homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Kalifornia Fly & Drive

1. nap
Megérkezés Los Angelesbe, bérautó felvétele a reptéren, szállás elfoglalása Los Angelesben.

2. nap
Los Angeles nem is egy város, az Angyalok Városa, egy mítosz. Ha létezik a világon olyan metropolisz, amely a „világváros” elnevezést megérdemli, akkor ez az. Nincs olyan nép a világon, amely ebben a multikulturális városban ne találna helyet magának. Los Angeles talán leghíresebb városrésze, Hollywood, a filmvilág fővárosa. A sztárok villáit a Sunset Boulvard-on találjuk, ők a Beverly Hills-i Rodeo Drive-on, a világ egyik legdrágább bevásárló utcáján shoppingolnak. Kicsit délebbre, Santa Monica finom homokos partján, a Venice Beach-en találhatók az „izompacsirták”, görkorcsolyázók, és a jövő sztárjai, akiket még senki sem ismer. A híres Boardwalk-on a fürdőző élet összekeveredik a művészettel, a strandokkal és a falatozókkal. A Los Angeles-ieket életvidámságát az sem zavarja, hogy a világ egyik legveszélyesebb földrengés-zónájában élnek, a Szent András törésvonal mentén…

3. nap
Reggeli után az USA legmagányosabb autóútjának tartott 50-es autópályán hajtunk Grand Canyonhoz, amely már Nevada államban található. Utunk a Mojave sivatag bizarr táján veszünk keresztül. Kis kitérővel bepillantást nyerhetünk a sivatag sajátos világába.
Szállás a kanyontól nem messze, Williams-ben.

Táv: Los Angeles, CA - Williams, AZ : 700 km,  8 óra

4. nap
A világ egyik leghíresebb folyóvölgyének megtekintése. A Grand Canyon, a Colorado folyó meredek szurdokvölgye 350 km hosszú, s 1800 méterig mélyül…A lélegzetelállító látványt a magaslati kilátóhelyekről élvezhetjük.

Táv: Williams, AZ -  Grand Canyon : 95 km,  1 óra

5. nap
A természet lenyűgöző erődemonstrációja után megtapasztalhatjuk, hogy az ember alkotásai is lehetnek monumentálisak. A Colorado folyó vizének felduzzasztásával 1936-ban emelték a 221 méteres Hoover gátat, amely mögött egy Balaton nagyságú mesterséges tó keletkezett. A folyó erejét villamos energiává alakító erőmű kapacitása felér a paksi atomerőműjével! A gát megtekintése után a világ kaszinó-fővárosába, Las Vegas-ba indulunk. Az éjszakát már itt töltjük.

Táv: Williams, AZ -  Las Vegas, NV: 370 km,  5 óra

6. nap
Las Vegas a szerencsejáték nemzetközi központja: Nevada azon kevés szövetségi állam közé tartozik, ahol legálisan űzhető a póker, a rulett, és a Black Jack. A sivatag közepén épült város kaszinóinak fénylő reklámtáblái messze világítanak. Las Vegasban a szerencsjátékok mellett fontos sportesemények is teret kapnak: a Caesar’s Palace-ban rendezik a profi bokszolók világbajnoki címmérkőzéseit. No és aki még nem esett túl rajta: Las Vegasban az esküvői szertartások könnyen és gyorsan lebonyolíthatók!

7. nap
Visszatérve Kalifornia államba, Amerika legmélyebb (-86 méter) és legmelegebb (mértek itt már +58 C fokot is !) lefolyástalan sivatagos mélyföldjére érkezünk. A Halál völgye (Death Valley) Nemzeti Park lenyűgöző homok- és kősivatagot, sókristálymezőt, egyedülálló tájat találunk. „Az ördög golfpályája” – adtak sajátos nevet a helynek a jenkik. Szállás a parkban, Furnace Creekben.

Táv: Las Vegas, NV - Furnace Creek, CA: 210 km, 3 óra

8. nap
A sivatagból Kalifornia „tetejére”, a Yosemite Nemzeti Parkba indulunk. Utunk a 3000 méter magasságban húzódó Tioga-hágón át vezet! Szállásunk már alacsonyabb területen, a park környékén lesz.

