homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Izland Fly & Drive

1. nap:
Érkezés Reykjavikba, ahol a reptéren vehetjük át az autót, majd Selfoss, Höfn és Hveragerdi geotermikus faluja felé vesszük az irányt. A városkában meglátogathatunk egy zöld házat is, melyeket a geotermikus energia segítségével fűtenek. A szállás Hveragerdiben vagy Selfossban lesz. Kb 110 km

2. nap:
Ma a Reykjanes félszigetre látogatunk el. A vulkáni eredetű félszigeten találkozik az Eurázsiai és az Észak-atlanti tektonikus lemez, egy pár méter széles árok jelzi, hogy a két lemez lassan távolodik egymástól. Az árok feletti fahídon átsétálhatunk Észak-Amerikába (persze csak geológiai értelemben). A félszigeten található még a Kék Lagúna, melynek 30-40 C-os vizében ha van kedvünk, fürödhetünk is egyet! Izland legdélebbi pontja ez a félsziget, a meredek sziklákon sirályok, lummák és más madarak fészkelnek. A szállás Hveragerdiben vagy Selfossban lesz. Kb. 220 km.

3. nap:
Ezen a napon a Thingvellir Nemzeti parkba megyünk, mely nemcsak geológiailag, de történelmileg is fontos pont a szigeten. Ebben a parkban is láthatjuk a két tektonikus lemez távolodását a hatalmas hasadékvölggyel, illetve ezen a helyen ült össze a világ első parlamentje a X. században. A vikingek egy nagy kő körül gyűltek össze, és itt hozták meg a törvényeket. Délután Reykjavikba látogatunk, a 'füstölgő öbölbe'. Az első telepesek nevezték így a várost, mivel a földből feltörő gőzök láttán. A kb. 100.000 lakosú város központját gyalogszerrel könnyedén bejárhatjuk. Persze ne számítsunk olyan történelmi látnivalókra, mint egy régi európai városban, hiszen Izland fővárosa a XVIII. században kezdett kialakulni! Cserébe kedves emberekkel, nagyon tiszta levegővel, az ország legnagyobb templomával, modern épületekkel és számtalan bárral és étteremmel várnak minket. A különlegességre vágyó utazók akár egy jégbárba is beülhetnek, ahol italukat jégpohárból kortyolhatják. Szállásunk az előző éjszakai hotelben lesz megint. Kb 200 km.

4. nap:
A mai napot a sziget legaktívabb vulkánjának közelében fogjuk tölteni. Először a Thjorsa völgybe vezet utunk, ahol gyönyörű vízeséseket találunk. A Hekla vulkán lábánál a Skard farmon egy látogatóközpont van, ahol megismerhetjük a legutóbb 2000-ben kitört 7000 éves vulkán működését. Szállás: Fludirban. Kb 240 km.

5. nap:
Reggeli után felkerekedünk és a sziget két legnépszerűbb látványosságát keressük fel: a gejzírek földjét és a Gulfosst (Arany vízesés). A gejzírek közül a Strokkur a legismertebb, mely kb. 5-10 percenként 20 m magas vízoszlopot lövell a magasba. Szállás: Fludirban. Kb. 180 km.

6. nap:
Ma dél felé vesszük az irányt, ahol további csodálatos vízesésekben gyönyörködhetünk: Seljalandsfoss, Skogafoss. Ezután Izland legdélebbi városa, Vik felé tartunk. A környékbeli Dyrholaey sziklákról jó időben gyönyörű kilátás nyílik a tájra és a közeli fekete homokos partszakaszokra. Arra is lehetőségünk lesz, hogy a Myrdallsjökull gleccseren hómobilozzunk egyet. Szállás: Hella-ban. Kb. 300 km.

7. nap:
Utolsó napunkon két halászfalut kereshetünk fel: Hella-t és Bakki-t. Lehetőség van egy sétarepülésre a Westman szigetek felett (Hella-ból). Vagy Thorlakshofn-ból komppal is átjuthatunk a szigetekre. Az összesen 15 tagból álló szigetcsoport 1973-ban került a világ figyelmébe, amikor a főszigeten - Heimaey-n - kitört az Eldfell vulkán és sziget kb. 5000 lakosát kitelepítették. A majd 5 hónapon át tartó kitörés a városka nagy részét elpusztította, de a lakosok a kitörés után pár héttel már vissza is tértek és helyreállították városukat. Szállás: Hella-ban. Kb. 250 km.

8. nap:
Autónk leadása után a menetrendtől függően hazarepülünk Budapestre. Június-szeptember között érdemes még egy napot Rejkyavikban tölteni, mivel ebben az időszakban részt vehetünk egy bálnalesen is (kb. 2 és fél órás program).

Információk az autóbérléshez:
- autótípust nem tudunk garantálni, csak méretet!
- a sofőrnek min. 20 évesnek kell lenni, min. 1 éves jogositvánnyal kell rendelkezni (a sofőr max. 75 éves lehet)
- 1 plusz sofőr ára benne van a bérleti díjban
- dombornyomásos bankkártyával kell rendelkeznie a sofőrnek (az ő nevére kell, hogy szóljon), melyen blokkolni fognak kauciót
- az árban benne van: korlátlan km használat, törés-, lopás biztosítás önrészkiváltó biztosítással (az önrész visszatérítését kár esetén hazaérkezés után tudjuk intézni), adók
- ha az autót tele tankkal kapják, akkor tele tankkal kell visszavinni, különben felszámolják a benzint + extra díjat is.

Részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet illetékkel
- szállást 7 éjszakára reggelivel
- bérautót (Opel Corsa méretű, 3 ajtós kocsi)
- információs anyagot

Részvételi díj nem tartalmazza:
- üzemanyagköltséget
- parkolási díjakat
- belépőket

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Az árak szabad helyek függvényében érvényesek.

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Mit szólnál ehhez?

Szelíd lankákon futó szőlősorok, ciprusok, olajfaligetek. Dombtetőn álló ezeréves városok, mindegyikük egy-egy valódi ékszerdoboz, melyet ha kinyitsz, számtalan kincs tárul eléd. Ez mindannyiunk szerelme, Toszkána.
Ára: 168.600 Ft/fő - től. tovább...
Fedezd fel Jordánia legszebb helyeit: Jerash-t, Petra és a Wadi Rumot, lebegj a Holt-tengerben és végül búvárkodj egyet a Vörös-tengerben Aqaba partjánál. Ár: 604.200,-Ft/fő/hét-tőltovább...
Az ötödik kontinens teljesen más világ. Mintha egy másik bolygón járnál, mások a növények, mások az állatok, mások az illatok. Kicsit hosszú az út, de hidd el, megéri. Csak Te, az autó és a kenguruk! tovább...