homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos +36 1 327 0820

Ausztrál fly & drive

1. nap           
Elutazás Budapestről, egy európai átszállással Sydneybe.

2. nap
Megérkezés Sydney-be az esti órákban, szállásunk Sydney-ben lesz.

3. nap
A mai napon Új – Dél – Wales tartomány fővárosát, Ausztrália legnagyobb városát fedezhetjük fel. A legnevezetesebb épület természetesen az Operaház, a bátrak pedig  megmászahatják a Harbour Bridge-t.  Érdemes egyet hajókázni akár délben, akár pedig este, hogy egy kávé mellett is megcsodálhassuk ezt az érdekes várost. Szállás: Sydney-ben.

4. nap
A hosszút út fáradalmai után még ezen a napon is pihenhetünk kicsit. Sydney környékén rengeteg strand van, a legismertebb közülük a Bondi Beach, ahová busszal tudunk kimenni. Magas faktorú naptejet ne felejtsünk el magunkkal vinni! Délután, illetve este még kóborolhatunk egyet Sydney kinai negyedében, meglátogathatjuk a Királyi Botanikus kertet vagy az Aquariumot, ahol a Nagy Korallzátony élővilágát, krokodilokat, kacsacsőrű emlőst, pingvineket és cápashowt is láthatunk. Az éjszakát még mindig Sydney-ben töltjük.

5. nap
Reggeli után felvesszük az autót Sydney belvárosában, majd a Kék-hegység  felé indulunk. Útközben megállhatunk egy vadasparkban, ahol ausztrál őshonos kengurukat, emukat és koalákat fotózhatunk. A Kék - Hegység nevét arról kapta, hogy messziről kéknek látszik a táj az eukaliptusz fák olajos kipárolgása miatt. Lenyűgőző látványban lesz részünk: szakadékok, sziklaóriások, vizesések tárulnak a szemünk elé. Az utat az ország egyik legnevesebb borvidéke, a Hunter Valley felé folytatjuk. Itt lesz a ma éjszakai szállsunk is, igy a vacsora mellé finom borokat is kóstolhatunk! (kb 350 km)

6. nap
A mai napon északra indulunk a tengerpart felé. Célunk Coffs Harbour, egy tengerparti üdülőhely homokos parttal, esőerdővel és banánültetvényekkel. A szállásunk ma ebben a városban lesz. (kb 420 km, kb 5 és fél óra)

7. nap
Utunk észak felé folytatjuk, Brisbane, Queensland főváros felé. A várost Új-Dél-Wales kormányzójáról, Sir Thomas Brisbane-ről nevezték el. Ő adott utasitást 1825-ben, hogy a helyi fegyenctelepből város alakitsanak. A városközpontban levő történelmi épületet és a XIX. század végén épült parlamentet gyalogosan könnyen felfedezhetjük. Érdemes felmenni a Mount Cootha hegyre, ahonnan csodálatos a kilátás a belvárosra és a tengerpartra is. Ha pihenésre vágyunk, akkor pedig a város szivétől kb 10 percre levő Street Beach-en is strandolhatunk egyet. Szombatonként pedig piacnap van a városban, remek alkalom egy kis vásárlásra! (kb 390 km, kb 5 és fél óra). Szállásunk Brisbane-ben lesz.

8. nap
Még mindig északra tartunk, a mai program a világ legnagyobb homokszigete csodaszép partjával! Ez a Fraser Island, ahová katamaránnal juthatunk át, autónkat Hervey Bay-ben tesszük le, mivel a szigeten nincsenek utak, csak négykerék meghajtású dzsippel vagy gyalogosan lehet közlekedni. A 123 km hosszú és 22 km széles sziget 1992 óta a világörökség része, gyönyörű fehérhomokos part, édesvizű tavak és esőerdő vár ránk ebben a földi paradicsomban. A következő 2 éjszakát ezen a helyen fogjuk tölteni. (kb 290 km, kb 4 és fél óra)

9. nap
A mai nap a pihenésé, sétálhatunk a szigeten, dzsiptúrára mehetünk,  fürödhetünk vagy akár horgászhatunk is!