Táv: Furnace Creek, CA - Yosemite NP, CA: 540 km, 7 óra

9. nap
Egész nap a Yosemite Nemzeti Park felfedezésével telik: óriásfenyők, eszméletlen szépségű völgyek, hegyormok, vízesések várnak az USA egyik leglátogatottabb nemzeti parkjában.

10. nap
Délelőtt elhagyjuk utunk utolsó nemzeti parkját, s az USA talán legbájosabb (legeurópaibb?) városába San Franciscoba autózunk, ahol az utolsó két éjszakát fogjuk tölteni.

Táv: Yosemite NP, CA- San Francisco, CA: 310 km, 4 óra

11. nap
San Francisco az USA csendes-óceáni kapuja, négy milliós világváros, az ország hatodik legnagyobb települése. Születését az 1849-es aranyláznak köszönheti, ekkoriban a város lélekszáma 10 év alatt 250 főről 80 000-re nőtt! Ma számos világhírű egyetemnek ad otthont (Berkeley, Stanford), no meg a híres Golden Gate hídnak, az egykori börtönszigetnek, az Alcatraznak, jelentékeny ázsiai közösségnek és ezernyi más látnivalónak. A villamosozást semmiképpen ne hagyjuk ki!

12. nap
Bérautó leadása a reptéren, hazautazás a menetrend függvényében. Éjszaka a repülőgépen.

13. nap
Hazaérkezés.

Praktikus tanácsok
Beutazási feltételek: Az Amerikai Egyesült Államokba érvényes útlevéllel és vízummal léphet be magyar állampolgár. Vízumügyintézés irodánkban gyorsan, kényelmesen, akár egy nap alatt!
Pénznem: Dollár
Közlekedés: Az USA-ban jobb oldalon halad a közlekedés, s a nemzetközi szabályok érvényesek, sebességkorlátozások és távolságok mérföldes rendszerben jelzettek.
Üzemanyag: Európai mércével alacsony áron, 0,6 USD / liter áron kapható az ólommentes (unleaded gasoline) 95-ös benzin. A benzinkutaknál gallonban számolnak, 1 gallon 3,8 liternek felel meg.
Útdíjak: Kalifornia útjai kitűnő minőségűek, az úthálózat sűrű. Az autópályák ingyenesek.

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet
- 11 éjszaka szállást 2-3 csillagos szállodában kétágyas szobákban önellátással
- Opel Corsa méretű autót korlátlan kilométer-használattal, biztosítással 12 napra
- részletes jól használható autós térképet és ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet.

Az ár nem tartalmazza:
- reptéri illeték (kb. 130 000 HUF)
- étkezés
- üzemanyag
- belépők
- parkolási díjak

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra és/vagy hosszabbításra, felár ellenében.

Időpontok: személyre szabva, a szabad helyek függvényében az utazók kívánsága szerint.

Egyéni ajánlatot kérjen tanácsadóinktól!

 

Csomagár/fő/11 éj kétágyas standard szobában
2018.10.01-31.349 000 Ft
2018.11.01-12.31.299 000 Ft
2019.01.01-05.31.329 000 Ft
2019.09.01-30.397 900 Ft
2019.10.01-31.376 920 Ft
2019.11.01-12.31.313 900 Ft
Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Mit szólnál ehhez?

Ha valahol minden sarkon van egy kastély, az Franciaország. Ha valahol minden domb mögött szőlészt bújik meg, az Franciaország. Ugorj kocsiba, és fedezd fel te magad a Loire völgyének borkülönlegességeit, és ámulj a szebbnél szebb kastélyokat, palotákat!
Ára: Már 229.000 Ft/fő/8 nap csomagártóltovább...
Az ötödik kontinens teljesen más világ. Mintha egy másik bolygón járnál, mások a növények, mások az állatok, mások az illatok. Kicsit hosszú az út, de hidd el, megéri. Csak Te, az autó és a kenguruk! tovább...
Ha egész Szicíliát szeretnéd bejárni, indulj útnak tavasszal vagy ősszel, amikor még elviselhető a meleg, de már nyitva vannak a strandok! Ára: 163.600 Ft/fő - tőltovább...