homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Azori-szigetek, 5 sziget 10 éjszaka

1. nap: Érkezés Sao Miguel szigetére, bérautó felvétele, majd irány a szálloda: Royal Garden**** (3 éjszaka).

2-3. nap: Szabad program a sziget felfedezésére. Ez a szigetcsoport legnagyobb tagja, 62 km hosszú és 16 kms széles, kb 130.000 lakosa van. A fővárosban, Ponta Delgadaban szűk, macskaköves utcák, hangulatos parkok várnak rank. Keressük fel  a városházát, a városkaput, a Sao Sebastio főtemplomot és a Sao Bras erődöt az egyik napon. A szigeten vannak még a Sete Cidades kristálytiszta krátertavai, melyeket csodás szubtrópikus növényzet ölel körül.Autózzunk a sziget kis Falvai között, kóstoljuk meg a friss sajtot és a helyben sütött kenyeret! Mosteiros-nál fürödhetünk egyet a vulkanikus eredetű fekete homokos sziklaparton levő természetes úszómedencékben, persze csak ha nem zavar minket, hogy a viz hőmérséklete nem nevezető éppen melegnek. Furnas nevű településnél a gejzireket használják főzésre, itt készitik a cozido-t, egy zöldséges pörköltet.      

4. nap: Reggeli a szállodában, majd a reptérre vezetnek, ahol leadják a kocsit és elrepülnek Terceira-ra. Amikor a gép leszállt, akkor újra autót vesznek fel, amivel a hotelbe tudnak elmenni. 2 éjszaka a Hotel Do Caracol****-ban.

5. nap: Szabad program Terceira-n. A szigetet eredetileg Jézus Krisztus szigetnek hivták, később keresztelték át Terceira-ra, mivel ez volt a 3. sziget ahol megálltak felfedezők. A főváros, Angra do Herosimo az UNESCo világörökség része, fedezzük fel reneszánsz központját. A XV. századi Sao Francisco kolostorban a város múltjáról nézhetünk meg egy kiállitást, keressük fel a Praia da Vitoria kikötőt, ahonnan a várost védték a francia és az angol kalózok támadásától. Ha május és október között látogatunk a szigetre, akkor akár bikaviadalon is részt behetünk, melyknek nagy hagyománya van a szigeten. 

6. nap: Reggeli a szállodábann, majd a reptérre mennek, ahol leadják a kocsit és elrepülnek Sao Jorge szigetére. Itt újra kocsiba pattannak és a szállásra vezetnek: Sao Jorge Garden*** (2 éj).

7. nap: Szabad program Sao Jorge-n. Ez a sziget a túrázók kedvence lehet. Jellemzőek rá a lapos tengerparti területek (Fajas), melyeket a tengerbe folyó lava vagy a leomló sziklapart alakitott ki. A sziget belsejben kellemes éghajlat uralkodik, itt megterem a banán, a bab, a kávé és a narancs is. Faja de Caldeira a szörfösök kedvens partszakasza, de a Búvárok is különlegességre számithatnak, hiszen megnézhetik a viz alatt levő vulkáni csúcsot (Morro de Lemos) is.

8. nap: Reggeli után a kikötőbe mennek, leadják a kocsit, majd komppal átmennek Faial szigetére. (kb 2 órás út). A kikötőben újabb kocsit vesznek fel, szállás a Faial Resort Hotelben**** lesz (4 éj)

9. nap: Szabad program Faial-n. A főváros, Horta fontos szerepet játszott, mivel a XVIII. században ez a kikötő látta el élelemmel az Atlanti-Óceánt átszelő hajókat. Keressük fel a Peter Café Sport-ot, ami a tengerészek találkozóhelye volt és még ma is őrzi ezt a hirnevét. Strandolhatunk is egy kicsit, több szürke homokos partszakasz is vár rank. Vagy menjünk el egy bálnalesre, hiszen az Azori-szigetek az óriásemlősök téli-nyári vándorlási útvonalába esnek. Május és szeptember között láthatóak a szigeteknél, ezután indulnak a Zöld-Foki szigetek felé. A bálnák mellett láthatunk még delfineket is, ők sokszor igencsak közel merészkedek a hajókhoz is.

10. nap: Reggel leadják a kocsit a kikötőnél, majd egy 30 perces kompúttal irány Madalena/Pico. Kikötéskor újra kocsit vesznek fel, amivel bejárhatják a szigetet. Este ismét leadják a kocsit a ikötőben és visszamennek komppal Horta-ra a szállodába. A kikötőből van transzfer a szállodába.

11. nap: Hazautazás a délutáni órákban lisszaboni átszállással.

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet 
- 10 éjszaka szállást a megadott szállodákban reggelivel, kétágyas szobákban
- A kategóriás gépkocsit korlátlan kilóméter használattal és biztosítással

Az ár nem tartalmazza:
- a repülőtéri illetéket (kb 60.000,-Ft/fő)
- üzemanyag költséget
- parkolási díjakat

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó foglalásra, felár ellenében.

Az árak szabad helyek függvényében érvényesek, kétágyas szobában.

Csomagár/fő
2017.07.01-31.448 800 Ft
2017.08.01-31.461 300 Ft
2017.09.01-30.433 800 Ft
2017.10.01-31.383 800 Ft
Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Mit szólnál ehhez?

Ha szereted a természetet, lovaglást, túrázást, hőlégballonozást, akkor irány Arizona, hiszen itt mindenféle aktiv sportolási lehetőséget megtalálsz. A végén pedig Las Vegasban, a szerencsejátékok fellegvárában játszhatod el a maradék pénzed. Ár: 305.000,-Ft/fő + 119.000,-Ft illetéktőltovább...
Fedezd fel Mexikó leghiresebb zapoték, olmék és maya városait egy 2 hetes, kultúrában gazdag út során! Ha van még időd, akkor pedig a türkizkék tengerparton is pihenhetsz pár napot. Ára 362.600,-Ft/fő + 110.000,-Ft illetéktőltovább...
Kasztilia Spanyolország szive: ezeréves ódon városok, fennséges katedrálisok, pazar paloták mindenfelé. Nincsenek nagy távolságok, a látnivaló tömény és magával ragadó. Ár: 125.500,-Ft/fő/hét + 29.000,-Ft illetéktőltovább...