homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Kalifornia Fly & Drive

1. nap
Megérkezés Los Angelesbe, bérautó felvétele a reptéren, szállás elfoglalása Los Angelesben.

2. nap
Los Angeles nem is egy város, az Angyalok Városa, egy mítosz. Ha létezik a világon olyan metropolisz, amely a „világváros” elnevezést megérdemli, akkor ez az. Nincs olyan nép a világon, amely ebben a multikulturális városban ne találna helyet magának. Los Angeles talán leghíresebb városrésze, Hollywood, a filmvilág fővárosa. A sztárok villáit a Sunset Boulvard-on találjuk, ők a Beverly Hills-i Rodeo Drive-on, a világ egyik legdrágább bevásárló utcáján shoppingolnak. Kicsit délebbre, Santa Monica finom homokos partján, a Venice Beach-en találhatók az „izompacsirták”, görkorcsolyázók, és a jövő sztárjai, akiket még senki sem ismer. A híres Boardwalk-on a fürdőző élet összekeveredik a művészettel, a strandokkal és a falatozókkal. A Los Angeles-ieket életvidámságát az sem zavarja, hogy a világ egyik legveszélyesebb földrengés-zónájában élnek, a Szent András törésvonal mentén…

3. nap
Reggeli után az USA legmagányosabb autóútjának tartott 50-es autópályán hajtunk Grand Canyonhoz, amely már Nevada államban található. Utunk a Mojave sivatag bizarr táján veszünk keresztül. Kis kitérővel bepillantást nyerhetünk a sivatag sajátos világába.
Szállás a kanyontól nem messze, Williams-ben.

Táv: Los Angeles, CA - Williams, AZ : 700 km,  8 óra

4. nap
A világ egyik leghíresebb folyóvölgyének megtekintése. A Grand Canyon, a Colorado folyó meredek szurdokvölgye 350 km hosszú, s 1800 méterig mélyül…A lélegzetelállító látványt a magaslati kilátóhelyekről élvezhetjük.

Táv: Williams, AZ -  Grand Canyon : 95 km,  1 óra

5. nap
A természet lenyűgöző erődemonstrációja után megtapasztalhatjuk, hogy az ember alkotásai is lehetnek monumentálisak. A Colorado folyó vizének felduzzasztásával 1936-ban emelték a 221 méteres Hoover gátat, amely mögött egy Balaton nagyságú mesterséges tó keletkezett. A folyó erejét villamos energiává alakító erőmű kapacitása felér a paksi atomerőműjével! A gát megtekintése után a világ kaszinó-fővárosába, Las Vegas-ba indulunk. Az éjszakát már itt töltjük.

Táv: Williams, AZ -  Las Vegas, NV: 370 km,  5 óra

6. nap
Las Vegas a szerencsejáték nemzetközi központja: Nevada azon kevés szövetségi állam közé tartozik, ahol legálisan űzhető a póker, a rulett, és a Black Jack. A sivatag közepén épült város kaszinóinak fénylő reklámtáblái messze világítanak. Las Vegasban a szerencsjátékok mellett fontos sportesemények is teret kapnak: a Caesar’s Palace-ban rendezik a profi bokszolók világbajnoki címmérkőzéseit. No és aki még nem esett túl rajta: Las Vegasban az esküvői szertartások könnyen és gyorsan lebonyolíthatók!

7. nap
Visszatérve Kalifornia államba, Amerika legmélyebb (-86 méter) és legmelegebb (mértek itt már +58 C fokot is !) lefolyástalan sivatagos mélyföldjére érkezünk. A Halál völgye (Death Valley) Nemzeti Park lenyűgöző homok- és kősivatagot, sókristálymezőt, egyedülálló tájat találunk. „Az ördög golfpályája” – adtak sajátos nevet a helynek a jenkik. Szállás a parkban, Furnace Creekben.

Táv: Las Vegas, NV - Furnace Creek, CA: 210 km, 3 óra

8. nap
A sivatagból Kalifornia „tetejére”, a Yosemite Nemzeti Parkba indulunk. Utunk a 3000 méter magasságban húzódó Tioga-hágón át vezet! Szállásunk már alacsonyabb területen, a park környékén lesz.

