homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk
Tanácsadónk a témában
Oláh Veronika
+36 1 327 0829

Travel News

Szerelmesek találkahelye

Szerelmesek találkahelyeGondolnád, hogy ez a kőtorony akár 4000 éves is lehet? Ahhoz képest nagyon jól tartja magát, pedig semmiféle kötőanyagot nem használtak az építésekor, csupán a kövek egymásra nehezedő súlya tartja egybe az egészet... Tovább

Kecskék és szüzek

Kecskék és szüzekA Grotta di Ispinigoli igazi misztikus hely: hajdanán kecskéket és szüzeket áldoztak itt a babonás punok! Tovább

Szardínia

SZÁLLÁSOK

CAGLIARI ZÓNA-Santa Margherita di Pula
Minden igényt kielégítő luxushotel, melyet a világ legjobb üdülői közt tartanak számon.
Ára: 67.000 Ft/fő/éj - től.

Utazás

Cagliari
Menetrend szerinti repülővel budapesti indulással, az Alitalia járatával, római átszállással kb 79.000 Ft/fő-től (illetékkel), vagy a KLM járataival, amszterdami átszállással, ill bécsi indulással szombatonként az Austrian Airlines közvetlen járataival 123.000 Ft/fő-től (illetékkel) a szabad helyek függvényében.

Olbia
Menetrend szerinti repülővel az Air Berlin/Niki vagy az Austrian Airlines közvetlen járatával, bécsi indulással, 69.000 Ft/fő-től (illetékkel) a szabad helyek függvényében.

Alghero
Menetrend szerinti repülővel a Wizzair közvetlen járatával 49.000 Ft/fő-től (illetékkel) a szabad helyek függvényében.

Autóbérlés 93.000 Ft/autó/hét-től.

 


Autóval utazók
Livornóig vagy Civitavecchiáig kb. 11-13 óra alatt juthattok el (kb. 1000-1400 km), innen komppal lehet átkelni Olbiába vagy Golfo Aranciba. Napi 3 alkalommal járnak a kompok a reggeli, kora délutáni és esti órákban, illetve éjszaka. A péntek reggeli indulást javasoljuk, így estére a kikötőbe érkezés után az éjszakai komppal át lehet hajózni és reggel 7:00-re megérkezhettek Szardíniára. A legtöbb szállást szombaton lehet elfoglalni. A kompjegyet minél hamarabb vásároljátok meg, mert így nagyobb az esély, hogy a legkedvezõbb árat fizetitek érte!
Tájékoztató komp-viteldíjak normál méretû (max. 4 m hosszú és 1,8 m magas) személyautókra: kb. 80.000 Ft/2 felnőtt és 1 autó, retúrjegy. Gyermekeknek általában 4 éves kor alatt ingyenes, 12 év alatt 50% kedvezmény jár. Az ár nem tartalmazza a kikötői illetéket (kb. 3-5 EUR/fő és autó) és a foglalási díjat (5.000 Ft/foglalás) Az express és éjszakai kompokon (2 fős kabinok 15.000-40.500 Ft között) felárat kell fizetni, ezek ára járatonként és időszakonként változó.

Az utazás időtartama (átszállással, várakozással)

4-6 óra uticéltól és átszállástól függően

Időeltolódás

nincs

Vízum

Olaszországban a legtöbb városban 2012-től idegenforgalmi adót kell fizetni a szállodákban (kb 2-3 €/fő/éj).

Legjobb időszak az utazásra

Április - október

Időjárás

A mediterrán éghajlatnak megfelelően hosszú, forró és száraz a nyár, illetve enyhe a tél.