homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 3270820

Omán fly and drive

1.nap

Az érkezést követően a formaságok elintézése után a reptéren átveszed a bérautót.  A szállodába hajtasz, ahol kipihenheted az utazás fáradalmait.

Szállás: Maszkat, szálloda*** 

2. nap

A főváros és környéke felfedezésével  töltöd el a napot. A halpiac kora reggel igazán autentikus élmény, s nem csak a horgászoknak.  Csinos tengerparti sétány vezet az óvároshoz, ahol a szultán palotája, s néhány érdekes múzeum áll. Kapaszkodj fel a meredek lépcsőkön a part menti őrtornyokba, megéri, csodás a kilátás. A nap végén pedig vár a szuk, a hamisítatlan arab bazár, ezernyi hasznos és haszontalan holmival…

Szállás: Maszkat, szálloda***

3. nap 

Reggeli után elhagyod a fővárost, fantasztikus hegyes-köves sivatagi tájon autózol.  Szállásod az egyik legszebb ománi vádi, azaz többé-kevésbé száraz vízmosás, folyómeder közelében lesz, a tengerparton.  A délután a természeté, könnyed túra a vádiban.

Szállás: Wadi Shab/ Tiwi, szálloda***

Táv: 120 km / 1 óra 40 perc

4 . nap

Ha beleszerettél a vádikba, reggeli után meglátogathatod a közeli Wadi Tiwi-t is. Vagy autózhatsz tovább, Sur városának érintésével (érdemes megállni egy séta erejéig) az Arab-félsziget keleti sarkáig, a teknősök kedvenc tojásrakó helyére.  A látogató központban sok érdekességet megtudhatsz a helyi élővilágról. Késő este és kora hajnalban vezetett túrák keretében szakemberek segítségével kereshetsz  kis és nagy teknőcöket a tengerparton.

Szállás: Ras-Al Jinz, szálloda***

Táv: 100 km / 1 óra 30 perc

5. nap

A tengerparton folytatod utad, dél felé.  Al-Askarah városánál már hatalmas homokdűnék látványa fogad. Ez már a világ egyik legnagyobb homoksivataga, a Rub Al Khali, az Üres Negyed!  Mászd meg a legnagyobb dűnét, majd hűtsd le magad a tenger hullámaiban.

Innen északra fordulsz, a szárazföld belseje felé. A homokdűnék lassan eltűnnek, s ismét változatos, hegyes-völgyes tájon autózol.  Kis kitérővel útba ejtheted egy újabb fürdőzés és piknik erejéig a Wadi Bani Khalid-ot, mely egy jól kiépített, hétvégén a helyiek körében igen népszerű, természetes medencékkel tagolt festői folyóvölgy.  Estére érsz Ibra városába.

Szállás: Ibra, szálloda***

Táv: 250 km / 3 óra 30 perc

6.nap

A természeti szépségek után kulturális élmények várnak.  Legelésző tevék mellett haladsz el,  holdbéli tájon vezetsz, míg Nizwa ősi városába nem érsz. Pompásan helyreállított erődjére méltán büszkék az omániak. Ne hagyd ki a reggeli állatvásárt, (mely péntekenként a legforgalmasabb) sok kecskével és fura álarcos beduin asszonyokkal.

Szállás: Nizwa, szálloda***

Táv: 160 km / 2 óra

7. nap

        Nizwa környékén barangolsz: Bahla hatalmas erődje a világörökség része,  de Dzsabrin vára is     megér egy látogatást. A közeli Wadi Ghul más mint a többi vádi: lenyűgöző keskeny szurdokvölgy, 1000 méteres sziklafalakkal, nem túlzás, hogy Arábia Grand Kanyonjának hívják a helyiek. A hegyekben keresd fel Misfat faluját, s tanulmányozd az ősi ománi öntözési rendszert, a falaj-hálózatot, amely szintén a világörökség része.

Szállás: Nizwa, szálloda***

8. nap

Kényelmes indulást követően autózol vissza Nizwából Maszkat irányába. Kis kitérővel melátogathatod Rustaq sziklára épült, pálmaerdő fölé magasodó remek erődítményét. Délután még lesz időd egy kis vásárlásra a bazárban, s egy hangulatos arab búcsúvacsorára a tengerparti sétányon. Mielőtt elérnéd a repteret, állj meg a Kábusz szultán nevét viselő pompás mecsetnél , mely méreteivel és míves kialakításával garantáltan elkápráztat.  

Táv: 200 km / 2 óra

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet
- 7 éjszaka szállást a megadott szállodákban reggelivel, kétágyas szobákban
- OPEL ASTRA kategóriás gépkocsit korlátlan kilóméter használattal és biztosítással
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet.

Az ár nem tartalmazza:
- reptéri illetéket (kb. 102 000 HUF/fő)
- fakultatív biztosításokat
- üzemanyag költséget
- esetleges parkolási díjakat

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

A táblázatban megadott csomagárak minimum két fő együttes utazása esetén érvényesek, s egy főre értendők.

Csomagár/fő
2017.02.01-2017.04.30.299 000 Ft
2017.05.01.-2017.07.31.329 000 Ft
2017.08.01.-2017.12.15.299 000 Ft
Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 3270820

Mit szólnál ehhez?

A turisták által még kevéssé felfedezett, csupán másfél órás repülőútra fekvő kis balkáni ország meglepően sokszínű.Ősi római szentélyek, színházak, festői tavak partján álló középkori templomok, csipkés hegyek és végtelenbe vesző szőlősorok – ez mind-mind Macedónia. Ha az országjárás elfárasztott,lazíts a „macedón tenger” partján, az Ohridi-tónál!tovább...
A legendás Artúr király szülőföldjét, a Délnyugat-Angliában található Cornwall, Devon és Somerset megyéket járhatod be ezen az úton. Meglepően szép és változatos vidék, nem csak anglománoknak!tovább...
Repülj az örök tavasz szigetére, gyönyörű hegyek, szerpentinek, egész évben kellemes 20-25 fok közötti hőmérséklet vár! Ár: 179.500,-Ft/fő/hét + 50.000,-Ft illetéktőltovább...