homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
36 1 327 0820

Anglia fly & drive

1.nap
A kora esti órákban érkezel meg Manchesterbe, az autó reptéri átvétele után a szállodába hajtasz. A szoba elfoglalása után még tesztelheted valamelyik közeli pub fantasztikus sörkínálatát.

Szállás:  Manchester

2. nap
Ezt a napot Manchesterben töltöd. Ülj fel a 60 méteres óriáskerékre, látogass világhíres futball klubok világhíres stadionjait, de kiváló múzeumok, galériák is várnak ebben a meglepően színes városban. A napot koronázd  meg Mr. Thomas hangulatos, viktoriánus éttermében egy igazi angol vacsorával.

 Szállás:  Manchester

3. nap
Kis körtúrát teszel a környéken. Meglátogatod Liverpoolt, amely egykor a világ és a Brit Birodalom kereskedelmi központja volt (belvárosa és kikötője ma a világörökség része), majd Chesterbe autózol. A  város a római kortól kezdődően az ipari forradalomig fontos szerepet játszott Angliában,fallal körülvett óvárosa fekete-fehér fagerendás épületeivel, kovácsoltvas toronyórájával  páratlanul hangulatos.

Szállás Manchester

4. nap
Ez a nap a természeté. A közeli Pennine-hegységbe autózol, a Peak District Nemzeti Parkba, Anglia tetejére. Tedd le a kocsit, sétálj nagyokat vagy bérelj kerékpárt! Ha elfáradtál, kóstold meg az angol vidék ízeit a számos barátságos kávézó és étterem egyikében.

Szállás Manchester.

5. nap
Elhagyod Manchestert, délnek veszed az irányt. Egy órát sem kell vezetned, s Chatsworth-be érsz, ahol az ország legpompásabb főúri rezidenciájában gyönyörködhetsz.

Az angol irodalom szerelmesei ezután Shakespeare szülővárosa, Stratford-Upon-Avon felé vehetik útjukat, a középkori lovagvárak rajongói pedig Warwick kastélyát csodálhatják meg. Persze a kettő kombinációja sem kizárt, sőt kifejezetten ajánlott.

Szállás Stratford-Upon-Avon/Warwick

Táv 220 km / 3 óra

6. nap
Egy igazán mozgalmas nap vár rád. Délelőtt Oxfordot, Nagy-Britannia és Európa egyik legrégebbi egyetemi városát látogatod meg. A közeli Blenheim Palace (a világörökség része), Marlborough hercegének egy romantikus park közepén pompázatos  rezidenciája  kihagyhatatlan! Ezután utad bájos angol kisvárosok és tündérmesébe illő falvak között vezet, ez a Cotswold Hills. Estére érkezel a rómaiak alapította Bath városába (szintén világörökség), amely elegáns építészetével és nyüzsgő kulturális életével bizonyosan rabul ejt.

Szállás Bath

Táv 300 km / 4 óra

7.nap
Bathból egy órát sem autózol és Stourheadbe érsz. Itt található Anglia leghíresebb díszparkja, a 18. századi kertépítés legragyogóbb példája, bizonyság arra, hogy a kertészkedéshez leginkább az angolok értenek ezen a világon (bár a japánok ezt feltehetőleg vitatják…)

Délután érkezel Salisburybe. A város katedrálisa a gótika mesterműve, tornya a legmagasabb az országban, tényleg a fellegekbe veszik. Stonehenge, a világ egyik legismertebb, rejtélyes kőkori emléke. Érintsd meg az óriási sziklákat és hagyd, hogy átjárjon a történelmi térerő!

Szállás Salisbury

Táv 70 km / 1 óra

8. nap
Reggeli után a főváros, London felé veszed az irányt. Mielőtt a reptérre érnél, még a beugrasz a királyi családhoz, pontosabban a kastélyukba, Windsorba. A több száz szobás palota együttes a világ legnagyobb lakott kastélya, a királynő, II. Erzsébet is itt töltötte gyermekkorát. Londonból az esti járattal érkezel Budapestre.

Táv 160 km / 2 óra

Maradnál még Londonban néhány napot?
Semmi gond, hosszabbítás lehetséges!

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet illetékkel
- 7 éjszaka szállást középkategóriás szállodákban reggelivel, standard kétágyas szobákban
- OPEL CORSA kategóriás gépkocsit korlátlan kilóméter használattal és biztosítással
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet.

Az ár nem tartalmazza:
- fakultatív biztosításokat
- üzemanyag költséget
- esetleges parkolási díjakat
- belépő díjakat

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Időpontok: személyre szabva, a szabad helyek függvényében az utazók kívánsága szerint.

Egyéni ajánlatot kérjen tanácsadóinktól!

 

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
36 1 327 0820

Mit szólnál ehhez?

Elegáns tengerparti városkák, modern marinák, pazar éttermek, kellemes klíma, finom homokos plázsok, szépséges tájak, híres borok és sajtok, friss tengeri ételek és közepesen erős szél - ez Dél-Franciaország, ahol a természeti szépség keveredik az evilági csillogással.
Ár: 265.100 Ft/fő/5 nap csomagártóltovább...
Ez alatt az út alatt kipipálhatjuk az összes legismertebb észak-keleti parti várost, ahol a vártnál is sokkal több látványosság és program vár minket. Mozgalmas utazás lesz, ahonnét rengeteg élménnyel gazdagodva térhetünk haza.
Ára: 738.600 Ft/fő-tőltovább...
Finnország itt van a szomszédban, mégis, oly keveset tudunk róla... A finnek találták ki a feleségcipelést, nem meglepő módon a finn szaunát, és számos történelmi emlékükre méltán lehetnek büszkék! Landolás után ugorj kocsiba, és fedezd fel ezt a páratlan országot Te magad!
Ár: 344.700 Ft/fő/hét csomagártóltovább...