homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Pánczél Zita
+36 1 327 0823

Indul a görög aludni

1. nap - Kalimera! Kényelmes 10:40-es indulás után 13:15-kor érkezel Szalonikibe, ahol bérautóba pattanva egy jó fél óra alatt bejutsz a városba. A szállás elfoglalása után máris nyakadba veheted a várost, vár a Fehér torony és a Bizánci Birodalom számtalan emléke. Ha túl fáradt vagy az utazástól, egyszerűen ülj ki az Arisztotelész térre és vegyülj a helyiekkel, akik itt vitatják meg egy fárasztó nap után az élet nagy dolgait. Egyél és igyál valami finomat!
Szállás: Szaloniki

2. nap - A második nap délelőttje teljen kötelező kultúrálódással, ne hagyd ki a diadalívet, Ayios Dimitrios kriptáját vagy reggel a Modiano-Kapani piacot. Nézd meg a várat, ha pedig túl meleg lenne, menj be az archeológiai múzeumba, ahol hűvös ókori emlékekről tanulhatsz első kézből. A Fehér toronytól sétálj vagy biciklizz el a Neo Paralia tengerparti sétányra, vagy ha mindenképp pénzt szeretnél költeni, irány a Tsimisi utca és környéke, ahol mindig van valami jó leárazás! Ma este vacsorázz egy finom friss piaci halat a kikötőben és hörpintsd le egy jó görög fehérborral.
Szállás: Szaloniki

3. nap - Irány az Olympos! Az Istenek lakhelye évszaktól függően hűvös is lehet. Ha nem akarsz hegyet mászni és megelégedsz a havas csúcsok látványával a tengerpartról, egyből a szálláshelyedre indulj és tölts egy napot a strandon!
Szállás: Nei Pori (107 km)

4. nap - Korán indulj, hogy kb. 1,5 órás út után időben érj a Meteorákhoz, mert nem győzöl majd betelni a huszonnégy gránitsziklán álló kolostor látványával! Miután kicsodálkoztad magad, megcsináltad a világ legjobb fotóit és a levegőben lebegő épületek között találkoztál legalább egy baráttal, foglald el szállásodat a csipkés hegyek tövében.
Szállás: Kastraki (136 km)

5. nap - Mivel ma hosszú út vár Rád Kastrakiból a híres Delphoi jósdába, jól reggelizz be a csodás kisvárosban és élvezd a reggeli nap sugarait az úton. Kecskét nem kell vinned áldozatul, de kényelmes sportcipőt húzz, mert a jósda és a Világörökség nem adja könnyen magát! Miután az összes szentélyt bejártad, irány a tengerpart egy jó halvacsorára!
Szállás: Itea (250 km)

6. nap - Jó idő esetén délelőtt pihenj a szállodában, majd késői kicsekkolás után indulj útra Athénba. Útba esik a Hosziosz Lukasz-kolostor, amely a közép bizánci építészet gyik legfontosabb fennmaradt alkotása. 2 órás kocsikázás után érkezel a görög fővárosba, ahol parkolás után irány a belváros, hogy felkeresd a Plaka negyedben található, majd’ 100 éves bárt, a Brettost. Saját ouzot és számos brandyt árulnak, de ha borozni vágysz, akkor sem maradsz szomjas! Tégy egy sétát a belvárosban és tipegj be a patinás Grande Bretagne hotelbe! Irány a lift és a tetőterasz, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a kivilágított Akropoliszra. Ha csak egy ital erejéig maradsz is megéri, de fenséges ételek is asztalra kerülhetnek, ha úgy tartja kedved!

Szállás: Athén (200 km)

7. nap - Reggeli után vedd nyakadba a várost! Akropolisz, Zeusz temploma, Stadion vagy a házak között megbúvó Panaghia Kapnikaréa templom – nem fogsz unatkozni, teljes kimerültségedben újabb kulináris kalandra invitálunk: több mint 20 Michelin-ajánlott étterem található a városban!
Szállás: Athén

8. nap - Teljen kellemesen az utolsó reggel is, vásárolj finom görög sajtot, fűszereket és mennyei olívaolajat, hogy itthon elkészíthesd a kedvenc ételedet! Jámász!

 

A részvételi díj tartalmazza:
repülőjegyet
- feladható 20 kg-os csomagot
- reptéri illetéket
- 7 éjszaka szállást reggelivel 3*-os hotelekben
- bérautót (Nissan  Micra vagy hasonló) korlátlan kilométerhasználattal, biztosításokkal
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- üzemanyagköltségeket, parkolási díjakat, útdíjakat
- belépőket
- lemondási és betegség/baleset/poggyász biztosítást

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Időpontok: a repülőgépek menetrendje szerint szerdai/vasránapi indulással és érkezéssel. 

Áraink a szabad helyek függvényében, kétágyal elhelyezéssel érvényesek.

Csomagár/fő
2017.07.01.-2017.08.31.259 900 Ft
2017.09.01.-2017.09.30.229 900 Ft
2017.10.01.-2017.10.31.219 900 Ft
Tanácsadónk a témában
Pánczél Zita
+36 1 327 0823

Mit szólnál ehhez?

Három kis ország, három külön világ. Észt nyelvrokonaink hazája inkább skandináv jellegű, Lettországban erősebb az orosz hangulat, megspékelve az egykori Hanza-város Rigával, a mélyen katolikus Litvánia pedig inkább közép-európai kötődésű. Igazi multikulturális utazás vár tehát ránk!
Ár: 145.100,-Ft/fő/hét + 36.000,-Ft illetéktőltovább...
Állítólag az egy négyzetkilométerre jutó várak száma Walesben a legmagasabb a világon. Egy hetes barangolásunk azonban nem csak középkori kastélyokat és zord erődöket érint. Tüneményes kisvárosok, festői hegyek és lélegzetelállító tengerpartok: ez mind-mind a nálunk kevéssé ismert Wales!tovább...
3 szigetes körutazás az Azori-szigeteken, melyet minden természetkedvelő imádni fog. Ár: 325.900,-Ft/fő/hét + 60.000,-Ft illetéktőltovább...