigetek rövid bemutatása

São Miguel, „a zöld sziget”

A szigetcsoport legnagyobb tagja, a teljes 250 000 fős lakosság fele itt él. Csodás tájak, bájos strandok és kiemelkedő vulkanikus látvány vonzza az ide látogatót. Ponta Delgada a szigetcsoport legnagyobb városa, igazi modern, kozmopolita város. A szigeten található Sete Cidades, az Azori-szigetek szépségének védjegye, mely egy vízzel telt vulkanikus kráter, azaz egy hatalmas kaldera. Terra Nostra botanikus kertje, valamint Furnas kénszagot árasztó csodálatos krátertava mellett a sziget ideális a bálna,- és delfinlesre, mélytengeri búvárkodásra, túrázásra, horgászatra, jeep-túrára, geotúrára, madárlesre, golfozásra, valamint ananász, dohány és teaültetvény is látogatható a szigeten. A TAP portugál légitársaság naponta több közvetlen járatot is üzemeltet Lisszabon és Ponta Delgada között. A szigeten megtalálhatóak a minden igénynek megfelelő 3-4*-os szállodák, de emellett hangulatos vidéki udvarházak („ún” quinták) és falusi apartmanok is rendelkezésre állnak kiváló minőségben. A szigeten érdemes legalább 3-4 napot eltölteni.  

Santa Maria, „a nap szigete”

A szigetcsoport legdélebbi tagja, ebből kifolyólag meleg és napos éghajlattal, valamint szép homokos tengerparttal rendelkezik. Fehér házak és díszes, magas kémények láthatók a szigeten. Különlegessége Anjos temploma, ahol még Kolumbusz Kristóf is imádkozott. A sziget kiváló merülőhely és snorlelezni is sokan járnak át. A sziget felfedezhető egy teljes nap alattSão Miguel szigetéről hajóval, amennyiben időnk engedi.

Terceira, az „orgonaszínű sziget”  

Amint azt neve is sugallja, ez a 3. legnagyobb Azori-sziget és ezt fedezték fel harmadikként. A középső szigetcsoport legnagyobb tagja, valamennyi települése a part mentén tömörül. Fővárosa Angra do Heroismo, mely a szigetcsoport legszebb városaként méltán tagja az UNESCO Világörökségnek. A város valaha az egész Azori-szigetek fővárosa volt, hősi nevét IV. Dom Pedro lányától kapta. Óvárosának építészetében felfedezhető a brazil, portugál és amerikai hatás is. Hangulatos utcái, székesegyháza, templomai, várai és palotái izgalmas látnivalók.

Algar do Carvao 100-es vulkanikus barlangja egyedülálló látvány.  A sziget ideális golfozásra, bálnalesre, valamint delfinekkel közös úszásra. A szigeten rendezik meg minden év júniusában a neves bikafuttatást.

A TAP portugál légitársaság naponta két közvetlen járatot is üzemeltet Lisszabon és Terceira között. A szigeten megtalálhatóak a minden igénynek megfelelő 3-4-5*-os szállodák, de emellett hangulatos vidéki udvarházak („ún” quinták), pousadák (hangulatos, történelmi épületben kialakított szállások) és falusi apartmanok is rendelkezésre állnak kiváló minőségben. A szigeten érdemes legalább 1,5 -2 napot eltölteni. 

Graciosa, a „fehér-sziget”

A központi szigetcsoport legészakibb fekvésű tagja onnan kapta a nevét, hogy valamennyi házát fehérre meszelik. Ahogy neve is sugallja a sziget csupa báj és béke. Fővárosa, Santa Cruz egy csodaszép kikötőváros. A településtől távolabb sok szélmalom látható, a tájat kukorica,- és búzaföldek uralják. A Furna do Enxofre barlang egy vulkanikus kaldera közepén helyezkedik el. Egy csigalépcső vezet le a tátongó szakadék mélyére, ahol a kénes szagú tó forr, bugyog. A sziget São Jorge szigetétől hajóval 1,5 órára, Terceirától pedig 20 perces repülőútra fekszik. A sziget fél nap alatt felfedezhető.

São Jorge, „a barna sziget”

A központ szigetcsoport közepén elhelyezkedő gyönyörű szivar alakú sziget falusi békéjéről híres. Mindenütt tehenek legelésznek, tejükből kiváló sajt készül, melyet még ma is kézzel, hagyományos technikával készítenek. A szigetről csodálatos kilátás nyílik a környező szigetekre. Ismert túraútvonalakkal rendelkezik. Pico a szigettől 1 órányi hajóútra fekszik.

