homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Izland


Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 20 454 1534

Miksó Ákos
+36 20 454 15 20

Izland

Az Atlanti-óceán kellős közepén, az Északi-sarkkörnél elterülő ország területe valamivel nagyobb hazánkénál, lakossága viszont alig haladja meg a háromszázezret. A mostoha természeti viszonyok miatt az ország 80%-a lakatlan. A viking hajósok, akik 900 körül benépesítették a sziget lakható részeit, a tűz és jég földjének hívták hazájukat. Az óceánközépi hátságból kiemelkedő területen ma is aktív a vulkáni tevékenység. Tűzhányok pöfékelnek, gejzírek bugyognak, az erdei patak vize pedig forró, ha az ember belemártja kezét. A vulkáni utóműködések során termelődő hőt lakások és üvegházak fűtésére használják. A szigetet a nyári hónapokban tömegesen keresik fel a bálnacsordák, amelyeket kis kirándulóhajókon egészen közelről is megcsodálhat a látogató. Izland egészen egyedi táj, használjuk ki, hogy ilyen közel van!

PROGRAMOK

Izland Fly & DriveIzland Fly & Drive
Izlandra egész évben utazhatunk, (a Golf-áramlat hatására) télen a sziget nem annyira hideg, mint gondolnánk. Nyáron viszont nem lesz melegünk, mivel kb. 15-17 C-ra számíthatunk! A nyári hónapokban a sötétség max. napi 2-3 órás, télen ellenben egész nap csak pár világos órára számíthatunk! Ár: 558.600,-Ft/fő/hét-től


Utazás

Varsói átszállással a WizzAir járataival, prágai vagy koppenhágai átszállással pedig a Czech Airline járataival juthatunk el Izlandra, ahol a főváros, Reykjavík repülőterén landolunk.

Az utazás időtartama

kb. 7 óra

Időeltolódás

-1 óra

Vízum

Magyar állampolgároknak nem szükséges.

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás.

Legjobb időszak az utazásra

májustól szeptemberig

Időjárás

Rejkyavík és környéke a Golf-áramlatnak köszönhetően enyhébb klímájú, mint azt északi fekvése indokolná. Télen sincsenek kemény fagyok, csak hosszú, sötét éjszakák. Az ország belső és észeki része, zord, sarkvidéki éghajlatú.