Táv: Furnace Creek, CA - Yosemite NP, CA: 540 km, 7 óra

9. nap
Egész nap a Yosemite Nemzeti Park felfedezésével telik: óriásfenyők, eszméletlen szépségű völgyek, hegyormok, vízesések várnak az USA egyik leglátogatottabb nemzeti parkjában.

10. nap
Délelőtt elhagyjuk utunk utolsó nemzeti parkját, s az USA talán legbájosabb (legeurópaibb?) városába San Franciscoba autózunk, ahol az utolsó két éjszakát fogjuk tölteni.

Táv: Yosemite NP, CA- San Francisco, CA: 310 km, 4 óra

11. nap
San Francisco az USA csendes-óceáni kapuja, négy milliós világváros, az ország hatodik legnagyobb települése. Születését az 1849-es aranyláznak köszönheti, ekkoriban a város lélekszáma 10 év alatt 250 főről 80 000-re nőtt! Ma számos világhírű egyetemnek ad otthont (Berkeley, Stanford), no meg a híres Golden Gate hídnak, az egykori börtönszigetnek, az Alcatraznak, jelentékeny ázsiai közösségnek és ezernyi más látnivalónak. A villamosozást semmiképpen ne hagyjuk ki!

12. nap
Bérautó leadása a reptéren, hazautazás a menetrend függvényében. Éjszaka a repülőgépen.

13. nap
Hazaérkezés.

Praktikus tanácsok
Beutazási feltételek: Az Amerikai Egyesült Államokba érvényes útlevéllel és vízummal léphet be magyar állampolgár. Vízumügyintézés irodánkban gyorsan, kényelmesen, akár egy nap alatt!
Pénznem: Dollár
Közlekedés: Az USA-ban jobb oldalon halad a közlekedés, s a nemzetközi szabályok érvényesek, sebességkorlátozások és távolságok mérföldes rendszerben jelzettek.
Üzemanyag: Európai mércével alacsony áron, 0,6 USD / liter áron kapható az ólommentes (unleaded gasoline) 95-ös benzin. A benzinkutaknál gallonban számolnak, 1 gallon 3,8 liternek felel meg.
Útdíjak: Kalifornia útjai kitűnő minőségűek, az úthálózat sűrű. Az autópályák ingyenesek.

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet
- 11 éjszaka szállást 2-3 csillagos szállodában kétágyas szobákban önellátással
- Opel Corsa méretű autót korlátlan kilométer-használattal, biztosítással 12 napra
- részletes jól használható autós térképet és ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet.

Az ár nem tartalmazza:
- reptéri illeték (kb. 130 000 HUF)
- étkezés
- üzemanyag
- belépők
- parkolási díjak

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra és/vagy hosszabbításra, felár ellenében.

Időpontok: személyre szabva, a szabad helyek függvényében az utazók kívánsága szerint.

Egyéni ajánlatot kérjen tanácsadóinktól!

 

Csomagár/fő/11 éj kétágyas standard szobában
2018.09.01-30.379 000 Ft
2018.10.01-31.349 000 Ft
2018.11.01-12.31.299 000 Ft
2019.01.01-05.31.329 000 Ft
Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Mit szólnál ehhez?

Portugáliában nem csak a bor és a foci világszínvonalú. Mind kulturális, mind természeti látnivalókban bővelkedik a luzitánok földje, s ha mindet végigjártunk, lazíthatunk a pompás déli strandok egyikén. Ár: 110.500,-Ft/fő/hét + 38.000,-Ft illetéktőltovább...
Elegáns tengerparti városkák, modern marinák, pazar éttermek, kellemes klíma, finom homokos plázsok, szépséges tájak, híres borok és sajtok, friss tengeri ételek és közepesen erős szél - ez Dél-Franciaország, ahol a természeti szépség keveredik az evilági csillogással.
Ár: 189.000 Ft/fő/5 nap csomagártóltovább...
Finnország itt van a szomszédban, mégis, oly keveset tudunk róla... A finnek találták ki a feleségcipelést, nem meglepő módon a finn szaunát, és számos történelmi emlékükre méltán lehetnek büszkék! Landolás után ugorj kocsiba, és fedezd fel ezt a páratlan országot Te magad!
Ár: 278.0001 Ft/fő/hét csomagártóltovább...