Pico, a „fekete-sziget”

Pico a központi szigetcsoport legdélebbi tagja. 2350 méteres magasságával itt található Portugália legmagasabb hegye, a Pico-vulkán. A hegy egy tökéletes kúpot alkot, melyet télen hósapka fed. Az edzettebb túrázók 8 óra alatt megmászhatják a vulkánt és élvezhetik az eléjük táruló látványt! A fekete lávakövetből épült hangulatos házak és templomok látványa mellett kiváló boráról nevezetes a sziget. A sziget a bálnamegfigyelés tradicionális központja, nyitott hajókon mehetünk ki a nyílt óceánra, hogy testközelből figyelhessük meg a bálnák életét. A szigeten madármegfigyelésre, csacsigolásra, túrázásra is van lehetőség. Egyedülálló az UNESCO Világörökség tagjaként számon tartott Santana és Lajido közötti lávamezőn tett séta.

Pico Faial szigetéről csupán 30 perces hajóútra fekszik. Érdemes Faial-ról egy egész napos túra keretében átmenni és megnézni a sziget látnivalóit, de amennyiben lehetőségük van, több napot is érdemes itt eltölteni. 3-4*-os kiváló szállások állnak a szigeten rendelkezésre.

Faial, a „kék-sziget” 

A sziget nevét az itt virágzó rengeteg hortenziáról kapta. Fővárosa, Horta kikötője népszerű megállóhely az Atlanti-óceánt átszelő yachtok körében. A város a bálnamegfigyelő kirándulások kiindulópontja. Csupán 55 éve emelkedett ki a tengerből a Capelinhos nevű vulkán, mely végül egyesült a szigettel. Sétálhatunk a megszilárdult lávafolyamokon,s átélhetjük a kitörés folyamatát egy múzeumban. A sziget közepén található kaldera300 méter mély.

A szigeten jeep-túra, bálnamegfigyelés, delfinekkel úszás, halászat, merülés áll a vendégek rendelkezésére. 

A TAP portugál légitársaság naponta üzemeltet járatot Lisszabon és Faial között. A szigeten megtalálhatóak a minden igénynek megfelelő 4-5*-os szállodák, de emellett hangulatos vidéki udvarházak („ún” quinták), pousadák (hangulatos, történelmi épületben kialakított szállások) is rendelkezésre állnak kiváló minőségben. A szigeten érdemes legalább 2 napot eltölteni. 

Flores és Corvo szigete, „az Atlanti-óceán kertje”

Flores nevével ellentétben nem bővelkedik virágokban, de mivel a szigetcsoport legcsapadékosabb tagja, ezért mindenütt buja örökzöld növényzet borítja. A sziget vad tájakkal bír, az uralkodó kőzet a bazalt. A mocsaras fennsíkokon csodálatos vízesések zuhannak alá. A sziget körül 3-4 órás hajótúrák során fedezhetjük fel a rejtett barlangokat és vízeséseket, emellett túrázhatunk és merülhetünk is a sziget mentén. Flores szigetére érdemes 1,5 napot szánnunk, amennyiben van rá időnk.

Floresből naponta indul hajó Corvó-ra (45 perc), melynek legfőbb látványossága krátertava. Nevét onnan kapta, hogy partjainál mindig ott köröznek a falánk kormoránok.

Tanácsadónk a témában
Szarvas Tímea
+36 1 327 0814

Mit szólnál ehhez?

Ezt az utat azonkak ajánljuk, akik Buenos Aires nyüzsgő, latinos hangulata mellett kíváncsiak a csodálatos Iguassu-vízesésre, majd szeretnének pihenni egy nagyot Rio de Janeiroban. tovább...
Tegye fel a kezét, aki nem menne el egy francia polinéz körútra! Helyes, egy kezet sem látok. Most lehetőség nyílik ezen páratlan szigetek megismerésére, úgyhogy vágjunk is bele!tovább...
Az Indiai-óceánról mindenkinek a végtelen, hófehér homokos tengerpartok jutnak eszébe. Sri Lanka azonban jóval többet tud ennél. A buddhizmus csodás emlékei mellett buja növényzet, kellemes klíma, kiváló teák és barátságos emberek várják az ide látogatókat. tovább...