homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Normandia-Bretagne Fly & Drive

1.nap
A géped Párizsban landol, a bérautó a reptéren vár. Az út északnak vezet, ám mielőtt Rouenba érnél, térj le jobbra a sztrádáról és ne hagyd ki Giverny-t. Ebben a kisvárosban, egy pazar kerttel körülvett udvarházban laktak és alkottak a francia impresszionista festők. Csodáld meg a vízililiomokat, kecses hidakat és lugasokat, ahogy Monet és barátai tették.  Szállás Rouenban.

2. nap
Reggelinél belemerülsz a helyi ízekbe: zöldfűszeres omlettet rendelsz, majd Rouen favázas házai közöt sétálsz, le a Szajna partjára. A várostól alig egy órányira fenséges sziklafalak, bájos halászfalvak (Honfleur köztük a leglátogatottabb) és ínycsiklandozó tengeri ételek várnak. Kényelmes tempóban fedezd fel a normann tengerpartot, estére Caenben, Calvados megye „fővárosába” érkezel, ahol két éjszakát töltesz.

3. nap
Caen történelmi emlékei, múzeumai megérnek egy teljes napot akár. De a közelben, csupán 20 perces autóútra található a normandiai partraszállás megindító emlékhelye a La Manche csatorna partján. Este ismét Caen valamelyik hangulatos éttermében kóstolhatod a helyi almaborokat. Szállás Caenben.

4. nap
A reggeli croissant-ok és café-k elfogyasztása után délnyugat felé veszed az irányt. Almáskertek szegélyezik utad, majd legelésző tehéncsordák között haladsz tovább. Nemsokára kiérsz a tengerpartra, se eléd tárul a Szt. Mihályról elnevezett apátság. A Mont St-Michel, ahogy a franciák nevezik, a világörökség része, apálykor keskeny földnyelv köti össze a szárazfölddel, míg dagálykor szigetszerűen emelkedik ki az Atlanti-óceánból. Ma már mesterséges híd köti össze az apátságot a parttal, tehát nem kell bonyolult számításokba bocsátkoznod, hogy kiszámítsd az apály idejét. Napnyugta után, kivilágítva is csodálatos, éppen ezért itt töltöd az éjszakát.

5. nap
Reggeli után elhagyod Normandiát, Bretagne-ban folytatod utad. Egy órát kell csak vezetned, és megérkezel St. Malo-ba. A csodálatos fekvésű, fallal körülvett óváros bástyáin igazán nagyszerű élmény, különösen napnyugtakor. Szállás St. Maloban.

6. nap
St. Malo-t elhagyva egész nap Bretagne-ban kalandozol. Ne hagyd ki Dinant, amely középkori belvárosában nem sok minden változott XIV. Lajos óta. Josseline, a meseszerű erdei falu és a fölé emelkedő kastély szintén megéri a látogatást. Az éjszakát Rennes-ben, a bretonok fővárosában töltöd.

7. nap
Rennes-ből egy hosszabb, közel három órás autózással éred el Chartres városát, ahol az utolsó éjszakát töltöd. Ebben a városban született meg a gótika, a házak fölé magasodó lélegzetelállító (s ezt most tényleg szó szerint értsd…) katedrális, a világon egyedülálló. Ékszerként tündöklő páratlan üvegablakok, pazar szobrok kápráztatnak el, s teszik felejthetetlenné az utolsó estédet.

8. nap
Kényelmes indulás Chartres-ból, csupán másfél órát kell vezetned Párizsig. A kocsi leadása után  egy délutáni járattal érkezel haza.

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet
- 7 éjszaka szállást a megadott szállodákban reggelivel, kétágyas szobákban
- Peugeot 107 kategóriás gépkocsit korlátlan kilóméter használattal és biztosítással
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet

Az ár nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket (kb 19.000,-Ft/fő)
- fakultatív biztosításokat
- üzemanyag költséget
- esetleges parkolási díjakat

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Az árak szabad helyek függvényében, kétágyas szobában érvényesek.

 

Csomagár/fő
2018.10.01-31.149 300 Ft
2018.11.01-12.31.142 100 Ft
2019.03.01-04.30.155 000 Ft
2019.05.01-06.15.160 000 Ft
2019.06.16-08.25.178 000 Ft
2019.08.26-09.30.170 700 Ft
2019.10.01-31.156 700 Ft
2019.11.01-12.31.149 200 Ft
Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Mit szólnál ehhez?

Fedezd fel Rómát, majd indulj el az ország még kevésbé felfedezett vidékére, Umbriába. Azoknak ajánljuk ezt az utat, akik már Olaszország több részét felfedezték és szeretnének egy kicsit távolabb lenni a turisták által legkedveltebb városoktól. Ár: 134.500,-Ft/fő/hét + 29.000,-Ft illetéktőltovább...
Fedezd fel Spanyolország legszebb homokos strandjait és pezsgő, izgalmas városait, ősi kastélyait, világklasszis borait és ételeit.tovább...
Szelíd lankákon futó szőlősorok, ciprusok, olajfaligetek. Dombtetőn álló ezeréves városok, mindegyikük egy-egy valódi ékszerdoboz, melyet ha kinyitsz, számtalan kincs tárul eléd. Ez mindannyiunk szerelme, Toszkána.
Ára: 132.800 Ft/fő - től. tovább...

HÍREK, ÉRDEKESSÉGEK

Irány a Fények Városa!

Irány a Fények Városa!Bár Josephine Bakert és banánszoknyáját már nem csodálhatjuk meg a Folies Bergére-ben, azért ha Párizsban jársz, az egész napos „ kötelező városnézés” után érdemes belevetni magadat a párizsi éjszakába. A Vörös Malom jelenlegi műsora, a Féerie. Tovább

Csábító francia kisváros

Csábító francia kisvárosSenlis gyönyörű kisváros alig 50 km-re Párizstól. Ruccanj ki egy napra a nagyváros forgatagából, ha a fények városában jársz és élvezd a keskeny utcák romantikáját! Tovább

Bretagne és az almafák

Bretagne és az almafákA franciák egyik nemzeti itala, a Calvados nem egy szapora termék... a hordóban történő érlelés miatt ugyanis az anyag jó része az "angyaloké" lesz, azaz elpárolog. De miről kapta a nevét ez a gyönyörű nedű...? Tovább