homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Lisszabon és Portugália déli része

1. nap
Megérkezés Lisszabonba, szálloda elfoglalása, ismerkedés a Tejo folyó hatalmas tölcsértorkolatánál elterülő milliós portugál fővárossal. Szállás Lisszabonban.

2. nap
Az egész nap a luzitán főváros felfedezésével telik. Az 1755-ös katasztrofális földrengés és szökőár pusztítása ellenére – amely a város nagy részét porig rombolta – Lisszabon rendkívül gazdag csodás műemlékekben. A régi középkori hangulatot élhetjük át az Alfama nevű városnegyedben. Szűk utcáiban pinceszerű kocsmák és egzotikus fűszerboltok között csilingelő villamos kanyarog. A szomszédos negyed teljesen más világ fogad. A földrengés után újjáépített Baixa nagy tereivel, szabályos utcahálózatával egy modern város képét idézi. A számtalan kávézó egyikének teraszáról kitűnően megfigyelhetjük Baixa hangulatát. Egy gyönyörű kovácsoltvas neogótikus lift repít fel minket Lisszabon Bairro Alto kerületébe. A toronylift tetején lévő kávézóból csodás kilátás nyílik a városra. Érdemes ide visszatérni este, s valamelyik kitűnő bárban fadó-t, melankolikus portugál zenét hallgatni. Szállás Lisszabonban.

3. nap
A Lisszabon környéki partvidéklátnivalói alig egy órás autózással elérhető a fővrosból: Cabo de Roca, a kontinens legnyugatibb pontja, Sintra, Cascais. Ez a táj kis területe ellenére meglepően sokszínű. Cascais és Estoril elegáns utcái a francia riviérát idézik, míg a Cabo de Roca foknál a 120 m magas sziklafalakat ostromló óceán erejében gyönyörködhetünk. Nem árt egy széldzsekit magunkkal vinni, az óceán felőli áramlások nagyon erősek! A sziklafalak aljába kis ösvények vezetnek, ahol viszont csendes, homokos fövenyen birkózhatunk a hullámokkal. Szállás Lisszabonban.

4. nap
Reggeli után nyugat felé indulunk, ahol Évorat ejtjük útba. A fallal körülvett város a portugál építészet egyik gyöngyszeme. Már a római korból is találhatunk itt vízvezetékeket, hidakat. Igazán festői környezetben, olíva ligetek, szőlőültetvények között magasodik. A bájos városkában több, mint 20 templom és kolostor, köztük egy hátborzongató kápolna, melyet emberi csontokból és koponyákból építettek fel. Csak erős idegzetűeknek! Rendhagyóak az utcanevek is: sétálhatunk például a Borotválatlan ember utcájában. Szállás Évorában. (Kb 140 km)

5. nap
Alentejo tartomány szivében autózunk ma, ahol olivaültetvényeket, napraforgómezőket és borvidékeket láthatunk útközben. Beja városkának hangulatos főterén ebédelhetünk egyet, majd felkereshetjük a mór várat, a Santiago Maior templomot, illetve a Convento de Nossa Senhora da Conceiçao-t. De felkaptathatunk a Menagem toronyba is, ahonnan szuper a kilátás a környékre. A város Julius Caeser tett meg Lusitania központjává Pax Julia néven, majd a vizigótok foglalták el, de jelen voltak itt a mórok is, mielőtt a portugáloké lett a terület. Szállás Beja-ban. (Kb 80 km)

6-7. nap
Utunkat dél felé folytatjuk, hogy elérjük Portugália legdélebbi részét, az Algarve-t. Gyönyörű homokos öblök hatalmas sziklák között, egy kis napsütés és pihenés vár ránk a következő 2 napban. Ha azonban nem szeretnénk egész nap a tengerparton pihenni, akkor kirándulhatunk a Szent Vince fokhoz (Európa délnyugati csücske), felkereshetjük Sagres városában az erődöt, vagy kirándulhatunk a hegyek között, ahol jellegzetes a hófehér házak gyönyörűen “csipkézett” kéményeikkel a berber és mór időket idézik. Ha sportolni szeretnénk, akkor sem fogunk csalódni: teniszezhetünk, kerékpározhatunk, lovaglhatunk, golfozhatunk, élményparkba is ellátogathatunk. Szállás Albufeira vagy Vilamoura környékén. (Kb 180 km)

8. nap
Reggeli után hazautazás Faro-ból lisszaboni átszállással, vagy hosszabbithatjuk is nyaralást további tengerparti pihenéssel.

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet 
- 7 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban reggelivel, kétágyas szobákban
- A kategóriás gépkocsit korlátlan kilóméter használattal és biztosításokkal
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet

Az ár nem tartalmazza:
- a repülőtéri illetéket (kb 32.000,-Ft)
- üzemanyag költséget
- parkolási díjakat

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Az árak szabad helyek függvényében érvényesek.

Csomagár/fő kétágyas szobában
2017.02.01-04.30.107 500 Ft
2017.05.01-06.15.132 000 Ft
2017.06.16-08.20.183 800 Ft
2017.08.21-09.30.164 400 Ft
2017.10.01-31.117 900 Ft
Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Mit szólnál ehhez?

A világ legszebb tengerpartja a Maja Riviéra, ez vitán felül áll. Valószínűtlenül kék tenger és fehér homok. A parti sziklákon ezeréves, romjaikban is fenséges maja emlékek, piramisok. A barátságos városok terein helyi zenészek, a mariachik játszanak. Aggódni felesleges, a gitártok nem gépfegyvert rejt... Ára 216.400,-Ft/fő +122.000,-Ft illetéktőltovább...
Jellegzetes népviseletének, nemzeti italának, tájainak és hagyományainak köszönhetően Skócia egyetlen más országgal sem téveszthető össze. Varázslatos, érintetlen természet, gazdag történelmi emlékek várják itt az utazót. Találkoznál a Loch Ness-i szörnnyel? Ár: 239.000 Ft/fő/hét-től tovább...
Kasztilia Spanyolország szive: ezeréves ódon városok, fennséges katedrálisok, pazar paloták mindenfelé. Nincsenek nagy távolságok, a látnivaló tömény és magával ragadó. Ár: 125.500,-Ft/fő/hét + 29.000,-Ft illetéktőltovább...