homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Kuba


Tanácsadónk a témában
Oláh Veronika
+36 20 454 1529

Szarvas Timi
+36 20 454 1534

Kuba

„Ez a legszebb táj, amit emberi szem valaha látott”– mondta Kolumbusz, amikor a sziget partjára lépett. Az azúrkék tenger ölelte Kubába utazó előbb-utóbb érzékeli, hogy itt megállt az idő, a jelen és múlt sajátosan keveredik. Egyszerre van jelen a koloniális kor báróinak gazdagsága, az 1950-es évek Amerikája, a hírhedt maffiavezér, Al Capone legendája, a dolce vita életérzése és a szocializmus. Mindezt fűszerezi a híres kubai rum, a salsa, és a szivar. A kubai szivar több, mint a természet ajándéka. A "Havanna" az egyik utolsó, kézi erővel gyártott termék a világon. Az ismerkedést legjobb Havannával kezdeni. Nappal felderítheted a város nevezetességeit. Feltétlenül nézd meg a Capitoliumot és sétálj el az Assisi Szent Ferenc térre is, amely Havanna első piactere. Ne feledkezz meg Hemingway kedvenc törzshelyeiről sem: az Ambos Mundos hotelről, ahol az "Akiért a harang szól" című híres regénye született, vagy kedvenc bárjairól, a Bodeguita del Medióról és a Floriditáról, ahonnan a világhírű kubai koktélok, a mojito és a daiquiri hódító útjukra indultak. Este látogass el Kuba leghíresebb éjszakai mulatójába, a Tropicanába, ahol karibi revüműsor vár, vagy menj a Jazz Caféba, ahol a legjobb kubai dzsessz-zenészek játszanak. A Casa de la Musicaban pedig tradicionális kubai ritmusra  járhatod a salsa-t, merengue-t. A havannai fáradalmaidat kipihenheted Varaderón, a gyönyörű tengerparti üdülőhelyen. Itt csaknem 25 km hosszú, fehérhomokos tengerpart, azúrkéken csillogó, tiszta vizű tenger vár a remek szolgáltatást nyújtó all inclusive hotelek egész sorával. Lehetőséged nyílik kerékpározásra, lovaglásra, golfozásra, szörfözésre, kajakozásra, ha egész napos programra vágynál, akkor jöhet a hajókirándulás, a delfinekkel való fürdés, a dzsipszafari vagy a tengeri kalandtúra jet-skivel.

PROGRAMOK

City Tour HavannaCity Tour Havanna
Havannai városnézés magyar nyelvű idegenvezetéssel


Utazás

Havannába az Air France menetrend szerint járataival, párizsi átszállással, míg Holguínba frankfurti átszállással, a Lufthansa/Condor légitársaság járataival juthatnak el.

Az utazás időtartama

16 óra 30 perc

Időeltolódás

-6 óra

Vízum

Szükséges magyar állampolgárok részére, a turistakártya ára 11.000 Ft/fő (irodánkban megvásárolható). Ezen kívül kötelező a baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás megkötése is.

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás

Legjobb időszak az utazásra

novembertől májusig

Időjárás

Kuba éghajlata trópusi, egész évben 22-28°C között mozog az átlaghőmérséklet és a páratartalom is magas, kb. 80%. Időjárása nedves és száraz évszakokra osztható. Novembertől májusig száraz és meleg napok jellemzőek, míg júniustól októberig esősebb, forróbb napok jellemzőek, ekkor az átlaghőmérséklet 33 C˚. A hurrikánok gyakorisága július és október között valószínűbb.