10. nap
A komppal visszatérünk a szárazföldre, ahol magára maradt autónkat ismét munkára fogjuk. A mai célpont Bundaberg lesz, ahol 1888 óta gyártják a hires rumot. Felkereshetjük a desztilláló üzemet, vagy a várostól kb 25 km-re levő „Mystery Craters” sziklaképződményekhez, melyek kb 25 millió éve keletkezhettek, de keletkezésük oka még nem tisztázott. Szállásunk Bundabergben lesz. (kb 124 km, kb 2 óra)

11. nap
Utunk tovább folytatódik északi irányban, Rockhampton felé. A várostól nem messze található a Cooberrie Park, ahol több mint 350 állatot láthatunk (többek között koalát, papagájokat, kengurukat) illetve kb 30 percre van még egy krokodilfarm is. Szállásunk ma este ebben a városban lesz. (kb 290 km, kb 3 óra 45 perc)

12. nap
Ma egy kicsit hosszabb vezetés vár ránk, de a nap végén kárpótlásul kipihenhetjük magunkat egy gyönyörű tengerparton. A szállásunk egy Airlie Beach nevű aranyos városban lesz. Ebből a városból indulnak különböző hajókázások a Whitsunday szigetekre, igy ha van időnk a programot hosszabbitani, érdemes 1-2 éjszakát a szigeteken töltenünk, ahol búvárkodhatunk, hajókázhatunk vagy akár egy helikopteres kiránduláson is részt vehetünk. (kb 480 km, kb 6 óra)

13. nap
Utunk a tengerparttal párhuzamosan halad észak felé, ma Townsville-be megyünk. A város Queensland harmadik legnagyobb városa, itt található a Barrier Reef Marina Park, ahol a Nagy Korallzátony élővilágát mutatják be. Pihenhetünk a város gyönyörű strandján, elmehetünk a Castle Hill-hez (ez egy monolit, ahonnan gyönyörű kilátásban lehet részünk), de van mentőmúzeum, katonai múzeum és botanikus kert is. Szállásunk is ebben a városban lesz. (kb 280 km, kb 3 óra 45 perc).

14. nap
Mivel ez az utolsó előtti napunk körutunk során, igy ma még élvezzük ki a Ausztrália egyik legszebb tengerpartját! Vagy menjünk el búvárkodni a Nagy Korallzátonyhoz! Szállásunk a tegnapi szállodában lesz.

15. nap
Még egy utolsó kis autókázás, és már Cairnsben is vagyunk! Utolsó éjszakánkat még ebben a városban töltjük, illetve ha van még szabadságunk, akkor akár meg is hosszabbithatjuk utazásunkat a Cairns környéki kiváló szállodák egyikében. (kb 350 km, kb 5 óra).

16. nap
Menetrendtől függően délelőtt vagy kora délután elhagyjuk a szállodát, leadjuk az autót a reptéren, majd Európa felé vesszük az irányt. Ha nagyon hosszúnak találtuk a repülőutat, akkor Ázsiában még 1-2 éjszakára meg is állhatunk.

17. nap
Budapestre déltájban érkezünk, az itthon maradt ismerőseink pedig egy finom magyaros ebéddel várhatnak bennünket!

A részvételi dij tartalmazza:
- repülőjegyet turista osztályon,
- repülőtéri illetéket
- szállást 14 éjszakára középkategóriás szállodákban (ellátás nélkül),
- „B” kategóriás bérautót
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet

A részvételi dij nem tartalmazza:  
- üzemanyagköltséget,
- parkolási dijakat, belépőket.

Információk az autóbérléshez:
- figyelem: Ausztráliában baloldali közlekedés van érvényben!
- autótípust nem tudunk garantálni, csak méretet!
- a sofőrnek min. 21 évesnek kell lenni (max. 75 éves lehet), min. 1 éves jogosítvánnyal kell rendelkezni
- 1 plusz sofőr ára benne van a bérleti díjban
- dombornyomásos bankkártyával kell rendelkeznie a sofőrnek (az ő nevére kell, hogy szóljon), melyen blokkolni fognak kauciót
- az árban benne van: korlátlan km használat, törés-, lopás biztosítás önrésszel (az önrész kb. 440.000,-Ft), adók, illetékek. Felár ellenében tudunk olyan autóbérlést is ajánlani, ahol önrész kiváltó biztosítás már van az árban (kb. 10.000,-Ft / fő a felár összege).
- ha az autót tele tankkal kapják, akkor tele tankkal kell visszavinni, más esetben felszámolják a benzint + extra dijat is

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos +36 1 327 0820

Mit szólnál ehhez?

Ismerd meg Florida egyik legszebb részét - hófehér homokos partok, delfinek, friss tengeri ételek, kristálytisza víz, nyugalom vagy pörgő esti programok. A választás a Tiéd, a romantika garantált! tovább...
Piros faházak, végtelen erdőségek, harapni valóan friss levegő és izgalmas városok várnak rád Svédországban. Ár: 256.600 Ft/fő/hét csomagártóltovább...
San Francisco – Monterey - Yosemite Nemzeti Park – Death Valley - Las Vegas. Ára: 692.200,-Ft/fő-tőltovább...