homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Macedónia


Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 20 454 1520

Macedónia

Macedónia egy kis ország nagy szívvel. A tömegturizmus által még kevéssé érintett, 2 milliós volt jugoszláv tagköztársaság lakói igazán vendégszeretőek, országuk pedig - amelyet egyátalán nem érintett a délszláv háború - egyszerűen gyönyörű. Szépséges hegyi tavak, partjukon évezredes kolostorok, vad szurdokvölgyek, rengeteg kulturális emlék az ókortól a huszadik századig. Az árak barátságosak, a borok kitűnőek, kell-e ennél több?

PROGRAMOK

Macedónia Fly and DriveMacedónia Fly and Drive
A turisták által még kevéssé felfedezett, csupán másfél órás repülőútra fekvő kis balkáni ország meglepően sokszínű.Ősi római szentélyek, színházak, festői tavak partján álló középkori templomok, csipkés hegyek és végtelenbe vesző szőlősorok – ez mind-mind Macedónia. Ha az országjárás elfárasztott,lazíts a „macedón tenger” partján, az Ohridi-tónál!


Utazás

Szkopjéba a Wizzair indít közvetlen járatokat Budapestről.

Az utazás időtartama

1,5 óra

Időeltolódás

nincs

Vízum

Nem vízumköteles magyar állampolgárok részére.

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás.

Legjobb időszak az utazásra

áprilistól októberig

Időjárás

Macedónia éghajlata hazánkéhoz hasonlóan kontinentális, erősebb mediterrán hatásokkal. A nyári hónapok forróbbak és szárazabbak, a tavasz korábban kezdődik, a jó idő pedig egészen október végéig kitart. A csapadék eloszlása nagyjából egyenletes egész évben.