homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Kanada Fly and Drive

1. nap
A délutáni órákban érkezel a nyüzsgő kanadai metropoliszba, Ontario állam fővárosába, Torontóba.  A reptéren felveszed a bérautódat, majd a szállodába hajtasz, ahol kipihenheted az utazás fáradalmait.
Szállás: Toronto

2. nap
Észak-Amerika harmadik legnagyobb városa Torontó, több mint százféle népcsoport lakja, számottevő a magyarok száma is. Kezdd a napot a híres TV-torony meghódításával: a CN Tower egykor a világ legmagasabb épülete volt, a tetejéről a kilátás több mint lenyűgöző.  Ha megnézted a mindig nyüzsgő belváros további nevezetességeit ( jégkorong hírességek csarnoka, Ontario múzeum, kínai negyed), érdemes felkeresni a  Faludy emlékhelyet, ahol a kalandos életű magyar költő évtizedekig élt.
Szállás: Toronto

3. nap
Kényelmes reggeli indulást követően az Ontario-tó partján autózol, a tavat megkerülve éred el a világ egyik leghíresebb vízesését, a Niagara Falls-t. Az amerikai határon fekvő természeti látványosság a kanadai oldalról a legszebb: megcsodálhatod oldalról, felülről (a kilátó torony kihagyhatatlan!), hátulról (túra a vízesés mögé), illetve hajóról is. Hogy az esti kivilágítást és show-t is meg tudd csodálni, itt töltöd az éjszakát.
Szállás: Niagara Falls
Táv: 130 km, 1.5 óra

4. nap
A vízeséstől néhány kilométerre található Niagara on the Lake, amely Kanada egyik legbájosabb települése. Évszázados házaival, hangulatos utcáival s nem mellesleg a Niagara borvidék remek nedűivel mindenképp megér egy kis kitérőt. Az Ontario-tó partján haladva érdemes megállni Kingston történelmi városában, mely egykor az ország fővárosa is volt néhány évig. A város melletti komoly erődrendszer, a Fort Henry azokat az időket idézi, mikor az USA nem a legjobb barát, hanem a legnagyobb ellenség volt. Estére érkezel meg a Szent Lőrinc folyó partjára, az Ezer Sziget Nemzeti Parkba.
Szállás: Gananoque
Táv: 415 km,  4 óra

5. nap
Vadregényes szigeteivel (van belőlük vagy 1800…), az amerikai és kanadai felső tízezer villáival és kastélyaival  az Ezer Sziget Nemzeti Park igazi mesevilág. Pattanj fel egy kirándulóhajóra, s élvezd a látványt.  A park azonban madártávlatból a legszebb: részt vehetsz helikoptertúrán, vagy felmászhatsz a Skydeck-torony  125 méteres kilátójába.
Szállás: Gananoque

6. nap
Reggeli után tovább folytatod utad. Mindenképp érdemes megállnod a kanadai telepesek életét bemutató interaktívskanzenben, az Upper Canada Village-ben. Ezután hamarosan elhagyod Ontario államot, és a francia ajkú Quebec-be autózol: a franciásan elegáns Montreal az úti célod.
Szállás: Montreal
Táv: 260 km, 2.5 óra

7. nap
A három és fél milliós, kétnyelvű Montreal Kanada második legnagyobb városa: kozmopolita, dinamikus és sugárzik belőle az életöröm.  Akár az óváros macskaköves utcáin fotózol, akár az üzleti negyed felhőkarcolói között ebédelsz, esetleg  a Mont Royal domb tetejéről bámulod a csodás kilátást: a város elvarázsol.
Szállás: Montreal

8. nap

Montrealtól három órás autóútra, keletre fekszik az állam névadó városa, Quebec City. Hangulatos, fallal körbevett belvárosa a világörökség része, nem érdemtelenül. Egy belvárosi toronyház tetején kitűnő múzeum és pazar körpanoráma segítségével kapsz átfogó képet a környékről.
Szállás: Quebec City
Táv: 260 km, 3 óra

9. nap

Az egész napot a bájos kisváros felfedezésével töltheted: a Citadella, a latin negyed, vagy a folyó túlpartján fekvő Lévis a legfontosabb látnivalók.  Ha pedig a természetbe vágysz, akkor irány a Jacques Cartier Park: a mindössze 40 km-re található természetvédelmi területen kedvedre túrázhatsz, bringázhatsz esetleg kenuzhatsz.

Szállás: Quebec City

10. nap
A reggeli után autóba pattansz és Ottawába autózol. Kanada egymilliós fővárosa a szövetségi kormány székhelye, remek középületekkel, parkokkal, világklasszis múzeumokkal és kitűnő éttermekkel, mindenféle ízlésnek és pénztárcának.  Az innen egészen az Ontario-tóig futó Rideau-csatorna  és zsiliprendszer a világörökség része.
Szállás: Ottawa
Táv: 440 km, 4.5 óra

11. nap
Búcsút intesz a szövetségi fővárosnak, és nyugat felé indulsz.  Két órás autózás után éred el az Algonquin nemzeti parkot, a hasonló nevű indiánok földjét. Harcias bennszülöttekre és repülő tomahawk-okra nem kell számítanod, annál inkább igazi észak-amerikai vadonra, rengeteg kisebb-nagyobb tóval, folyóval, szelíd, szép kilátást ígérő dombokkal. Tucatnyi  hosszabb-rövidebb túra közül választhatsz a kiváló infrastruktúrájú parkban.  A parkot a nyugati kapun keresztül hagyod el, s egy közeli kisvárosban töltöd az éjszakát.
Szállás: Huntsville
Táv: 340 km,  4 óra

12. nap
Déli irányba fordulsz, a torontói repülőteret célzod meg. Ha időd engedi, látogasd meg a kicsi, de látványos és autentikus Huronia múzeumot, ahol egy indián falu mindennapjaiba nyerhetsz betekintést.  A repülőtéren leadod bérautódat és visszaindulsz az óhazába.
Éjszaka a repülőn.
Táv: 220 km, 2.5 óra

13. nap
Hazaérkezés Budapestre.

A teljes útvonal hossza: kb. 2100 km

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet illetékkel
- 11 éjszaka szállást a megadott szállodákban reggelivel, kétágyas szobákban
- KIA Rio méretű gépkocsit korlátlan kilóméter használattal és biztosítással
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet

Az ár nem tartalmazza:
- fakultatív biztosításokat
- üzemanyag költséget
- esetleges parkolási díjakat

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Időpontok: személyre szabva, a szabad helyek függvényében az utazók kívánsága szerint.

Egyéni ajánlatot kérjen tanácsadóinktól!

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Mit szólnál ehhez?

Fedezzük fel Európa szárazföldi területének legnyugatibb fővárosát, majd induljunk el dél felé Evora és Beja irányában, hogy túránk végén strandohassunk is pár napot! Ár: 245.300,-Ft/fő/hét-tőltovább...
Fedezd fel Jordánia legszebb helyeit: Jerash-t, Petra és a Wadi Rumot, lebegj a Holt-tengerben és végül búvárkodj egyet a Vörös-tengerben Aqaba partjánál. Ár: 604.200,-Ft/fő/hét-tőltovább...
Ez alatt az út alatt kipipálhatjuk az összes legismertebb észak-keleti parti várost, ahol a vártnál is sokkal több látványosság és program vár minket. Mozgalmas utazás lesz, ahonnét rengeteg élménnyel gazdagodva térhetünk haza.
Ára: 738.600 Ft/fő-tőltovább...