homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Írország


Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 20 454 1520

Írország

Az Ausztria méretú Ír-sziget túlnyomó részét az Ír Köztársaság foglalja el, míg északon, néhány megyényi terület Nagy-Britannia részét képezi Észek-Írország néven. A megosztottságból fakadó fegyveres konfliktusok mára szerencsére megszűntek, a határ teljesen átjárható, a vidék biztonságos. Az egykori angol gyarmat, sokáig elmaradott, falusias Írország napjainkban az egyik leggazdagabb EU-s tagállam. Varázslatos szépségű, egész évben üdezöld ország, látványos természeti csodákkal, sokszáz éves kelta emlékekkel, pezsgő kulturális élettel.

PROGRAMOK

Írország Fly & DriveÍrország Fly & Drive
A mindig zöld Írország egész évben várja a látogatókat. Kevéssé ismert, hogy mennyire enyhe az ír tél, akár 15 fokos, kellemes januári napsütésben is autózhatunk és csodálhatjuk a szépségesen zord kastélyokat és a magával ragadó békés ír tájat. Ár: 280.200 Ft/fő/hét-től


Utazás

A fővárosba, Dublinba a Ryanair és az Aer Lingus is közlekedtet járatokat Budapestről.

Az utazás időtartama

3 óra 30 perc

Időeltolódás

-1 óra

Vízum

Magyar álampolgároknak nem szükséges.

Egészségügyi előírás

Nincs kötelező védőoltás.

Legjobb időszak az utazásra

egész évben

Időjárás

Írországban gyakorlatilag egy évszak van, az évi hőingás igen kicsi:a Golf-áramlat kiegyenlítő hatásának köszönhetően a januári és a júniusi középhőmérséklet között mindösze néhány fok eltérés van. A csapadék egész évben bőséges.