homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Görögország

Görögország


Mintegy 2500 évvel ezelőtt Görögország volt a nyugati világ központja, ahol az európai civilizáció és a kormányzás demokratikus formája megszületett. A Magyarországnál másfészer nagyobb ország egyike azoknak a közkedvelt országoknak, ahová a magyarok leginkább szeretnek eljutni egy nyári utazás, üdülés végállomásaként. Miért is olyan közkedvelt úticél Görögország?
Mert 1400 szigetén számtalan gyönyörű strand várja a fürdőzni vágyókat. A nagyobb, népszerű szigetek:  Kréta, Korfu, Kos, Rhodosz, Santorini...A legjelentősebb szigeteknek saját nemzetközi repülőtere van, a többire belföldi járattal vagy hajóval az athéni kikötőből lehet eljutni.
Mert a hosszú tengerpartok mellett számos 2000 méter tengerszint feletti magasságot meghaladó hegycsúcsot is találhatunk Görögországban. A legmagasabb hegy az Olümposz, ami 2917 méterrel magasodik az Égei Tenger fölé. Legtöbben a görög Istenek lakhelyeként ismerhetik az ókori görög mitológiából.
Egy másik közismert és magas hegy a Halkidiki (Chalkidiki) félszigeten lévő Athosz hegy és a Kolostor Köztársaság.
Mert a görög konyha nagy népszerűségnek örvend. Nemzeti ételük  gyros, mely pitába töltött bárányhús zöldségekkel, de létezik csirkés változata is. További ismert görög ételek a muszaka, a pasticio, a szuvlaki, a bifteki, a szudzukaki, a kokkinisto, a kritharaki, illetve a gigantes plaki. Elterjedt saláta a tzatziki szósz, amely joghurtból, uborkából, fokhagymából és olajjal készül. Gyakori reggeli étek a mézes joghurt.
Mert nagyon kellemes az időjárás.
Mert sok a történelmi látnivaló, amelyeket az egész év folyamán megtekinthetnek:

Meteora
A Meteora kolostorok a görög szárazföld egyik legkülönlegesebb látványossága. Az óriási sziklacsúcsok tetejére és sajtlyukszerû üregeibe épült kolostorok békés menedéket kínáltak a szerzeteseknek. A legkorábbi kolostorokat összecsukható, eltávolítható létrákon érték el a szerzetesek. Napjainkban a sziklákból kialakított lépcsõkön lehet elérni a kolostorokat.

Mükénosz
Mükénosz a legdrágább és a legtöbbet látogatott görög sziget. Itt a legkifinomultabb az éjszakai élet és vitathatatlanul ez
Görögország meleg fõvárosa. A város varázslatos keveréke az elegáns butikoknak és az álomszerû házaknak,
melyek rikító tornácait bougainvillea és klematisz burkolja.

Szantorini
Szantorinit sokan a leglátványosabb görög szigetnek tartják.
Turisták ezrei érkeznek minden évben, azért hogy megbámulják a tenger feltöltötte kalderát, a világ valószínûleg minden idõk legnagyobb vulkánkitörésének maradványát. Szantorini furcsa hangulata, a Fekete - tengerpart, a magasztos sziklák különleges vonzerõvel bírnak.

Rodosz
A Nyugat Törökország partjai mentén sorban húzódó szigetek sokkal közelebb vannak Kis-Ázsiához, mint a görög szárazföldhöz. Rodosz a legnagyobb a térség szigetei közül és városa a legnagyobb lakott középkori település Európában. A lovagok útját csodálatos középkori épületek szegélyezik, kanyargós utcák és csinosan díszített, fehérre meszelt házak fölött.

PROGRAMOK

Indul a görög aludniIndul a görög aludni
Mindenki tanult a görög kultúráról, de egészen más szemtől szemben állni a Delphoi jósdával, mint egy fotón látni, egészen más látni, milyenek is a görög mindennapok, és a tenger egy képen sem volt annyira kék, mint valójában. Készíts be egy ABBA-válogatást, és tégy egy fantasztikus időutazást!
Ár: 229.900 Ft/fő/hét csomagártól


Időeltolódás

+1 óra

Vízum

Magyar Állampolgárnak nem szükséges

Legjobb időszak az utazásra

májustól-októberig

Időjárás

Görögországban tipikus földközi-tengeri éghajlat uralkodik 25°C körüli éves átlaghőmérséklettel.
A nyár párás, főként júliusban és augusztusban a hőmérséklet 35°C körül ingadozik.
A legmelegebb Görögország déli részén van, főleg Krétán és a Kükládokban. A hőmérséklet itt nyáron akár 40 °C fölé is emelkedhet.
A legtöbb csapadék Görögország északnyugati részén, Korfun esik, még a tél folyamán.
A tenger hőmérséklete áprilistól novemberig 20-25 °C körül mozog.